181

Re: Еміграція

З Торонто маю особисту переписку.
Не знаю, що там на сайті, а в тих паперах, що вони мене надіслали, висновки більш схожі на написані вище.

182

Re: Еміграція

DNS написав:
Vo_Vik написав:

А я буду гнати.

Виключно Ваше право. Ваше особисте неправильне право.

Vo_Vik написав:

вимагати в викладача викладання

Тобто викладач винен в тому, що студент не навчився. Часто бачу таку думку...

А як ставитись до викладача коли він приходить на лекції пяний, посерд лекції його тошнить і він біжить кудась і більше не повертається.

183

Re: Еміграція

Vo_Vik написав:

А як ставитись до викладача коли він приходить на лекції пяний, посерд лекції його тошнить і він біжить кудась і більше не повертається.

Потрібен коментар?
Як до можливості самонавчання

184

Re: Еміграція

DNS написав:
Vo_Vik написав:

А як ставитись до викладача коли він приходить на лекції пяний, посерд лекції його тошнить і він біжить кудась і більше не повертається.

Потрібен коментар?
Як до можливості самонавчання

А нафіг тоді універ? По факту 99% з того що я в даний час використовую в професійній діяльності, то само навчання.

Якщо говорити конкретно про мене, то у мене з навчанням проблем не було, червоний магістерський диплом від Національного вузу. Кожен рік представляв універ в одній-двох олімпіадах з різних предметів.

І повірте у мене в групі були люди яким на вишці треба пояснювати що таке дескримінант.

185

Re: Еміграція

А я й не кажу, що універ потрібен.
Грамотна людина сама визначиться зі своїми потребами.
Я теж не можу зрозуміти, нащо я гаяв час на політологію і історію культури. Нічого не хочу сказати поганого, але краще б я практикувався.
Я добре памятаю, як мені викладач дав "купу" скла і сказав - як лазер збереш і він "стрільне", так і залік одержиш. І зібрав. І стрільнув. І пишаюсь цим. А політологією - ні.

До речі, практично усі закордонні універи "контрактні". Люди розуміють, що за освіту треба платити. Тож і знання беруть. А не просто "я ж ходив на пари, поставьте мені добру оцінку..."

Але еміграція менталітет не виправить. Якщо людина вважає що викладач щось винен - добра не буде

Подякували: leofun011

186

Re: Еміграція

А такі кому всі винні і не іммігрують. Біженців з України вже років зо 30 не приймають.

187 Востаннє редагувалося tim (13.09.2015 21:06:41)

Re: Еміграція

Знаєте чому євреї після століть розпорошення утворили свою державу Ізраїль? Звичайно в середовищі євреїв досі йде обговорення чи потрібна євреям держава чи далі жити глобальним суспільством, общинами по багатьом країнам.
Але навіть за таких умов євреї вже більше п’ятдесяти років воюють за державу Ізраїль.
Якщо порівняти, то українці воюють за Україну вже 775 років. Особливо кровопролитними, з мільйонами жертв є останні 100 років.
Але коли українці опинились за кілька кроків від утворення і розбудови Української Держави в суспільстві поширились емігрантські настрої. Останні кроки до незалежності завжди найтяжчі. Просто треба завжди пам’ятати для чого ми живемо, про що мріємо, чого бажаємо.

188 Востаннє редагувалося tim (14.09.2015 08:20:02)

Re: Еміграція

http://imgcdn1.luxnet.ua/tv24/resources/photos/news/620_DIR/201508/603195_1313167.jpg?201508002620

Макс Левчин
У Силіконовій долині у США, яка славиться концентрацією високотехнологічних компаній, теж відзначились наші. У свої 27 киянин Макс Левчин створив систему платежів PayPal, якою зараз користується цілий світ. Україну хлопець покинув у 16. На сьогодні він є одним з найуспішніших та найбагатших програмістів долини.

24 емігранти, які прославили Україну на весь світ

189

Re: Еміграція

tim, в мене є ідея, хочу запитати, ви можете її проспонсорувати ?
скину деталі в приват, після відповіді

190 Востаннє редагувалося tim (14.09.2015 09:32:05)

Re: Еміграція

Vo_Vik написав:

А я буду гнати, бо "безплатна" освіта зло.

Безкоштовна освіта в якому сенсі?
Студент має платити за освіту чи студентові мають платити за те, що він навчається?
Адже ми всі знаємо як мотивують гроші до цифри $2000-5000 на місяць.Чим більше людина отримує тим краще працює(вчиться). :D   *CRAZY*
Якщо платити студентам стипендії вони будуть краще вчитись?
Наприклад в Україні студентові платять за навчання 730-850 грн ($31-35)

Здається в США стипендії для талановитих студентів $1000-3000. Є різниця?

Ось стипендії вже для виконання наукових робіт.

