141

Re: Реінженіринг України

Відомий альбом Руслани називається "Дика енерґія".
Перерозподіл і керування енерґією на Землі є одним з важливих завдань людства.
Чому саме дика енерґія?

     Багато людей досі не усвідомило цього призначення. Ми живемо і часто не можемо контролювати, управляти навіть своює психічною, біологічною енерґією.
Витрачаємо енерґію на страх, заздрість, злість, ревнощі, порожні балачки, перегляд телевізора, політичні баталії, копирсання в гаджетах, теревені в соцмережах, на шкідливі емоції, безглузді вчинки.
     Українці є наочним прикладом "дикої енерґії" та її марнотратства.
Вчиться керувати енерґією свого життя. Витрачайте її на важливі речі та діяльність. Знайдіть і оволодійте методами збирання, накопичення е. Витрачайте енерґію відповідно мети Вашого життя, призначення.

Між людьми теж відбувається енергообмін . Якщо віддаєте багато енергії(лекції, виступи, проекти, спілкування, робота, сім’я), то потрібно стільки ж отримувати.
Джерелом енергії для людини є природа, Сонце, космос, місця сили, їжа, повітря, ...
Важливо навчитись підтримувати баланс та вчасно відновлювати "батарейку".

142 Востаннє редагувалося tim (24.01.2016 08:13:51)

Re: Реінженіринг України

Vo_Vik написав:

Ви хочете сказати, що були люди яким подобалось бути рабами?
Та і зараз є купа рабів в сферах де потрібна тільки фізичні здібності і зовсім не потрібні розумові здібності.

Багатьом людям подобається бути рабами своїх бажань. Навіть чужих бажань, які вони вважають своїми.
Працю в аутсорсі багато програмістів порівнюють з працею гребців, наглядачів та капітанів на галерах.
Для власника галери що капітан, що гребець мабуть раби?
Чиновники, поліцейські, судді, банкіри, клерки - хіба вони не раби Системи?

143 Востаннє редагувалося tim (25.01.2016 19:53:57)

Re: Реінженіринг України

Розуміння сутності нинішньої війни значно ускладнюється її багаторівневістю.

Існування безлічі прихованих рівнів не дозволяє достатньо глибоко зрозуміти мотиви учасників та їхні стратегії, ускладнює інтерпретацію поточних подій і сценування майбутнього. У цій статті ми спробуємо розібратися в рівнях війни, адже без цього неможливо ефективно її вести і перемогти (власне, неможна навіть зрозуміти, що вважати перемогою).

ВІЙНА СИСТЕМ
Незважаючи на високий рівень патріотизму, як абстрактного, так і конкретного (втіленого в добровольчому і волонтерському рухах), Україна не може здобути швидкої перемоги, оскільки веде війну на два фронти. Другий фронт в тилу неможливо описати простою схемою «п’ята колона Росії», адже сили, що воюють проти України на другому фронті, зовсім не хочуть перемоги Росії. Вони хочуть своєї перемоги.

Хто ж ці парадоксальні противники України, які є одночасно і її прихильниками? Це противники нової країни, а прихильники старої.

Політико-економічна система, що утворилась на українській території після розпаду Совєтського Союзу, загалом, недалеко від нього пішла. Це ще не була Україна, це була УССР з жовто-блакитним прапором і тризубом, яка несла на собі всі гріхи совєтської спадщини. Ця система неймовірно живуча і має безліч голів, тому ми називаємо її Гідрою (як істоту, з якою бився Геракл). Але сьогодні ця Гідра починає вмирати. Система, заснована на корупції та розкраданні національного багатства, система із закритими соціальними ліфтами і совєтским мисленням населення більше не може існувати з двох причин. По-перше, проти цієї системи повстала активна частина суспільства (це повстання ми назвали Майданом), і, на відміну від 2005 року, вона вже не заспокоїться, поки не переможе. По-друге, стара система не може існувати в повністю розграбованій, воюючій країні.

Важливо зауважити, що перші два рівні війни (Україна – «сепаратисти» і Україна – Росія) є геополітичними, а третій (Майдан – Гідра), на відміну від них, геоекономічний. Геополітична війна («війна Ареса», тобто Марса, за класифікацією С. Б. Переслеґіна) ведеться за приватизацію простору, за ресурси і територію. Геоекономічна війна («війна Афіни») ведеться за приватизацію часу, за контроль над потоками і системою норм і правил. Це вищий вид війни, і тому ми розмістили геоекономічну війну між старою і новою Україною на високий, третій рівень. Результат війни третього рівня визначить результат війни другого рівня – Війни за незалежність.

