1

Тема: Prometheus кличе програмістів

Український неприбутковий проект безкоштовних масових онлайн-курсів Prometheus починає роботу над створенням циклів IT курсів з найбільш важливих напрямків: загальне програмування, бази даних, веб-розробка, тестування програмного забезпечення. Наша мета – завершені цикли курсів, що дозволять наполегливій людині з нуля отримати достатньо знань та вмінь для того, щоб претендувати на стартову роботу в індустрії. Зараз ми знаходимося в процесі пошуків викладачів для створення онлайн-курсів з цих циклів. Для того, щоб реалізувати це масштабне завдання нам потрібна допомога української IT спільноти і всіх небайдужих!

1) Якщо ви класний фахівець, маєте викладацький досвід (університет, курси, внутрішні тренінги у вашій компанії) і готові стати лектором нашого онлайн-курсу, будь ласка, зв’яжіться з нами за допомогою цих контактів: info@prometheus.org.ua, 099 141 70 92, https://www.facebook.com/primachenkoonline. Ми зацікавлені у створені всіх якісних IT курсів, але особливо активно шукаємо викладачів для створення пріоритетних курсів вказаних в кінці цього оголошення.

2) Якщо ви знаєте чудового лектора, який міг би погодитися стати викладачем для одного з наших курсів, будь ласка, надішліть його контакти та інформацію про нього на нашу пошту info@prometheus.org.ua.

3) Якщо ви хочете підтримати проект в цілому, ми будемо вдячні за репост цього повідомлення та його поширення на всіх сайтах, якими користується українська IT спільнота!

Пріоритетні курси:

Основи програмування:
Курси нижче передбачають володіння слухачами базовими поняттями у програмуванні (if statements, loops, functions) на будь-якій мові програмування (C, Python, PHP)

Програмування на C++ разом з ООП Програмування на Java разом з ООП Програмування на C# разом з ООП

Програмування:
Java Core Java EE C#, .Net Конкурентне програмування Функціональне та реактивне програмування

Архітектура та проектування:
Розробка компіляторів та інтерпретаторів Інженерія програмного забезпечення (Технологія розробки програм) Шаблони програмування

Практики розробки ПЗ:
Менеджмент проектів Менеджмент програмного коду, інструменти командної розробки (Git, Subversion, BugTracker/TaskTracker, Wiki) Рефакторинг Continious Integration (Travis CI) Test-Driven Development (+ behaviour-driven development)

Тестування:
Автоматизоване тестування

Бази даних:
Основи баз даних. SQL (на прикладі MySQL, …) Нереляційні БД. Redis, MongoDB, Cassandra, графові БД Моделювання даних (UML Class Diagram, Entity Relation Diagram)

Web Development:
HTML/CSS (базовий курс та advanced) JavaScript (разом з ООП на JavaScript) + jQuery + AJAX Серверне середовище JavaScript: NodeJS (MEAN-stack) Web розробка на Python. Фреймворк Django Ruby / Ruby on Rails Оптимізація швидкості роботи сайтів SEO Створення веб-сайту за допомогою CMS: Wordpress, Drupal, Joomla Структура Web. Основні протоколи

Інше:
Основи криптографії Підготовка до інтерв’ю

Подякували: Djalin, VertoX, ktretyak, Анатолій, 0xDADA11C75

2 Востаннє редагувалося quez (07.04.2015 21:09:56)

Re: Prometheus кличе програмістів

Прихований текст

koala, ви де?

3 Востаннє редагувалося ktretyak (07.04.2015 21:27:04)

Re: Prometheus кличе програмістів

Ось їхній сайт http://prometheus.org.ua/

Нічого собі - навіть сертефікати надають після проходження безкоштовних курсів

4

Re: Prometheus кличе програмістів

я записалась на один, побачимо)

5

Re: Prometheus кличе програмістів

В них з'явилось прохання про підтримку для отримання гранту

Подякували: Chemist-i1

6

Re: Prometheus кличе програмістів

Так-так, тільки що хотів запостити...

7

Re: Prometheus кличе програмістів

Підтримав.

Подякували: Q-bart1

8

Re: Prometheus кличе програмістів

Нині останній день...
Щоб отримати 5000 євро, не вистачає ще всього кілька сотень голосів..
Підтримаймо!!

9 Востаннє редагувалося Q-bart (06.07.2015 21:42:47)

Re: Prometheus кличе програмістів

Можливо хтось захоче допомогти...

Prometheus оголошує набір волонтерів на переклад  курсу CS50 "Introduction to Copmuter Science". Від кандидатів вимагається знання англійської мови вище середнього рівня, певне орієнтування у комп’ютерній тематиці та можливість виділити трохи свого власного часу заради спільної справи.

https://docs.google.com/forms/d/1wLttZz … =0&w=1

10

Re: Prometheus кличе програмістів

А грант вони таки отримали

Декілька місяців тому ми просили вас підтримати Prometheus своїм голосом в конкурсі "Advocate Europe". Сьогодні ми раді повідомити, що завдяки вашій підтримці ми перемогли в голосуванні на сайті конкурсу і отримаємо 5000 євро на подальший розвиток проекту - https://advocate-europe.eu/en/idea-space#!/r/mercator/! Дякуємо всім нашім підписникам за фантастичну підтримку!

Подякували: ktretyak1