Фонд Александера фон Гумбольдта (Alexander von Humboldt-Stiftung) - незалежна фундація, яку було засновано в 1860 році у Берліні та відроджено у 1953 року у Бонні. Вона була створена для підтримки висококваліфікованих учених незалежно від фаху чи національності шляхом надання індивідуальних дослідницьких стипендій та премій для виконання наукових досліджень у Федеративній Республіці Німеччині та встановлення наукових зв'язків з вченими різних країн.

Щорічно відбірковим комітетом AvH на конкурсній основі надається біля 600 Дослідницьких стипендій. У конкурсі можуть брати участь вчені всіх національностей і всіх галузей знань. При цьому не існує ніяких квот стосовно наукових спеціальностей або країн: єдиний критерій відбору - наукова кваліфікація апліканта. Тривалість стипендії 6-12 місяців з можливістю подовження до 24 місяців. Розмір стипендії на сьогодні складає від 2100 до 3000 євро на місяць, без утримання податків.

Сто грантів та стипендій

Програма імені Фулбрайта – програма наукових обмінів, заснована в 1946 році сенатором США Джеймсом Уїльямом Фулбрайтом. Її спонсорує Державний департамент Сполучених Штатів Америки зі щорічних асигнувань Конгресу. Центральна ідея полягає в тому, що розуміння та взаємодія між різними народами можливі лише на засадах пізнання й поваги до розмаїтого світу. Міжнародні освітні обміни для студентів, учених, викладачів та художників, які отримують фінансування на конкурсній основі, мають сприяти втіленню ідеї в життя. Обміни здійснюються за принципом «перехресної» освіти: навчання американських студентів відбувається за кордоном, а зарубіжних – у США.

Сьогодні програма охоплює більше 155 країн. У 50 з них створені регіональні комісії для керування програмою. В Україні, що приєдналася до програми у 1992, така комісія розташована в Києві. За 22 роки роботи переможцями програми стали понад 900 українських студентів і дослідників.

Більшість фулбрайтівськіх програм покриває вартість навчання в університеті, медичне страхування, витрати на дорогу в обидва боки та забезпечує щомісячну стипендію. Аспіранти отримують також додаткові кошти для придбання професійної літератури. Немає жодних причин, які б завадили тобі доєднатися до учасників програми – студентів старших курсів, випускників вишів, аспірантів, молодих викладачів і дослідників.

http://studway.com.ua/fulbright/

Щомісяця Platfor.ma розповідає про стипендії, гранти і стажування, дедлайни яких уже скоро. У нашій сьогоднішній добірці — резидентська програма з візуальних мистецтв, стипендії на навчання в Німеччині та Норвегії, докторські дослідження в Польщі чи Фінляндії, стажування у Гарварді і Центрі європейських студій та стипендіальна програма для журналістів у США.

Є можливість: топ-10 зарубіжних освітніх програм лютого

Скільки від України отримає людина, яка хоче в Україні займатись наукою?

191 Востаннє редагувалося tim (14.09.2015 09:30:58)

Re: Еміграція

reverse2500 написав:

tim, в мене є ідея, хочу запитати, ви можете її проспонсорувати ?
скину деталі в приват, після відповіді

Ні, сам в такому ж становищі. Є ідеї, нема охочих вкладати кошти.

Фонд інженерної інформації США пропонує грант розміром від 5000 до 25000 доларів на реалізацію інноваційного проекту у сфері інженерії. Конкурс орієнтований на країни, що розвиваються, а також хоче залучити до інженерії жінок. Запропонований проект мусить бути орієнтований на підтримку і зміцнення програм у сфері освіти і послуг, які могли б допомогти викладачам і студентам отримувати доступ і ефективно використовувати необхідні їм інформаційні технології.

Проект, який претендує на отримання гранту, може бути присвячений бібліографічним дослідженням певних інженерних шкіл або бібліотек, підтримці придбання інформаційних систем або виходу в глобальну мережу інтернет у світі, що розвивається. Аби зрозуміти, у яких саме грантах зацікавлений фонд, ви можете отримати успішні проекти для вивчення. На розгляд приймаються виключно інноваційні пропозиції з прорахованими результатами, що сприяють значним і тривалим змінам.

http://studway.com.ua/usa-canada/

192

Re: Еміграція

А ось що пропонують міністр та міносвіти в Україні:

З першого вересня 2015 року студенти, котрі навчаються на бюджетній формі, можуть піти на «вільні хліби», адже вже нині у Міносвіти планують реформувати освітню галузь, в тому числі і принцип нарахування стипендій.

За словами міністра освіти і науки Сергія Квіта, стипендію мають отримувати лише ті студенти навчальних закладів середнього та вищого рівнів, котрі проявили значні успіхи у навчанні, науковій роботі а також ті, хто її дійсно потребує – соціально незахищена молодь.

- Реформування освіти і науки не може відбуватися поза реформуванням цілого суспільства і нашої економіки, - зазначив С. Квіт.

