1 Востаннє редагувалося tim (19.02.2016 09:43:48)

Тема: Мага Віра

«Мага Віра» — фундаментальна праця українського філософа Лева Силенка (США) — лідера руху за утвердження серед українців Рідної Української Національної Віри. Книга видана українською мовою у Нью-Йорку 1979 року на 1427-ми сторінках. Написанню великої праці передували численні багаторічні поїздки Силенка тими країнами й краями, де мешкали «стародавні українські племена» оріїв, пелазгів, укрів (Індія, Іран, Палестина, Мала Азія, Італія, Греція, Західна Європа та ін.).

«Мага Віра» — праця енциклопедична, багатопланова й широкомасштабна за змістом, проста й доступна за формою.

Язичницьку (сонцепоклонницьку) українську національну віру автор подає в контексті історії України з найдавніших часів до наших днів. На широкому історіографічному, архівному та археологічному матеріалі розповідається про утворення і розвиток на степових обширах від Прикарпаття до Дніпра країни Орачів — Стародавньої Оріани, що є першоназвою України (V—IV тис. до н. е.).

Автор доводить, що саме Україна-Оріана є колискою людської цивілізації (тут начебто вперше приручено коня, винайдено колесо і плуг, прокладено першу борозну, спечено першу хлібину, тут складено першу у світі — «трипільську» — абетку). Численними фактами Силенко стверджує відому наукову концепцію про те, що Оріана-Україна є Праматір'ю всіх індоєвропейських народів, а давня українська мова (санскрит) — є основою, першоджерелом всіх індоєвропейських мов.

Автор використовує досягнення світової історіографічної та археологічної науки, зокрема — праці американських археологів Райнера Берґера і Райнера Проча, які стверджують, що колесо винайшли трипільці, а коні «вперше були приручені в степах України за 4350 років до народження Христа».

У книзі простежується історичний, місіонерський шлях стародавніх українців-оріїв, що несли хліборобську культуру в світи за такими напрямками: Оріана (Україна) — Індія — Китай -Вавилон (Месопотамія) — Єгипет — Палестина — острів Крит — Гіттія (територія сучасної Туреччини) — Балкани — Італія — Греція — Ацтеки -Перуани — Західна Європа.

Велику увагу автор-шумеролог приділив переселенню оріан до Міжріччя. «Сумеріани (шумери), — зазначає Силенко, — перші цивілізовані люди на землі, прийшли на родючі долини Тигру і Єфрату 5300 років тому і перетворили Месопотамію в Едем (рай).»

«Сумеріани перші у світі люди, які для своїх дітей створили школу», — пише Лев Силенко. І додає: "Учні вивчали (уміймо відчути, що ці школи були п'ять тисяч років тому!) математику, географію, астрономію, зоологію, мінералогію, граматику.

Силенко вперше в історичній науці, спираючись на наукові джерела, доводить, що відомі й «загадкові» племена гіттітів і гиксосів є давньоукраїнськими племенами. Йдеться, зокрема, і про те, що гиксоси «більш як століття володіли Єгиптом» (фараон Шишак та ін.) а потім перейшли до Палестини. При цьому Силенко посилається, зокрема, на працю американського вченого Джона Вільсона «Культура Стародавнього Єгипту», де йдеться про гиксосів: «Гиксоси, мирно вийшовши з Єгипту, розбудували місто Єрусалим десь за 500 років перед вторгненням жидів до Ханаану. Ханаани звали гиксосів „русами“. Ці руси збудували селище Русаса-лем, тобто „Русів постій“. З назви Русасалем постало -Єрусалим».

Використовує Силенко і замовчувану певними колами вчених книгу ізраїльського археолога Емма-нуела Анаті «Palestine before the Hebrews» («Палестина перед чебреями», Лондон, 1964), де йдеться про те, що в Палестині знайдені гиксоські могили, в яких виявлено такі керамічні вироби, які тотожні кераміці Трипілля.

Окремі розділи книги присвячені творцям зороастризму й буддизму — Заратустрі й Будді, котрі є за походженням давніми українцями-оріянами. При цьому Силенко спирається на неспростовні дані сучасної науки, зокрема — праці американського історика Г. Веллса «Нариси історії» (Нью-Йорк, 1961), де йдеться про те, що «Заратустра, так як і Будда, був оріянином».

