1 Востаннє редагувалося TakeAction (08.03.2016 22:30:36)

Тема: Організація структури таблиці бд і вивід через php

всім привіт, буквально недавно взявся за MySQL, і тут же знайшлось використання практичне, але в мене досвіду і знань мало, тому прошу допомоги у вас.
Я староста групи в коледжі, і мені набридли відомості по пропусках, які потрібно рахувати вручну, та ще й носити з собою їх на всякий випадок. Тому вирішив написати простенький скрипт для заповнення таблиці по пропусках, і кінцевим результатом повинні бути автоматично підраховані відомості. Робив це в Excel, але мені потрібно доступ до них дуже часто, а потрібного документа екселівського на телефоні може не виявитись, тому вирішив за допомогою СУБД MySQL і PHP автоматизувати цей процес і виставити скрипт на свій сайт:)
але тут зразу проблема: як органузувати структуру бд, коли все так складно? Потрібно щось на подобі того що внизу на фото (це як кінцевий результат на веб-сторінці. Потрібно ефективну робочу структуру БД).
https://pp.сайт-злодій/c629302/v629302937/77029/zdpq3rMap8E.jpg
Була ідея створити 2 таблиці, в одній студент і ключове поле - ід студента, в іншій пропуски. Але за допомогою чого їх зв’язати? Як зробити іншу таблицю? кожен день добавляти новий стовпець з датою - не варіант. Хто що може запропонувати? Я вже запуутааався:D

2

Re: Організація структури таблиці бд і вивід через php

З’явилась ідея створити щось на подобі цього. Але тоді не придумаю куди вставити стовпець, чи рядок причин, тобто "reason", і як його прив’язати до дати та id.
https://pp.сайт-злодій/c629302/v629302937/77020/7ShvH5X2kIg.jpg

3

Re: Організація структури таблиці бд і вивід через php

Якшо хочете зробити тільки клон вашого екселівського файлу, то десь так:
http://sqlfiddle.com/#!9/c9eb41/3

Подякували: TakeAction1