Власне, попри те, що стипендійний фонд нині становить 5 млрд. грн., чиновники все ж планують з нового навчального року змінити правила нарахування стипендій для першокурсників. Мотивують це тим, що сучасна система нарахування «перейшла у спадок» Україні від Радянського Союзу, де кожен отримував потрошки. Тому нині є студенти, котрі практично не мають коштів, а стипендія для них є порятунком, і діти з заможних родин, які стипендію вважають подачкою від держави.

З 1 вересня стипендія світить лише малозабезпеченим
І ніхто з студентів не протестує проти цього свавілля! У Франції студенти в 1968 році протестували так що досі багато хто в Світі згадує ті події.

193

Re: Еміграція

Ось коли буде в нас покоління дітей квітів -- покоління любові, тоді й подоба французької революції 1968 року відбудеться. А поки в нас замість цього є Квіт Сергій Миронович, то всі старання марні.

194

Re: Еміграція

Наче щось погане, їй-богу.

195

Re: Еміграція

Наче щось погане, їй-богу.

знаю хто буде мало забезпечений, ті хто куплять довідку, а ті хто малозабезпечений то нічого не буде

Подякували: leofun011

196

Re: Еміграція

reverse2500 написав:

Наче щось погане, їй-богу.

знаю хто буде мало забезпечений, ті хто куплять довідку, а ті хто малозабезпечений то нічого не буде

Це не аргумент за теперішній стан речей.

197

Re: Еміграція

Коли я вчився, то пільговики вкрай нахабніли, а хто не був пільговиком, то удавав що він жертва аборту та нічим не гірше "патентованих" пільговиків. Ви уявляєте який ґвалт підніметься, коли кожен матиме змогу записатися в "патентовані" пільговики? Це буде вогонь, темрява, плач та зубний скрегіт.

http://bosx.ru/wp-content/uploads/2011/04/pojar.jpg

198

Re: Еміграція

tim написав:

Знаєте чому євреї після століть розпорошення утворили свою державу Ізраїль? Звичайно в середовищі євреїв досі йде обговорення чи потрібна євреям держава чи далі жити глобальним суспільством, общинами по багатьом країнам.
Але навіть за таких умов євреї вже більше п’ятдесяти років воюють за державу Ізраїль.
Якщо порівняти, то українці воюють за Україну вже 775 років. Особливо кровопролитними, з мільйонами жертв є останні 100 років.
Але коли українці опинились за кілька кроків від утворення і розбудови Української Держави в суспільстві поширились емігрантські настрої. Останні кроки до незалежності завжди найтяжчі. Просто треба завжди пам’ятати для чого ми живемо, про що мріємо, чого бажаємо.

Я цілком з вами згоден. Але знаєте чому у євреїв получається, бо вони утворювали державу з тих хто хотів її утворювати. Туди їхали всі хто хотів єврейїської держави.
Українцям держава дісталась на халяву, з готовим населенням. Половина з якого взагалі не хоче ніякої держави, а друга хоче якусь модернізовану версію Росії. Я цілком згоден будувати українську державу в Сахарі, але з людьми які теж мають такі мрії і прагнення як я. Воювати з 99% населення яке хоче "воруй, убивай, еби гусей", і яким Україна до лампочки, я просто не маю такої довжини життя.

199 Востаннє редагувалося Vo_Vik (14.09.2015 16:48:51)

Re: Еміграція

tim написав:
Vo_Vik написав:

А я буду гнати, бо "безплатна" освіта зло.

Безкоштовна освіта в якому сенсі?

Безкоштовна в сенсі, студент не знає чому викладач отримує зарплату.
Студент має платити за свою освіту, і відповідно вимагати в викладачів, щоб вони давали йому якісний продукт за його гроші. І якщо викладач цього не робить, то мати право перейти до іншого викладача. І вибирати, за що саме він платить.

Якщо вже дбаєте за мало забезпечених, то виділяйте гроші не на універи, а абітурієнтам/студентам за рівнем здачі ними ЗНО. Бідним, інвалідам, сиротам можна виділяти більше, але ніяких пільг.

Тоді студенти підуть вчитись в ті університети де хочуть, а не ті де є місця і тупі викладачі. Коли ти знаєш що має $10к на 4-5 років навчання і все, і якщо провтикав, прогуляв в общазі той час який оплатив, то все, далі тільки за свої, то 90% студентів задумається. І 90% задумається чому я маю плати за викладання мені "наукового комунізму" і тд. І піде в ті вузи чи до тих викладачів які викладають.

Звичайно частина піде туди де просто ставлять оцінки і дають диплом, але роботодавець дуже швидко розбереться куди застосовувати який диплом.

ПС: раз вже згадали стипендії в Штатах. То там якраз стипендія дається студенту, а не ВУЗу. І студент на неї може оплати власне освіту і своє проживання під час навчання.

Подякували: quez, koala2

200

Re: Еміграція

І знову євреї .. Хоч куди подивися - скрізь усе тикають , бідний народ)