Досліджує Силенко й новітніші етапи в історії України. Але історіографічний матеріал автор подає, як правило, в полемічному ключі: «Мага Віра» книга полемічна. Полеміка йде передусім з «чужинською вірою», зокрема з християнською Біблією, її Старим Заповітом, котрий є хронікою іудейського життя. Всупереч цьому «Мага Віра» є розгорнутою хронікою життя великого українського народу протягом семи тисяч років його розвитку. Полемічність «української Біблії» спрямована також проти абсурдності «чужинської віри»: говорячи про те, що 5 000 років тому давні українці на терені Межиріччя вивчали математику, астрономію, граматику тощо, Силенко додає: «Уміймо відчути, що українці (християни), які виховані на юдейській (біблійній) космології, вірять (і деякі вірять сліпо, хоробливо), що десь п'ять тисяч років тому Бог Ізраеля Єгова створив сонце, землю, місяць, Адама, Єву…»

Мага Віра

В Україні є кілька общин РУНВіри.

http://runvira.in.ua/img/znampr.gif

Рідна Українська Національна Віра (РУНВіра) — це нова монотеїстична релігія, утверджена в науці Духовного Учителя і Пророка Лева Силенка й найбільш повно викладена в книзі МАГА ВІРА.

Лев Силенко — величний мислитель Українського народу. Протягом багаторічних досліджень у найкращих бібліотеках і університетах світу він описав правдиву історію Української нації, висвітлив глибину нашої культури та стародавність мови, а головне — сповістив про народження нової релігії, Віри в Дажбога, Святого Духа Народу Українського.

РУНВіра почала свій переможний поступ у шістдесятих роках минулого сторіччя в українській діаспорі, зокрема в Канаді, Великобританії, Австралії, Німеччині, Сполучених Штатах Америки, Аргентині.

З 10991 року (1991 рік від р.х.) Рідна Українська Національна Віра поширюється територією України. У 1991 році була зареєстрована релігійна організація сповідників РУНВіри – Об'єднання Синів і Дочок України (ОСІДУ).

На сьогодні громади РУНВіри є в багатьох містах і селах України. Щонеділі проводяться Священні Години Самопізнання, щодня ведеться кропітка робота, яка має на меті потужне відродження української духовності та культури.

Нам буде дуже приємно бачити Вас у нашій громаді. Приходьте самі, приводьте своїх родичів, знайомих і долучайтеся до благородної справи творення могутньої Української Ідеї!

Слава Дажбогу! Слава Його Пророку! Слава Дажбожій Україні!

runvira.in.ua

В час коли українці зневірились у християнстві варто повернутись до основ, до віри предків.
Руслана Лижичко носить один з символів РУНВіри - тризуб на фоні Сонця.
В общинах РУНВіра Ви зустрінете "дивних" людей, але таке життя.

Подякували: algoman1

2

Re: Мага Віра

Автор доводить, що саме Україна-Оріана є колискою людської цивілізації (тут начебто вперше приручено коня, винайдено колесо і плуг, прокладено першу борозну, спечено першу хлібину, тут складено першу у світі — «трипільську» — абетку).

кремі розділи книги присвячені творцям зороастризму й буддизму — Заратустрі й Будді, котрі є за походженням давніми українцями-оріянами.

Привселюдно стратив би цього учителя і всіх тих дивних людей. Ну або в дурку посадив, хоча є більш достойні люди що заслуговую прихистку.
Це ж що має бути в голові для такої писанини а тим більше для серйозного її сприйняття.
Зате коли хтось запитає чого у нас повсюди ганебна зрада можна показати це паскудство

Подякували: FakiNyan, ADR2

3

Re: Мага Віра

У світі висока релігійність корелює з низьким рівнем освіти та бідністю в країнах. Релігійність населення України в роки Незалежності помітно зросла...
Щодо конкретно неорелігії Силенка — чесно кажучи, не дуже уявляю, як у таке можна вірити. Саморобний культ, що являє собою навіть не спробу відродити віру предків, а її реформований монотеїстичний варіант — і це при тому, що навіть про їхню язичницьку релігію нам відомо вкрай мало. Християни можуть, принаймні, спиратись на давність початків свого вчення (Біблія починала писатись ще в часи фараонів), а тут навіть і цього нема. Як і нема харизматичних пророків, вражаючих містичних ритуалів і всього іншого, на що ведуться віруючі. Просто маловіруючій людині, яка, проте, переконана, що «треба у щось вірити», пропонують «рідну віру», повірити в яку можна лише з міркувань «підтримаймо вітчизняного виробника».

