1 Востаннє редагувалося tim (09.02.2016 08:05:09)

Тема: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Якщо Ви чогось не знаєте, або не знаєте як зробити — запитайте в того хто вже робив щось подібне. В більшості випадків Вам дадуть пораду, розкажуть. Не соромтесь.

Презентація інвесторам(пітч).
    Пітч (pitch) — це коротке словесне (іноді візуальне) представлення ідеї кінофільму, своєрідна презентація. Пітч створюється сценаристом або режисером для продюсера чи представника студії з метою отримання фінансування для фільму. Пітчі, як правило, проводять особисто, хоча іноді вони можуть відбуватися по телефону або через відеозапис.
    Хороший пітч триває від п’яти до десяти хвилин і охоплює передісторію, сюжет і ключові моменти оповіді, короткі описи головних персонажів (часто зі згадуванням імен акторів, які могли б зіграти роль), чіткі визначення жанру, настрою, вірогідної аудиторії та попереднього бюджету.
    Якщо продюсер зацікавлюється пітчем, він, як правило, просить переглянути огляд фільму (treatment). Якщо ж ні, то запитує «А що ще у вас є?» У такому випадку бажано мати наготові другу, або й третю ідею фільму, щоб представити її без вагань.

Схема фінансування для стартапу. Яку долю можна виділити?

- фінансувати за свій рахунок $1000-$10000
- фінансувати за рахунок родичів, друзів $5000-$50000
- краудфандінг від $0 до кількох сотень тисяч $$
- знайти бізнес-ангела $100000-$10000000

Багато хто нарікає, що краудфандінг в Україні не дозволяє залучити достатньо коштів. Схема пробуксовує...
Гроші радять направити на допомогу армії, ніж фінансувати стартап. Саме тому багато хто заморозив проекти.

Щоб стартап зацікавив інвесторів доведеться довести його до стадії працюючого прототипу,
Бізнес-ангели вкладаються в стартап коли вже той стає бізнесом, який реально працює.
Добре, якщо Ви візьмете на презентацію ретельний бізнес-план з розподілом видатків, обрахованим бюджетом.

SEO
Спробуйте завести твітер, сторінку проекту у соцмережах.
Є багато прощадок де люди презентують свої стартапи інвесторам, наприклад gust.com

The #1 Platform in Startup Funding
Gust’s SaaS funding platform provides all the tools entrepreneurs need to manage their startup funding process, from pitch to exit. Upload your pitch video, describe your team, connect with investors, and manage your post-investment relationships. Investors have already funded 1800+ startups in the last twelve months!
Over $1.8 Billion Invested in Startups Through Gust

Артем Зав’ялов з Endorphin виклав у мережу контакти 100 венчурних інвесторів з США

База інвесторів USA

Оригінал статті був опублікований на dou.ua Пам’ятка стартапера
Там більше інформації. Частина інформації на російській, англійській мові з посиланням на інші ресурси.

Подякували: reverse2500, vova.vladimirovich.70, 221VOLT3

2

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Цiкава статя, але мало iнфи

3 Востаннє редагувалося tim (08.02.2016 10:27:35)

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Добавив в кінці посилання на оригінальну статтю за липень 2014 року. Там є цікаві коментарі, цитати, більше інформації.
Зокрема розмір відсотків, які беруть бізнес-інкубатори за розкрутку стартапів.

4

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Ось перелік найважливіших порад. Насамперед, іще до старту проекту, потрібно вивчити попит на інноваційну послугу завдяки опитуванню потенційних клієнтів. Далі сконцентрувати всі наявні ресурси на створення мінімально життєздатного продукту. Це дасть змогу довести або спростувати перспективи стартапу, понад те — покращити продукт і встановити зворотний зв’язок.

Створити стартап, а потім сподіватися, що люди почнуть ним користуватися, надто дорого, довго і ризиковано. Але саме так сьогодні по всьому світу — і в тім числі в Україні — ми намагаємося створювати інноваційні школи. Чому ж не застосувати перерахованих вище принципів побудови стартапів для заснування новітніх шкіл наступного покоління?

Школи як стартапи

5

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Вибачаюсь за офтоп, але давно цікавило.
tim, а що тебе забанили на DOU?