Сім рівнів війни: стратегічна рамка для України
Стаття Валерія Пекаря, яку варто прочитати.

144 Востаннє редагувалося Vo_Vik (25.01.2016 20:39:20)

Re: Реінженіринг України

tim написав:
Vo_Vik написав:

Ви хочете сказати, що були люди яким подобалось бути рабами?
Та і зараз є купа рабів в сферах де потрібна тільки фізичні здібності і зовсім не потрібні розумові здібності.

Багатьом людям подобається бути рабами своїх бажань. Навіть чужих бажань, які вони вважають своїми.
Працю в аутсорсі багато програмістів порівнюють з працею гребців, наглядачів та капітанів на галерах.
Для власника галери що капітан, що гребець мабуть раби?
Чиновники, поліцейські, судді, банкіри, клерки - хіба вони не раби Системи?

То вони з жиру бісяться) Просто є суспільства де небезпечно публічно оголошувати себе не рабом. Всі сусідські раби можуть образитись і лінчувати.

145

Re: Реінженіринг України

"Рабство" можна замінити м’яким словом "залежність".

146

Re: Реінженіринг України

Ну всі ми залежні від чогось. Наприклад більшість програмістів залежні від розетки з електрикою, але питання в тому наскільки людина швидко адаптується до відсутності того від чого залежна. Чи може все покинути і переїхати туди де є те від чого вона залежна і тд.

147 Востаннє редагувалося tim (30.01.2016 17:53:35)

Re: Реінженіринг України

Простий приклад Україна експортувала 2т металу за $400. В ЄС, Японії з цього металу зробили авто і продали в Україну за $20000.
За 10 років експлуатації авто перетворилось на металобрухт(його могли розбити і за 1-3 роки). На території України ті ж самі 1-2 тони металу, але Україна "винна" вже $19600. За 10 років набігло ще $20000 відсотків, які українцям дали щоб ті могли придбати авто за $20000, бо в них було лише $400.
І тепер українці мають продати зерна на $39600 щоб віддати "борг". Це 80 тон зерна за поточними цінами.

Що є головним експортним товаром України? Люди!

Так злочинці з ЄС купують українських жінок. За одну завербовану і відправлену за кордон дівчину вербувальники отримують в середньому $2000.
Україна міняє 20 жінок на одну іномарку. Якщо грубо оцінити. Прошу вибачити за це порівняння.
За ІТ-шників платять більше, витрати на трансфер $300-5000. Частина людей самі виїздять, Україна нічого не отримує навзаєм.

Можна приблизно оцінити скільки витрачає економіка країни щоб виростити людину до 20 річного віку. За мінімальною оцінкою $500-1000 на місяць. Максимально $12000 на рік, $240000 за 20 років. Тобто витрати на "вирощування" людини $120000-240000.
Оцінимо експорт "людського капіталу".
Якщо з України емігрувало 1 млн людей, то по $100000 за людину це складе $100 млрд.
За 25 років з України виїхали приблизно 3-5 млн людей, це втрата $300-500 млрд.

Якщо оцінити сукупне зменшення населення з 52 до 42 мільйонів, то Україна втратила 1 трильйон доларів людського капіталу за 25 років!
"Людський капітал"

Це спроба аналізувати ситуацію в термінах ліберального капіталізму - в грошах і капіталі.
З точки зору фізичної економіки держава Україна "втратила" кілька мільйонів людей. Але якщо глянути в масштабі планети Земля, то ситуація виглядає інакше.
Українці перегрупувались на планеті для оптимального виживання в нових умовах.

148

Re: Реінженіринг України

Українці перегрупувались на планеті для оптимального виживання в нових умовах.

Щоб говорити про «перегрупування» українців, треба визначитись, чи справді перегруповані залишаться після цього українцями в цьому й наступних поколіннях. Сучасні українці не настільки прагнуть бути собою, щоб узагалі якось опиратись асиміляції, тому, ймовірно, Україна буде для їхніх нащадків приблизно тим же, чим є Африка для афроамериканців, з тією різницею, що навіть значних расових відмінностей від навколишніх мешканців укроєвропейці та укроросіяни не мають. Відповідно, й про виживання українців як єдиної розкиданої по світу спільноти не йдеться. «Українські» гени, безумовно, поширяться в світі, але нація назразок нашої — більшою мірою культурна спільнота, а не генетична, а українська меметична інформація якраз і буде принесена в жертву фізичному виживанню носіїв українських генів.

