1

Тема: Встановлення програми для монтування iso-образів Debian 8 Mate

Не знайшовши програми для монтування образів з графічною оболонкою у звичайних сховищах Дебіан 8, спробував завантажити і встановити deb-файл з Furius iso mount, але при встановленні з’явилося повідомлення Помилка: dependency is not satisfiable: fuseiso. Виявилося, що у даних сховищах Дебіан не було чомусь fuseiso. Тому, аби виправити даний негаразд слід зробити таке:
Додаємо дане сховище до переліку наших активних сховищ, дописавши цю строку до файлу source.list, що у теці /etc/apt

deb http://ftp.de.debian.org/debian sid main

Але УВАГА: Це сховище нестабільне!!! Існує висока ймовірність, що загальне оновлення системи призведе до її цілковитого краху. Тому беріть звідти лише окремі несистемні програми, які не мають значного впливу на вашу системи. А опісля завантаження таких програм відразу ж робіть це сховище неактивним.

Я знайшов у цьому сховищі додаток fuseiso і встановив його. А тоді знайшов Furius iso mount і теж встановив його собі. Решта залежностей є у звичайному сховищі Дебіан. І звісно зробив нестабільне sid сховище неактивним опісля цього.
Тепер без проблем монтую і демонтую iso-образи.

До речі, щоб зробити сховище неактивним слід додати до початку строки з його адресою символ # або просто зняти позначку навпроти його адреси у Synaptic.

2

Re: Встановлення програми для монтування iso-образів Debian 8 Mate

я так зрозумів ноду ще в лінуксі не навчились створювати