6 Востаннє редагувалося tim (08.02.2016 22:29:08)

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Replace написав:

Вибачаюсь за офтоп, але давно цікавило.
tim, а що тебе забанили на DOU?

Офіційно заявили що флудив :) "Злі язики" вважали, що в мене занадто швидко росте кількість повідомлень і тем.
Переживали напевно, що посуну когось з ТОП-10. Сам збирався піти з DOU через їх небажання зробити український інтерфейс.
Треба зробити щось україномовне, що буде краще за DOU :)

Подякували: Анатолій, VaultDweller2

7

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

tim написав:

Сам збирався піти з DOU через їх небажання зробити український інтерфейс.

Зробили ж.

8

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Що саме я писав на dou, то можете глянути timvlasyuk.
Якщо знайдете якусь корисну тему то можна запости тут.

9 Востаннє редагувалося tim (09.02.2016 08:06:02)

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Продублюю важливий матеріал, який добавив у статтю.
Артем Зав’ялов з Endorphin виклав у мережу контакти 100 венчурних інвесторів з США

База інвесторів USA

10 Востаннє редагувалося tim (02.03.2016 09:07:25)

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Він цілком серйозно, не кидаючи слів на вітер, розповідає про те, що своєю головною мотивацією вважає майбутнє України. Точніше, те українське майбутнє, у якому йому хотілося б жити.

Він використовує слова «змінити світ на краще», власне, змінюючи світ на краще. Знає, про що говорить.

…Сьогодні у польському Кракові Іван Пасічник з однодумцями працюють над проектом Ecois.me. Їх, молодих українських інноваторів, запросили за кордон — розробляти програми для енергоощадності. Вони допомагають звичайним європейцям оптимізувати свої витрати, а великому європейському бізнесу — боротися за клієнтів.

«Щоб дійти до мети, треба перш за все йти!» – вважає успішний українець Іван Пасічник. І впевнено йде — твердим кроком і тільки вперед.

Розумієш, програміст — це вже не професія. Це інструмент. Зараз кожен, хто хоче досягти успіху, має вміти програмувати або мати в команді програміста. Це вже як англійська мова — засіб комунікації. Це як вміти писати кульковою ручкою.

Звичайно, буде багато фейлів і провалів! Я можу розповісти набагато більше історій про свої невдачі, ніж про свої успіхи. Але краще виправляти свої помилки і створювати нове, ніж все життя шкодувати про невикористаний шанс.

Розмова із співзасновником проектів Ecois.me, Hackerspace Kyiv, Mapped in Ukraine, opir.org

11 Востаннє редагувалося tim (02.03.2016 20:53:49)

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Не помиляється той, хто нічого не робить. А той, хто помиляється, робить висновки і працює ще краще. Головне — вірити в божевільні ідеї, мислити категоріями людства, а не певної обмеженої групи, і багато працювати.

Приблизно такі висновки можна зробити після спілкування з одеситом Володимиром Усовим. Він починав, як багато хто з нас, — молодий ідеаліст і великі корупційні схеми, підприємець-інноватор і перші помилки у бізнесі, робота у політичній партії і рішення більше ніколи не зв’язуватися з політикою.

Але скільки б невдач, промахів і падінь не переживав цей чоловік, він навчився головного — вчитися на помилках і робити висновки. І, схоже, ця наука не минула просто так. Сьогодні він керує одразу двома успішними стартапами, розробляє вибухові технології в Нью-Йорку і вітається за руку з мільйонерами.

Усю історію життя розповідати не буду, але скажу, що найбільше на те, як я став таким, як є, вплинули люди. І мова не лише про живих, але й про тих, хто уже відійшов у вічність. Часто, коли в моїй голові виникало певне питання, відповідь знаходив не серед свого оточення, а навпаки — у книжках та історіях. Це справді так. До слова, дуже мало колись читав. Був з тих дітей, які в дитинстві читання не цінували. А любов до книг з’явилася уже пізніше, десь у двадцять років. На той момент я вже дуже особливо ставився до книг, текстів і сенсів.

