Тема: що обрати?

Доброго дня. Виникло таке запитання , хочу вивчати одну з мов для сервера , оскільки PHP зараз недуже популярне , тому хочу обрати між «python , java , node js» . Зараз працюю front end розробником. Душа лежить більше до node js . Я можу помилятись ,але підкажіть що обрати , і якщо можна ресурси на вивчення )) наперед вдячний

2

Re: що обрати?

Рекомендую Python, він має великі можливості в плані архітектури. Ресурси: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Якщо Python здасться надто скалдним, беріть Java. Ресурси: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Подякували: Nikson1

3

Re: що обрати?

leofun01 написав:

Якщо Python здасться надто скалдним, беріть Java.

Все гарно, але - Python складніше за Java? Неправда )

vitalikmelnik20000 - треба брати те, до чого таки більше душа лежить. А робота може заставити вчити і шось інше, то все одно піде в плюс.

Подякували: leofun011

4

Re: що обрати?

Master_Sergius написав:

Все гарно, але - Python складніше за Java? Неправда )

Я не хотів сказати що Python складніший за Java. Але в Java немає множинного наслідування класів, тому на мою думку Java дає менше можливостей розробникам ніж Python, із-за цього в деяких розробників складається помилкове враження наче Java легша/простіша.

5

Re: що обрати?

Чутки про непопулярність php дещо перебільшені, ІМНО. Попри зростання популярності нових мов, про якесь помітне витіснення php з зайнятої ним ніші поки що не йдеться. Що ж до інших мов для веб, у мене складається враження, що C#/ASP.NET зараз чи не найактуальніше (це не зі списку, але між C# та джавою є багато спільного). Java для веб — не раджу, джуніорам дуже складно пробитись, ринок вакансій джавістів зараз розширюється переважно в напрямку андроїда. Python — у мене склалось враження, що ринок почав трохи звужуватись (я помиляюсь?). NodeJS — на слуху, нове й модне, не можу сказати, наскільки затребуване.

Подякували: leofun01, flatliner2

6

Re: що обрати?

Вчити Brainfuck =)))
А перед тим, як користуватись думкою хейтерів, про популярність чи не популярність якоїсь мови програмування почитайте цікаву статтю https://dou.ua/lenta/articles/php-improvement/
А ще є індекс TIOBE http://www.tiobe.com/tiobe-index/

Від себе не раджу зациклюватись на чомусь одному, тому як приходиш на проект, то прийдеться писати на тому, на чому хоче замовник. То ж прийдеться перекваліфіковуватись. Програміст повинен бути flexible.

* І до речі, по Python гарні ресурси дали.

Подякували: P.Y., leofun01, Nikson3

7

Re: що обрати?

дякую за ресурси на Python, накачав пачку книг на роботі вивчаю )