Тема: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

Планую десь через півроку-рік переїхати із сім'єю до Львова. Наразі проводжу збір інформації як тут, так і серед своїх колег. Цікавлять наступні речі:

1. Який район вибрати для проживання? Певне, це повинно якось корелюватися із місцем роботи і хорошими школами для дітей. Якщо ще до роботи можу й півміста проїхати, то (див. п. 2 і 3):
2. Які школи б Ви порадили для дітей і чому?
3. Які дитсадочки є хороші (скоріше всього, підійдуть уже приватні)?
4. Хороший та надійний ріелтор для пошуку житла для аренди.
5. Все решту вже не так важливо, але додавайте свої поради та коментарі.

Подякували: Kane 2.0, Joker2

2 Востаннє редагувалося mike (04.01.2016 21:48:45)

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

1. Район, як на мене це питання потреби. Є багато районів в яких  є гарні школи, садочки, базари і т.д. і т.п. Але на мою думку краще дивитись на ті які далі від центру, бо там і житло і прожиття дорожче, краще всього щось типу спальні райони, де купа будинків(до речі зараз  дуже багато новобудов: сихів-(стрийка-наукова)-кульпарківська-любінська), шкіл, садочків. І якщо плануються поїздки до родичів-замісто чи ще кудись, то звичайно краще з тої сторони міста з якої і будуть здійснюватись поїздки. Сам проживаю біля нижнього шувару, і мені цим зручно, бо дуже часто їжджу до батьків в сторону дрогобича, і не потрібно тратити купучасу на пробирання через корки(ціле місто). Ще стосовно ринків, Нижній Шувар це оптовий продуктовий базар, на якому ціни деколи є нижчими ніж в сільпо-арсені-вопак-барвінок і т.д.(це для прикладу, можливо вам це не критично). А і ще одне, не варто шукати житло поблизу університетів-училищ, бо як показує практика біля навчальних закладів завжди дорожче.
2. Покищо дітей немає, неможу сказати.
3. -||-||-||-
4. Та їх повно на ринку. Надійний ріелтор це той ріелтор який укладає з вами і власником письмовий договір. Найбільша головна біль це обїздити купу квартир і вибрати те що вам підходить.

Подякували: Master_Sergius1

3

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

Ну от Кульпарківська мені підходить. А до родичів їздитиму дуже рідко, бо одна із причин переїзду - втеча :)

Отже, лишається якось продумати співпрацю із ріелтором, бо щодня їздити до Львова на огляд не буду, хіба перебиватися якимись хостелами.

4 Востаннє редагувалося 0xDADA11C7 (04.01.2016 22:47:40)

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

Кульпарківська  *JOKINGLY* Це там де психи? Або вар'яти по-тамтешньому

Подякували: leofun01, 0x9111A2

5

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

0xDADA11C7 написав:

Кульпарківська  *JOKINGLY* Це там де психи? Або вар'яти по-тамтешньому

Там само.

Прихований текст

Хіба психів і на інших вулицях бракує. *CRAZY*

Подякували: leofun011

6 Востаннє редагувалося karmeljuk (05.01.2016 11:25:16)

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

Пошук житла це ще той виніс мізків, готуйтеся до неадикватно високих цін за комори, в яких навіть свійським тваринам не комфортно буде жити. Майже все місто - це суцільний великий корок, дібратися кудись майже однакова швидкість що на своєму авто, що пішки, що автобусом. Громадський транспорт найгірший по Україні (навіть не уявляю з яким містом можна порівняти), навіть їхати стоячи в жовтій собачій скриплячій будці - це щастя, зазвичай доведеться їхати на останній сходинці в дверях по сусідству з десятком таких же невдах, котрі обрали для себе пересування в цьому транспорті на колесах. А ще зашкалює кількість безхатьків, гопників та алкоголіків, інколи здається що вони сюди з'їхали з усієї України щоб нівелювати той славнозвісний культурний дух, котрим часто пахне по вечорам, особливо в північних районах

Подякували: leofun01, 0xDADA11C7, Master_Sergius3

7 Востаннє редагувалося fed_lviv (05.01.2016 11:24:03)

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

"Кращий район", це досить сумнівне питання. Що, кому до вподоби. Я мешкаю в шевченківському і начебто все влаштовує. Але думаю, хто мешкає в сихівському чи личаківському районі вважають, що в них теж все супер.
На рахунок шкіл та дитсадків? Напевно теж саме, кожному своє. Якщо, Вам це допоможе, то для прикладу я планую вести свою дочку в ДНЗ № 121. http://lviv121.lvivedu.com/uk/site/index.html Оскільки там була моя племінниця і їй там подобалося + близенько до хатинки.
Щодо ріелтора, ніколи не користувався їхніми послугами тому нічого не можу сказати.

