Тема: Компіляція BAS-файлу в QBasic + cmd або exe на будь якій мові під ХР

Батько колись розробляв програму керування радіостанцією. Вона складається з багатьох модулів, кожен з яких відповідає за свою частину роботи. На жаль батька вже нема, а мені потрібно терміново внести деякі зміни до ефіру. У мене залишився потрібний BAS-файл. Я вніс в нього необхідні зміни (Геть незначні. Змінив маску імені файлу, що створюється). Але з компіляцією виникли проблеми. Я геть не програміст. При компіляції видає помилку. Хоча коли я звертався на іншому форумі з цього питання - у людини все виходило з початковим файлом. Спочатку він запропонував допомогу, але, можливо, побачив що я з України і перестав відповідати. Хоча на форумі присутній.
В папці, де лежав BAS-файл, лежали також з QBX.exe ще QBX.INI і QBX.KEY. Можливо це файли налаштування компіляції? Не знаю. На всякий випадок я їх додаю.

Якщо вдасться скомпілювати BAS-файл, то тоді потрібен ще один модуль. cmd або exe на будь якій мові під ХР.
Ось його зміст. Тільки не падайте під стіл. Прошу пам'ятати, що я не програміст і пишу так, як розумію а не за синтаксисом.

У нас буде 2 файли.
1. musicday2.ini (В ньому буде прописана тольки одна строка із показником часу у хвилинах. Назвемо параметр "time". Припустимо 330).
2. musicday2.exe або musicday2.bat

Перший файл, який потрібно скомпілювати, створює декілька файлів типу "HHMM name.m3utmp". Наприклад "1030 Океан Ельзи.m3utmp". З кожного такого файлу мені потрібно зробити 2.
"1030 Океан Ельзи.m3u" та "1700 Океан Ельзи.m3u" (1700 виходить, якщо додати до 1030 ті 330 хвилин, що я задаю в параметрі "time").
Ось як я собі це уявляю:

 SCAN E:\Air\pool\
             IF FIND "%HH%MM %name.m3utmp" THEN 
                     DO
                     COPY "%HH%MM %name.m3utmp" TO "%HH%MM %name.m3u"
                     RENAME TO "%HH*60+%MM %name.m3utmp" 
                            OPEN E:\Air\pool\musicday2.ini 
                            TAKE time
                            CLOSE E:\Air\pool\musicday2.ini
                     RENAME "%HH*60+%MM %name.m3utmp" TO "%HH*60+%MM+time %name.m3utmp"
                     RENAME "%HH*60+%MM+time %name.m3utmp" TO NEW "%HH%MM %name.m3u"
                     LOOP UNTIL FIND "%HH%MM %name.m3utmp"
              ELSE kill "musicday2.exe"

Скануємо папку "E:\Air\pool\". Якщо знаходимо там файли типу "HHMM name.m3utmp", то копіюємо в цю ж папку ці файли, змінюючи тільки розширення. Потім переводимо у існуючих файлах формат часу у хвилини і додаємо до них значення параметру "time", після чого переводимо отримане значення знову у формат ННММ і змінюємо розширення на m3u. Після цього знову скануємо папку. Якщо з'явилось щось нове - повторюємо операцію, якщо ні - вбиваємо процес. Якщо ж з самого початку запуску потрібних файлів не знайдено - також вбиваємо процес.

Дуже прошу Вашої допомоги. Заздалегідь буду вдячний.

Post's attachments

BAS+qbx.7z 200.89 kb, 352 downloads since 2015-03-01 

2

Re: Компіляція BAS-файлу в QBasic + cmd або exe на будь якій мові під ХР

Вам треба готове рішення?
мова АвтоІт Вас влаштовує?
Можу взятись. Можемо обговорити деталі.

3

Re: Компіляція BAS-файлу в QBasic + cmd або exe на будь якій мові під ХР

Вам потрібно запустити це на WindowsXP? Просто скажіть які параметри має одержати програма і що зробити, бо QBASIC екзотика і скріш за все знайдеться програміст, який зробить це іншою мовою. Засіб передачі параметрів, якщо це не принципово, писати не обов’язково - ви ж не образитесь на графічний інтерфейс чи командний рядок? Всі ми навчаємося, не соромтеся перепитувати, пробувати робити чи поправляти. Тут справді декілька людей впаде під стіл від такого завдання, ви не ображайтеся, але мушу зауважити що дехто нині у виші GW BASIC вчить - попередника QBASIC`а.

4

Re: Компіляція BAS-файлу в QBasic + cmd або exe на будь якій мові під ХР

Так, мені потрібне готове. Але тільки другої частини. BAS треба скомпілювати таким, який він є. Він досить глибоко пов'язаний зіз структурою програми в цілому. Що до другої частини (я її називаю ренеймер), то тут мені без різниці, яка мова. Аби ХР її сприймала. Чекаю ваші умови.

5

Re: Компіляція BAS-файлу в QBasic + cmd або exe на будь якій мові під ХР

0xDADA11C7 написав:

Просто скажіть які параметри має одержати програма і що зробити, бо QBASIC екзотика

Я прекрасно розумію, що це екзотика. На даний момент я вже замовив нову, дуже складну програму комплексного керування ефіром. Але це справа не одного дня і навіть місяця.
Проблема в тому, що даний модуль створює файли типу "1030 Океан Ельзи.m3u" тільки на один час, який встановлюється в ini-файлі. Мені ж потрібно, що б створювалось на різний час (припустимо на 1030 і на 1700).
Тому я вніс зміни в BAS-файлі, замінивши m3u на m3utmp. Переписати повністю модуль іншою мовою навряд вдасться. Дуже багато там моментів. Ось чому я вигадав такий собі ренеймер.

Подякували: 0xDADA11C71

6

Re: Компіляція BAS-файлу в QBasic + cmd або exe на будь якій мові під ХР

info.ivanytskiy, написав Вам приватне повідомлення.