Подякували: FakiNyan, ADR2

4

Re: Мага Віра

0x9111A написав:

Автор доводить, що саме Україна-Оріана є колискою людської цивілізації (тут начебто вперше приручено коня, винайдено колесо і плуг, прокладено першу борозну, спечено першу хлібину, тут складено першу у світі — «трипільську» — абетку).

кремі розділи книги присвячені творцям зороастризму й буддизму — Заратустрі й Будді, котрі є за походженням давніми українцями-оріянами.

Привселюдно стратив би цього учителя і всіх тих дивних людей. Ну або в дурку посадив, хоча є більш достойні люди що заслуговую прихистку.
Це ж що має бути в голові для такої писанини а тим більше для серйозного її сприйняття.
Зате коли хтось запитає чого у нас повсюди ганебна зрада можна показати це паскудство

ну от приходьте на реплейсянку в перший день весни, чи коли воно буде.. там, наче, пан tim буде

5

Re: Мага Віра

Не маю змоги приїхати, тому буду змушений проводити час зі своєю Оріаною

Оріана

https://ddragon.leagueoflegends.com/cdn/img/champion/splash/Orianna_3.jpg

6

Re: Мага Віра

а я от закинув усі ігри, у вільний час дивлюсь туторіали по малюванню

7

Re: Мага Віра

Я чекав поки Тім сюди це принесе. Але коли дочекався, то не маю настрою з ним спорити(

8

Re: Мага Віра

Там щось про те що наш бог найкращий? Десь я таке вже чув... а точно — так про кожну релігію говорять.

Подякували: leofun011

9 Востаннє редагувалося Vo_Vik (19.02.2016 16:19:49)

Re: Мага Віра

tim написав:

В общинах РУНВіра Ви зустрінете "дивних" людей, але таке життя.

А мені оця фраза сподобалась) повністю їх характеризує.

10

Re: Мага Віра

О, протоукри. Про геноцид 65 млн. років тому згадують?

11

Re: Мага Віра

Ситуація в країні така, шо люди й камням будуть поклонятись, аби покращення прийшло.

Подякували: Torbins1

12 Востаннє редагувалося tim (19.02.2016 21:23:34)

Re: Мага Віра

0x9111A написав:

Привселюдно стратив би цього учителя і всіх тих дивних людей.

Це типова реакція християн, іудеїв, мусульман на іновірців, атеістів.
Християни за останню тисячу років кілька сотень мільйонів вбили "за віру", як християн так і іновірців.

Конституція України
Стаття 35. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

13

Re: Мага Віра

P.Y. написав:

Щодо конкретно неорелігії Силенка — чесно кажучи, не дуже уявляю, як у таке можна вірити.

Релігія Силенка - лише слабка версія віри наших пращурів. Лайт-версія сонцепоклонства.

Ви вірите в існування Сонця?

http://vgolos.com.ua/media/gallery/full/m/other/m-kotsjubynskyj.jpg

Естафета сонцепоклонства

Коцюбинський благословить на літературних суботах Тичину, «який поет між нами». Тичина успадковує від нього сонцепоклонство. Свою першу збірку називає «Сонячні кларнети». Коли підходить час «третього цвітіння» для тичинівського покоління, поети шукають літературних спадкоємців.  Малишко підтримував Стуса, Тичина – Драча. Поети знову ж таки в назви збірок виносять сонце, звідси «Сонце і слово», «Сонячний фенікс» у Драча. Близько семи збірок в автора мали назви пов’язані із сонцем.  Ця естафета сонцепоклонства веде свій початок від Коцюбинського.

