1

Тема: Налагодження сайту на іншому хостингу перед переїздом

Іноді трапляється так, що треба перенести сайт на інший хостинг. І перед тим як остаточно перепрописати DNS домену, потрібно переконатись, що файли та БД на новому місці налаштовані правильно. На віртуальному хостингу, де частіше за все не передбачено виділеної IP-адреси, зробити це дещо складніше, але не критично.

Переносимо всі файли, робимо дамп БД та розгортаємо його на новому місці, редагуємо файли конфігурації CMS, змінюємо відносні шляхи, якщо потрібно і так далі. Потім в файлі hosts (c:/windows/system32/drivers/etc/hosts) направляємо наш домен на нову ip-адресу, де вже все попередньо розгорнуто і тестуємо, чи все гаразд. При цьому користувачі продовжують бачити сайт за старою адресою, а ми тестуємо сайт вже за новою.

Так було і цього разу. Переніс і налаштував все з одного хостингу на інший. Все було гаразд. Перепрописав DNS і сайт запрацював на новому місці.

Але тепер, коли потрібно відіграти все назад та повернути сайт на попередній хостинг, "фокус" з файлом hosts вже не спрацьовує. Коли пінгую IP-адресу, яку вказав в файлі hosts, і на якій має запрацювати тестовий сайт, отримую відповідь "Request timed out".

З  чим це може бути пов'язано? Раніше такий метод завжди спрацьовував.

2

Re: Налагодження сайту на іншому хостингу перед переїздом

Коли пінгую IP-адресу, яку вказав в файлі hosts, і на якій має запрацювати тестовий сайт, отримую відповідь "Request timed out".

Сервер не відповідає, можливо IP-адреса вказана не правильно.

Подякували: Djalin1

3

Re: Налагодження сайту на іншому хостингу перед переїздом

Точно! IP-адреса виявилась не актуальною, хоча вчора спеціально перепитав у службі підтримки - сказали, актуальний. А сьогодні додумався через спеціальні сервіси передивитись історію IP-адреси домену, а там зовсім інший IP - не той, що вказано в панелі керування хостингом.

Дякую за допомогу!