8

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

Сам не з Львова, проблема була з житлом, бо приїхав під час першого вересня астуденти все розхапали, тому і по обставинам живу на Сихові за кінотеатром Довженка. Умови не дуже, сподіваюсь виберусь. На квартири зараз хочуть більше дівчат. Так, пробки дістають, бо наприклад в Вінниці 20-30 хв і ти майже в кінцевій точці з пробками і це на тролейбусі чи трамваї, а маршруткою ше швидше. А тут з одного району в інший кінець можна їхати 1.5 годин

Подякували: Master_Sergius1

9

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

Автомобілісту варто пам'ятати, що у Львові купа корків на дорогах. Дорожня інфраструктура ще років тридцять назад перестала відповідати кількості автомобілів. Якщо хочете швидко перетнути місто, то їхати треба або рано вранці, або десь об одинадцятій. Ввечері те саме. Коли нормальна погода, багато моїх колег приїздять на роботу на велосипедах. Це досить зручно, та ще й корисно. Тому раджу обирати квартиру в радіусі п'яти кілометрів від роботи (для бруківки 3 км, а для асфальту до 7 км), щоб мати змогу пересісти на ровер хоча б влітку.
Що стосується житла, то його у Львові можна поділити на три типи: старі польські та австрійські будинки, радянські панельки і сучасні новобудови. Старі будинки як правило мають цікаву архітектуру та високі стелі. Через це їх важко нормально утеплити та прогріти, і зимою там дуже холодно. Ще одна особливість старих будинків у тому, що у них може бути досить незручне як для нашого часу планування. Наприклад я зараз живу у квартирі, в якій ванна встановлена на кухні в невеличкій ніші.
Ще один прикол зі старими будинками та корками полягає у тому, що в центрі їх понабудували дуже щільно одне до одного, і між ними немає місця для дерев. Тому влітку в районі Городоцької буває взагалі нічим дихати.
Про проблеми з каналізацією уже трохи згадували. Перед підписанням договору про оренду, запитайте майбутніх сусідів, чи буває біля вашого будинку сморід.
Готуйтеся до того, що першу квартиру ви оберете невдало, і через пів-року вам доведеться переїхати.

Подякували: Master_Sergius, 0x9111A2

10 Востаннє редагувалося reverse2500 (11.01.2016 14:29:58)

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

Львів, особливо центр не для тролейбусів і трамваїв, вони створюють пробки більше, не сворено центр міста для сучасної техніки, наприклад нові райони, то більш для цього пристосовані, але пробки є, особливо літом коли дороги ремонтують. Чудове місто Львів, тут людина в одязі "гопніка" говорить "Нажміть будь-ласка кнопку"  :D

P.S. а ше погана мережа сотових телефонів

Подякували: leofun011

11

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

Torbins написав:

Коли нормальна погода, багато моїх колег приїздять на роботу на велосипедах. Це досить зручно, та ще й корисно.

