1 Востаннє редагувалося ktretyak (17.12.2014 20:00:06)

Тема: ReactPHP. Що думаєте про це?

Намагаючись спроектувати власний php-фреймворк, задумав зберігати стан PHP, а не перезавантажувати все заново...

Але виявляється вже є досить цікава розробка під назвою ReactPHP, та є цікавий ресурс, де доступно описується як можна це впровадити. Технологія, схоже, досить сирувата, але наздвичайно перспективна.

Ніхто не пробував з цим бавитись?

2

Re: ReactPHP. Що думаєте про це?

Ніхто не пробував з цим бавитись?


З non-blocking I/O пробував бавитись в javascript але це така штука що дуже добре треба все обдумувати.
Також хочу спробувати ReacktPHP )

3 Востаннє редагувалося TwiStar (19.12.2014 17:20:00)

Re: ReactPHP. Що думаєте про це?

Працював з Ratchet, який розроблений на базі Реакту - досить стабільна річ, але з досить вузькою спеціалізацією (WebSocket Server). Також я розроблював на PHP сервіс, який за задумом висів у пам'яті тижнями, але без Реакту (воркери на Gearman). Від цього враження були вкрай негативні - все ж PHP не пристосований до таких речей. Розбиратися, чому в тебе протікає пам'ять у PHP - це жахливо.

Зараз переписую цей код на Scala - небо і земля. Akka - прекрасна річ, працювати з якою настільки приємніше, що навіть слів не вистачає.

4

Re: ReactPHP. Що думаєте про це?

Працював з Ratchet, який розроблений на базі Реакту - досить стабільна річ

Ну так якщо ReactPHP досить стабільний, то чому ви створювали щось своє?

Хоча, оскільки документації майже немає по ReactPHP, то розбиратись у ньому, дійсно, досить не просто. Хоча є натяки, що API цієї технології дуже подібні до Node.js, але написані на чистому PHP...

5

Re: ReactPHP. Що думаєте про це?

Цікава відповідь на питання How can I use React with my web framework?.

Якщо я правильно зрозумів, то тут говориться, що ReactPHP не призначений для веб-сайтів... Якось дивно, адже вони ж надають веб-сокети, створюють технологію, яка повинна обробляти велику кількість одночасних підключень...

Хоча може це мається на увазі, що ще немає таких php-фремворків, які враховують специфіку роботи ReactPHP.

6

Re: ReactPHP. Що думаєте про це?

Своє я розробляв лише тому, що це було роки півтора тому, і Реакт тоді ще був на ранніх стадіях розробки, і про нього майже ніхто не чув. До того ж "досить стабільний" не завжди означає "достатньо стабільний", версія 0.4.2 натякає, що до дійсно стабільного продукту ще далеко.

А у їх FAQ досить прозоро сказано, що це зовсім різні речі. Коли йде мова про обробку великої кількості одночасних підключень, я гадаю, там просто пропущене слово persistent, тобто - тривале підключення. А для звичайних веб-сторінок життєвий цикл підключення не є тривалим, тобто, отримали запит - віддали відповідь - крапка. Так, іноді, потрібно створювати тривале підключення між кліентом та сервером, у такому разі, дійсно доречне використання Реакту, тобто, як один із інструментів фреймворку.

Щодо існуючих фреймворків, є досить цікава стаття про поєднання Реакту та Symphony.
http://marcjschmidt.de/blog/2014/02/08/ … mance.html. Це саме те, чого Ви шукаєте, і цифри там дійсно вражаючі, але наприкінці статті є й досить великий список зауважень та недоліків.

Ну і в останню чергу, хочу порадити - якщо хочете спробувати роботу с асинхронним неблокуючим сервером - потренуйтесь на node.js, це зекономить купу часу у подальшому.

7

Re: ReactPHP. Що думаєте про це?

Стосовно лінку, то в першому повідомленні цієї теми я теж посилаюсь на цю статтю.
Але дякую за пояснення. Вирішив повернутись до цієї теми коли буде необхідність на Node.js вирішувати проблеми високих навантажень.

Поки що очікую Laravel 5, а тим часом все-таки спробую склипати свій мікрофреймворк (он вже й Pimple впровадив собі - досить зрозумілий DI)