…І от коли ми прийшли у Gutenbergz, то мали велике бажання хоч якось змінити той процес читання, до якого ми усі звикли (тобто лінійний процес). Нам хотілося зробити його нестандартним з огляду на те, що кожна людина — індивідуальність. І коли з’являються якісь особливі інтерактивні елементи, вона отримує змогу змогу створювати свій персональний спосіб читання. Це одразу ж видалося мені цікавою ідеєю, яка відповідає викликам часу і глобалізованого світу.

Розмова з одеським стартапером, співзасновником та керівником стартапів Gutenbergz та Kwambio

12 Востаннє редагувалося tim (03.03.2016 14:44:26)

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Funding and Advice for Startups in the Pacific Northwest

We are the largest and most active angel group in the Pacific Northwest. Each year, we invest $10M+ into 20+ companies. Since 1997, we have invested $100M+ into 200+ companies and celebrated 40+ exits generating more than a billion dollars of returns. Our network of 140+ active angel investors is further augmented by a $6.6M seed fund.

"Finding the right investors for an early stage company can be the difference between triumph and despair. Alliance of Angels was the first place I ever pitched and brought both investment and mentorship."
Dan Shapiro

"Getting a new company off the ground requires capital, connections, expertise and experience. Alliance of Angels is a great blend of all of these and can really help a company at such a crucial stage of existence."
T.A. McCann

“In addition to the financing, having Emer Dooley from Alliance of Angels on our Board at a critical time in our growth was invaluable. I really appreciated her candor and thoughtfulness as a Board member.”
Jane Park

Alliance of Angels
Одна з найбільших груп бізнес-ангелів на березі Тихого океану США.
Можна зареєструватись, повідомити про свій стартап.

13

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Прийшла ідея створити компанію, яка буде займатись усуненням fuck ups у клієнтів. З залізом, базами, софтом та іншими проблемами. Чи простіше і спокійніше займатись профілактикою fuck up, тобто консалтингом. Це дозволить не боротись з наслідками, які призвели до проблем, а усувати їх на ранніх стадіях.
Але з досвіду можу сказати, що клієнти не розуміють і не хочуть слухати, коли ти їм кажеш, що вони прийняли хибне, не оптимальне рішення, яке призведе до  fuck up у майбутньому. Тобто поки  fuck up не настане, менеджери, ІТ директори не починають чухатись.

Подякували: Andriy.Malanyuk1

14

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

tim написав:

Прийшла ідея створити компанію, яка буде займатись усуненням fuck ups у клієнтів. З залізом, базами, софтом та іншими проблемами. Чи простіше і спокійніше займатись профілактикою fuck up, тобто консалтингом. Це дозволить не боротись з наслідками, які призвели до проблем, а усувати їх на ранніх стадіях.
Але з досвіду можу сказати, що клієнти не розуміють і не хочуть слухати, коли ти їм кажеш, що вони прийняли хибне, не оптимальне рішення, яке призведе до  fuck up у майбутньому. Тобто поки  fuck up не настане, менеджери, ІТ директори не починають чухатись.

Цікава ідея як на мене

15

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Я так розумію, усуненням факапів на пізніх стадіях займатимуться тижпрограмісти?

Подякували: leofun011

16

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

P.Y. написав:

Я так розумію, усуненням факапів на пізніх стадіях займатимуться тижпрограмісти?

адміни цим займаються, програмісти потім вигрібають і розгрібають :)

17

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Business Resources for Entrepreneurs

18 Востаннє редагувалося tim (15.03.2016 19:46:33)

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Відомий у Силіконовій Кремнієвій долині інвестор, підприємець і ментор Ігор Шойфот має намір запустити в квітні Центр підтримки та розвитку інноваційного підприємництва California in Ukraine (Каліфорнія в Україні) на базі бібліотеки Київського національного університету імені Тараса Шевченка (КНУ).

Про це він повідомив у своєму інтерв'ю УНІАН.

«Всіх учасників ми будемо ретельно відбирати на підставі того, що вони повинні бути молодими, цікавими людьми зі стартаперскими проектами. Ми залучимо значну кількість успішних інвесторів та підприємців, які допомагатимуть їм абсолютно безкоштовно будувати бізнес», - зазначив він.