149

Re: Реінженіринг України

1. Не знаю звідки ви передруковуєте статі, але на них просто хочеться плюватись, бо автор абсолютно не знає матеріалу.
Зменшення від 52 до 42 абсолютно не враховує тих що виїхали. Це просто перевищення природньої смертності над народжуваністю, плюс ще 2,5 міліони населення Криму.
2. На рахунок того скільки витрачає щоб виростити. Якби держава витрачала, хоч щось на дітей, то з неї би не їхали. Їдуть якраз, бо для дітей варіантів нема.

Подякували: leofun011

150

Re: Реінженіринг України

Держава (в сенсі держапарат) є не виробником ресурсу, а лише розподільником, а отже, може щось витрачати на дітей, лише попередньо забравши ці ресурси в своїх громадян, тому тут здебільшого виникає або недофінансування освіти, або переобтяження населення податками (частіше — і те, й інше). Але держава (включно з рядовими громадянами) — таки витрачає. Вчителька початкових класів прямого прибутку державі не приносить — але вона тратить свій час на підготовку дітей, і їй теж треба щось їсти, для чого тратяться ресурси інших громадян, які теж можуть не виробляти нічого цінного (от який прямий прибуток державі приносить, скажімо, журналіст місцевого телеканалу?). Ну і т.д. Так чи інакше, щоб уся ця маса людей не жила впроголодь й могла користуватись побутовими зручностями, треба щось або когось продати за кордон. Ну або налагодити всередині своєї країни повний цикл виробництва життєвонеобхідних ресурсів (від їжі до електрики, нафти та газу), незалежний від імпорту.

Подякували: tim1

151

Re: Реінженіринг України

Vo_Vik написав:

1. Не знаю звідки ви передруковуєте статі, але на них просто хочеться плюватись, бо автор абсолютно не знає матеріалу.
Зменшення від 52 до 42 абсолютно не враховує тих що виїхали. Це просто перевищення природньої смертності над народжуваністю, плюс ще 2,5 міліони населення Криму.

Даних про те скільки виїхали просто "не існує". Це питання не цікавить "українську" владу. Є загальні дані виїхало-прибуло.
Здобуття іноземного громадянства тривалий процес 3-15 років, тому наслідки еміграції ще не всі очевидні. Багато українців не відмовляються від українського громадянства навіть якщо одержали іноземне.
Природна смертність лише віддзеркалення економічної політики "еліт", влади до населення.

152 Востаннє редагувалося tim (02.02.2016 11:38:00)

Re: Реінженіринг України

P.Y. написав:

Сучасні українці не настільки прагнуть бути собою, щоб узагалі якось опиратись асиміляції, тому, ймовірно, Україна буде для їхніх нащадків приблизно тим же, чим є Африка для афроамериканців, з тією різницею, що навіть значних расових відмінностей від навколишніх мешканців укроєвропейці та укроросіяни не мають.

Прагнуть. Коли Україна за 20-50 років стане у ряд найрозвинутіших країн Світу багато українців та їх нащадків за кордоном "згадають" про своє коріння.
Частина американських(США, Канада) українців, які є потомками емігрантів перших двох хвиль(120-60 років тому) досі вважають себе українцями, хоч фактор асиміляції досить сильний. Україна не підтримувала емігрантів через колонізаційну політику СРСР, тому емігранти не мали культурної підтримки. В наступні роки ситуація докорінно зміниться.

153

Re: Реінженіринг України

tim написав:
Vo_Vik написав:

1. Не знаю звідки ви передруковуєте статі, але на них просто хочеться плюватись, бо автор абсолютно не знає матеріалу.
Зменшення від 52 до 42 абсолютно не враховує тих що виїхали. Це просто перевищення природньої смертності над народжуваністю, плюс ще 2,5 міліони населення Криму.

Даних про те скільки виїхали просто "не існує". Це питання не цікавить "українську" владу. Є загальні дані виїхало-прибуло.
Здобуття іноземного громадянства тривалий процес 3-15 років, тому наслідки еміграції ще не всі очевидні. Багато українців не відмовляються від українського громадянства навіть якщо одержали іноземне.
Природна смертність лише віддзеркалення економічної політики "еліт", влади до населення.

То навіщо приводити цифри в статі, якщо вони немають ніякої цінності? Більше того вони дезінформують.