Учні Коцюбинського засвідчили, що він був для них найбільшим етичним і естетичним авторитетом. Вони впізнали цю дорогу бездоганно, але доба повернула їх не з власної волі в іншому напрямку. Гуманістичні настрої в суспільстві змінились моральною кризою. Звідси присвята Хвильового у «Я романтиці» новелі Коцюбинського «Цвітові яблуні». Герой «Я романтики» страждає, що він занадто людина, бо не може задля ідеї вбити матір. А герой Коцюбинського страждає, що він замало людина. Духовний клімат змінився на 180 градусів. Коцюбинський, як лакмусовий папірець, дав це своїм учням відчути.

Коли Коцюбинський збирав матеріали для «Тіней забутих предків», то їздив у село Голови дивитись на обряд гри біля покійника, який носить назву «Грушки». Його супроводжував актор театру Гната Хоткевича Петро Шехерик Донаків, який був родом із цього села. Ніхто ще не знав тоді Петра, але згодом він залишив по собі написаний гуцульським діалектом роман «Дідо Еванчік», який нещодавно виданий у селі Жаб’є у Верховині. Це роман про сонцепоклонників. Дідо Еванчік саме таким і був. Він молився до сонця. Коли сонце заходило – переставав працювати, ніколи не повертався до нього спиною.

Сонцепоклонство є генетичною особливістю українців. В нас головним богом був Дажбог. Якщо глянути на українську літературу, то знаходимо ледь чи не в кожного автора підтвердження цього. «Все п’яний дітвак з сонцем  у кишені» в Антонича чи ясна поляна у «Захарі Беркуті», де люди моляться до сонця і воно дає їм силу перемогти, «Сонячна машини» «Винниченка. Сонцепоклонство наша ментальна риса, Коцюбинський з імпресіонізмом лише упорядкував те, що в нього було і до імпресіонізму.

Михайло Коцюбинський: імпресіоніст та сонцепоклонник

14

Re: Мага Віра

сонцепокло́нство = сонцепокло́нництво — поклоніння сонцю як божеству; у дохристиянські часи слов’яни поклонялися природним стихіям — сонцю, вогню, воді; домінував солярний світогляд, бо давні люди вбачали в сонці могутнє джерело тепла і світла, від якого цілковито залежали їхнє життя і добробут; зміни пори року викликали асоціації з богом, який вмирає і оживає; сонцю присвячувалися головні свята — Іва́на Купа́ла (див.), Коляда́ (див.), Про́води (див.); обрядові ігри, танці й пісні, що супроводжували їх, славили передусім со́нце (див.).

сонцепоклонство

15

Re: Мага Віра

Релігія Силенка - лише слабка версія віри наших пращурів. Лайт-версія сонцепоклонства.

З яких джерел нам відомо про сонцепоклонство східних слов'ян до приходу християнства?

16

Re: Мага Віра

По-моєму, віра "мага" нічим не гірша чи краща за віру християн, в суті якої - людське бажання бути особливими, "вибраним народом", людми Х і т.д.

Ось краще гляньте документальний, філосовський, місцями розслабляючий, а місцями "жесячок", фільм без слів
http://kinoprostir.com/dokumentalnij/sa … -2011.html

17 Востаннє редагувалося tim (22.02.2016 10:10:53)

Re: Мага Віра

P.Y. написав:

З яких джерел нам відомо про сонцепоклонство східних слов'ян до приходу християнства?

Трипільська культура. Символи, орнаменти.

http://www.holysymbols.org.ua/assets/files/pics/Svastya/Sva.jpg

https://kruk.ucoz.ua/_pu/0/84839373.jpg

Трипільська свастика

У трипільському гімні про Пуруше сказано, що він складався з чотирьох чвертей: три зросли в небо, а одна залишилася на землі. Остання містила те, що було в небесах. Тільки одна чіпка клешня коловрата - найдавнішої свастики впирається в Землю і вростає в неї, даруючи влада неба, інші три поперемінно вбирають в себе Всесвіт. Ось чому свастика древніх несе вічне очищення і родючість, в той час як свастика фашизму губить світ, тому що тяжіє над ним всіма чотирма вирвана з очеловеченного Космосу площинами - вона більше не з'єднує небо і землю, а тому противна і Землі і Неба, вона більше НЕ орало найдавніших землеробів, а найжорстокіша крупорушка розірваного на частини бездуховного світу ...