Особливо корисно коли доводиться проїхатись біля камазу (чи будь-якого іншого пекельного гівновоза) і глибоко вдихнути його гази. Після цього зразу можна викашляти легені на зовні. Якби всі люди пересіли на велосипеди, тоді було б щастя, але в теперішніх умовах (я про відсутність контролю над вихлопними газами) використання велосипеда скоріше підвищує ризик передчасної смерті ніж приносить користь.
В маршрутках (в більшості з них) ситуація нічим не краща. Більшість людей (які постійно користуються громадським транспортом) навіть не помічають, яким лайном вони дихають. Особливо бісить, коли в салон потрапляють вихлопні гази, складається враження, наче хтось спеціально проводить труби в салон. До речі, чи помічали Ви в маршрутках гнучкі трубки, які направлені на бокове скло, за яким знаходиться бокове дзеркало. Ці трубки нібито призначені для запобігання обмерзанню скла (покриття льодом). Але звідки вони йдуть ? Підозрюю, що вони постачають частину вихлопів.
Хто-небудь, переконайте мене в протилежному.
В мене вже було з десяток випадків, коли в маршрутці тошнило, іноді закінчувалося рвотною реакцією і головним болем, і причиною не могло бути "щось не те з'їв", бо іноді шлунок був зовсім порожнім. От наприклад сьогодні зранку доганяв я свою маршрутку, зайшов, стою (не було тісно), і чую, що задихаюсь, намагаюсь глибоко дихати, але від того стає ще гірше, наче легені на деякий час перестали засвоювати кисень (підозрюю, що рівень кисню був неприпустимо низьким), думав, що здохну і дивувався як інші люди ще живуть, потім запхав носа в дірку біля дверей і навіть доїхав до пункту призначення живим.
Зазвичай всюди ходжу пішки, та такими шляхами, де транспорт не їздить.
Але зранку часто запізнююсь, тож доводиться сідати на маршрутку.

12

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

я вже давно писав і говорив людям, треба метро в Львів

Подякували: leofun01, 0xDADA11C72

13

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

Та покищо у місті Львів тільки 2 торгових центри під такою назвою.

14

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

leofun01
У вас зі здоров'ям усе в порядку, хвороб легень чи крові нема?
Я весь серпень катався на ровері, і Камази мені якось не траплялися. Крім того десь чув таку думку, що краще пів години активно крутити педалі на узбіччі, чим просидіти той же час нерухомо в автомобілі.
Хоча якщо порівнювати з областю, у самому Львові повітря, ясна річ, не дуже.

reverse2500
Цілком погоджуюсь, але де взяти гроші? Уже краще хай велодоріжки нормальні добудують.

Подякували: leofun011

15

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

Torbins написав:

У вас зі здоров'ям усе в порядку, хвороб легень чи крові нема?

В дитинстві було запалення легень, але ж вилікувався.

Torbins написав:

Уже краще хай велодоріжки нормальні добудують.

Підтримую.

16

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

leofun01 написав:

До речі, чи помічали Ви в маршрутках гнучкі трубки, які направлені на бокове скло, за яким знаходиться бокове дзеркало. Ці трубки нібито призначені для запобігання обмерзанню скла (покриття льодом). Але звідки вони йдуть ? Підозрюю, що вони постачають частину вихлопів.
Хто-небудь, переконайте мене в протилежному.

Як то кажуть, ото Ви загнули!  :)  Переконувати не буду.

leofun01 написав:

В мене вже було з десяток випадків, коли в маршрутці тошнило, іноді закінчувалося рвотною реакцією і головним болем, і причиною не могло бути "щось не те з'їв", бо іноді шлунок був зовсім порожнім.

В мене, в дружини схожа "хвороба", для неї кожна друга поїздка, закінчується тошнотою або рвотою. Але то не обов'язково в маршрутці, в авто таж сама проблема.

Подякували: leofun011

17

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

тошнить в маршрутці ? Це не проблема маршруток, це проблема доріг, зараз опишу від чого береться морська хвороба на наших суходільних дорогах, воно буде коротке і може викликати багато спору, все іде від того що коли пливе корабель то він за хвиль піднімається частково в верх і вниз, це основна причина винекнення тошноти, бо тіло і в середині кров хитає, так і знашими дорогами в маршрутках, ямка, горбик. Правда вплив на такі "хвилі" у людей різний, в одних тошнота, других на сон хилить. А я згадую загадку дитинства "Якої хвороби немає на суші ?". Відповідь: "Морської", але з нашими дорогами, морська хвороба є і на суші, можна це і приписати нашомій ЧАЕС
Я не можу вести багато розмов, дуже охоче поспілкувався б і на тему метро підземного в Львові, але не має часу.

Подякували: 0xDADA11C71

18

Re: Питання до Львівських жителів на рахунок проживання у Львові

З голоду теж може тошнити. А взагалі слабкий вестибулярний апарат треба тренувати. Бо в наш час боятись автотранспорту трохи мішає комфорту проживання.