154

Re: Реінженіринг України

tim написав:
P.Y. написав:

Сучасні українці не настільки прагнуть бути собою, щоб узагалі якось опиратись асиміляції, тому, ймовірно, Україна буде для їхніх нащадків приблизно тим же, чим є Африка для афроамериканців, з тією різницею, що навіть значних расових відмінностей від навколишніх мешканців укроєвропейці та укроросіяни не мають.

Прагнуть. Коли Україна за 20-50 років стане у ряд найрозвинутіших країн Світу багато українців та їх нащадків за кордоном "згадають" про своє коріння.
Частина американських(США, Канада) українців, які є потомками емігрантів перших двох хвиль(120-60 років тому) досі вважають себе українцями, хоч фактор асиміляції досить сильний. Україна не підтримувала емігрантів через колонізаційну політику СРСР, тому емігранти не мали культурної підтримки. В наступні роки ситуація докорінно зміниться.

А причому тут згадають. Українці завжди помятають про своє коріння.

Подякували: tim1

155

Re: Реінженіринг України

Коли Україна за 20-50 років стане у ряд найрозвинутіших країн Світу багато українців та їх нащадків за кордоном "згадають" про своє коріння.

Якщо.

Подякували: cheappi3861

156 Востаннє редагувалося HetmanNet (02.02.2016 22:33:26)

Re: Реінженіринг України

Такої брехні купа у соціалках. Питання в тому чи треба боротися з цією брехнею? https://pic.co.ua/images/2016/02/02/180997c3acae43775bfdb5a2f61ccbf0.png
P.S. В тому законопроекті ніфіга не було про протести.

157 Востаннє редагувалося tim (03.02.2016 09:01:54)

Re: Реінженіринг України

P.Y. написав:

Коли Україна за 20-50 років стане у ряд найрозвинутіших країн Світу багато українців та їх нащадків за кордоном "згадають" про своє коріння.

Якщо.

Таким був перший варіант, свідомо виправив "якщо" на "коли" :) То му що в цьому нема сумнівів, питання як скоро.

158 Востаннє редагувалося tim (03.02.2016 09:10:59)

Re: Реінженіринг України

То навіщо приводити цифри в статі, якщо вони немають ніякої цінності? Більше того вони дезінформують.

Vo_Vik написав:

Зменшення від 52 до 42 абсолютно не враховує тих що виїхали. Це просто перевищення природньої смертності над народжуваністю, плюс ще 2,5 міліони населення Криму.

Що Вам не сподобалось у фразі?

Якщо оцінити сукупне зменшення населення з 52 до 42 мільйонів, то Україна втратила 1 трильйон доларів людського капіталу за 25 років!

там мова саме про природне скорочення. Цифра абсолютно реальна і підтверджена статистикою.
Цифра 3-5 мільйонів емігрантів є навіть заниженою, реально за кордоном можуть працювати до 5-7 мільйонів українців, які виїхали протягом 1990-2016 років.
Тільки за 2014-2015 роки в Росію переїхало більше 1 млн людей з українським паспортом. :) За офіційною російською статистикою.

159 Востаннє редагувалося Vo_Vik (03.02.2016 18:12:09)

Re: Реінженіринг України

Давайте тако, 1 триліон доларів брався з розрахунку, що було потрачено по 100 тисяч доларів щоб навчити 10 міліонів людей, а ці люди злиняли. Насправді ці люди просто не народились. Тобто держава втрат по їх "вирощеню" не понесла.

Якщо ви хочете відняти тих хто випав з українського економічного простору, то візьміть тоді тих 3-5 міліонів економічних емігрантів, 1 міліон - донецьких біжанців, 2,5 міліони - кримських...
Але там будуть в відповідній пропорції люди працездатного віку, діти, пенсіонери. Аналіз дуже сильно ускладниця. І він зовсім не підійде для агітаційної статі журналіста з гуманітарною освітою.

160 Востаннє редагувалося tim (03.02.2016 18:33:48)

Re: Реінженіринг України

Головне - треба усвідомити ці мільйонні втрати.
На жаль про це навіть не ведеться дискусії у суспільстві.
Неважливо, що 5-7 млн природне скорочення населення, 2-5 млн еміграція. Головне, що це мільйонні втрати!
Треба системно протидіяти процесам. З такої протидії за 10 останніх років можна згадати хіба що допомогу при народженні дитини. Але її скоротили, вона втратила ефективність внаслідок бідності.