Свастика - це графічне зображення, що складається з чотирьох елементів - хрест із загнутими в одну сторону кінцями. Правда, її можна інтерпретувати і по-іншому - зображення чотирьох кутів, з'єднаних в одній точці. Іноді кути зображувалися закругленими, іноді прямими або тупими. У перекладі з санскриту "свастика"; означає "благополуччя, пов'язане з благом".

Найдавніше зображення цього символу виявлено в Північно-Західному Причорномор'ї. Свастика була намальована на конусоподібних кришках невеликих судин, призначення яких, швидше за все, було ритуальним.

Ця кераміка, вік якої вчені визначають у 5450 - 5600 років, належала знаменитої трипільської культури, попередниці найдавніших цивілізацій світу, що розвилася в межиріччі Бугу, Дністра та Дніпра. Хоча деякі археологи вважають, що ця прекрасна глиняний посуд на тисячу років старше, тобто відноситься до середини V тис. до н. е.. Як би там не було, але до будівництва єгипетських пірамід, до появи глиняних дощечок з першими шумерськими письменами повинні ще пройти тисячоліття.

На початку III тис. до н.е. трипільців, прабатьків великої індоєвропейської сім'ї народів, стали тіснити прийшли зі сходу перші цивілізовані жителі Великої степу - представники ямський культури. Частина трипільців пішла на північ Балканського півострова і в південно-західні області Малої Азії. Тут вони поклали початок крито-мікенської культури і трохи пізніше заклали основи суперника Стародавнього Єгипту - держави хеттів. Про те, що символіка давніх трипільців на Криті була ще жива і зрозуміла народам навіть у V столітті до н. е.., свідчать критські монети з викарбуваним на них зображенням Мінотавра, людину-бика, і невід'ємного для нього лабіринту у вигляді свастики. Греки-елліни також у цей період використовували свастику в якості орнаменту, але, не розуміючи змісту цього символу, незабаром остаточно відмовилися від його використання. Від греків свастика потрапила на Апеннінський півострів до етрускам.

Свастика міфи і політика

http://i.i.ua/photo/images/pic/2/5/2085252_465633bd.jpg

18

Re: Мага Віра

Трипільська культура. Символи, орнаменти.

Взагалі-то, трипільці мали більше спільного з кавказцями, ніж з індоєвропейцями (з приходом яких трипільська культура якраз і зникла) чи, тим більше, слов'янами. Вже не кажучи про те, що ми не маємо писемних свідчень про ту культуру — з чого ми вирішили, що трипільці справді поклонялись (сонцеподібним? колесоподібним? квіткоподібним?) орнаментам на своїх горщиках, а не просто використовували їх як декоративний елемент? І чомусь мені здається, автор бачить свастику там, де її не було. Лабіринт — теж свастика?..

Подякували: quez1

19 Востаннє редагувалося tim (22.02.2016 11:29:06)

Re: Мага Віра

Отче наш, що є на небесах!
Нехай святиться Ім'я Твоє.
Хай прийде Царство Твоє,
нехай буде воля Твоя
як на небі, так і на землі.
Хліб наш насущний дай нам сьогодні.
І прости нам провини наші,
як і ми прощаємо винуватцям нашим.
І не введи нас у спокусу,
але визволи нас від лукавого.
Бо Твоє є Царство, і сила, і слава
навіки. Амінь.

Отче Наш українською мовою
Погляньте на небо і подумайте до кого звернена головна молитва християнства.
Звісно що до Сонця.
Бо Сонце - єдине "божество" в нашій Сонячній системі. Всі подальші спроби об’явити богом Ісуса, якусь міфічну субстанцію лише подальші спроби антропоморфізації божества людським розумом.

20 Востаннє редагувалося 0x9111A (22.02.2016 13:21:59)

Re: Мага Віра

Я стараюсь нічого ніде не писати на другий день після п'янки, бо можна вродити от таку неусвітню дурницю.
До речі сонце на небесах тільки половину часу, а другу половину там Місяць
Отже єдине божество то

sailor moon

https://latimesherocomplex.files.wordpress.com/2014/07/sm_sailormoon_05-0.jpg

Подякували: Torbins, leofun012