У цьому центрі організатори мають намір проводити навчання з використанням лекцій таких лідерів IT-індустрії як Ілон Маск, Марк Цукерберг, Рід Хоффман і ряду інших. Більш того, центр забезпечуватиме ефективну взаємодію між учасниками проекту, успішними підприємцями та інвесторами, які допомагатимуть стартаперам розвивати свої бізнес-моделі, залучати інвестиції і всебічно розвиватися.

Ідея проекту належить Шойфоту, який стане головою ради директорів цієї організації, а основне управління візьме на себе гендиректор корпорації «Науковий парк «Київський університет ім. Т. Р. Шевченка» Віталій Чернюк.

Крім того, як повідомили кореспонденту УНІАН організатори проекту, California in Ukraine мають намір підтримати голова правління «Правекс-банку» Тарас Кириченко, генеральний директор оператора «Київстар» Петро Чернишов, керуючий партнер компанії Listex Захар Дехтяр, засновник великого квиткового оператора – компанії Karabas.com Максим Плахтій, гендиректор інноваційної платформи Startup Network Ігор Сорока, засновник і виконавчий директор бізнес-інкубатора Be Next IT Ігор Пеєр, голова ради директорів профільної групи бізнес-ангелів Uangel Наталя Березовська, а також ряд інших.
Детальніше читайте на УНІАН:

Інвестор із Кремнієвої долини запустить інноваційний центр на базі університету ім. Шевченка

Happy Farm is a business accelerator that provides business development services for startup teams (or companies) and also assumes further support and investment attraction in startup companies.

The purpose of the business accelerator is the search for and commercialization of new technologies and developments in the sphere of information technology.

Happy Farm is:

1) Amazing International Board consisting of investors;

2) Top-notch international mentors from different areas with great experience in launching startups and with successful exits of their own startups;

3) A day-by-day pivoted mentorship program;

4) The unique place with deep dive and boot camp principles. Full immersion into your project, free from all distractions of everyday life! Enjoy the ideal conditions to live, so you can work non-stop in your own work space, with great accommodation and board;

5) "American Breakthrough":  our unique one month internship program to the USA - expand your contact base, attract partners and investors;   

6) 15 thousand dollars of live cash + 55 thousand dollars in services.

Business Accelerator Happy Farm
Є сторінка російською, української немає.

linkedin Igor Shoifot

сторінка бізнес-ангела

19

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Відео російською мовою, але українських спеціалістів зі створення пітчів з таким досвідом дуже мало.
Велика кількість корисних порад.
https://www.youtube.com/watch?v=l-B0GuoFEZE

Подякували: Nick99561

20 Востаннє редагувалося tim (17.03.2016 08:08:00)

Re: Пам’ятка стартапера[Стаття]

Прочитав статтю California in Ukraine про запуск Ігорем Шойфотом акселераційного хабу в Києві. Вчора запропонував створити паралельний проект в Бучі.
Сама ідея відкриття в м. Буча технопарку з’явилась рік тому Bucha Technopark
Тому є пропозиція створити власний акселератор як проект, що може стати технопарком в майбутньому.
В кого є бажання запрошую в Бучу для зустрічі та обговорення. Місцем зустрічі буде міський парк по вулиці Інститутській.
В теплу погоду можемо посидіти в таких умовах
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/12512394_1674920192762237_2584733328942679829_n.jpg?oh=8dcfb8859c6972d96e618ba3bba10bf0&oe=5785BB8F

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/10527491_1674923396095250_1163725110598114647_n.jpg?oh=92c3ffe64a1fcb13c88c7d1659b98a2f&oe=57937133

в прохолодну погоду
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1453212_1674923336095256_7037664419016392584_n.jpg?oh=d7665be008e909187cf2f741e7e40c54&oe=575AB029

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/12144661_1674923546095235_6636349698120085128_n.jpg?oh=94e79a18cf0dd7c0a32d7f72513bf0eb&oe=578775CD

Темою першої зустрічі може бути створення мережі кав’ярень в Україні або презентація Ваші власних проектів та стартапів.
19, 20 березня буде досить холодно, тому якщо є бажання, то плануйте зустріч на 26, 27 березня.