1

Тема: Проблема із boot меню

Мультизагрузочний диск не завантажується через boot menu(F11 в моєму випадку), проте цей же диск дивним чином зразу завантажується, якщо зайти в bios(через Del) і змінити загрузочний пристрій на dvd накопичувач.
Материнка  MSI Z170A, до роботи пк немає жодних зауважень, та й нові диски завантажуються через boot menu. Сам диск досить старий і потертий, просто записаний на малій швидкості.

Можливо, хтось знає яка відмінність між цими варіантами завантаження?

2

Re: Проблема із boot меню

Можливо, ви не просто змінюєте послідовність завантаження, а вимикаєте варіант з ДВД взагалі?

Подякували: sasha2761

3

Re: Проблема із boot меню

Якщо я вас правильно зрозумів, для того щоб спрацював запуск dvd за допомогою boot меню, необхідно, щоб в bios'і, в меню зввантажень, був прописаний dvd накопичувач. Це цілком можливо, як правило я лишаю в bios'і лише жорсткий диск, щоб уникнути даремного звернення bios'а до інших пристроїв(невеличка економія часу).
Попробую застосувати даний нюанс на практиці, відпишусь чи допомогло.

Подякували: koala1

4

Re: Проблема із boot меню

Ви праві все працює, і як тепер людям в очі дивитися. В мене ще одне аналогічне питання, можливо знаєте відповідь, чому інші мультизагрузочні диски запускались?
Виходить завантаження через boot меню залежить від загрузчика на dvd диску, чи є якісь інші причини.

5

Re: Проблема із boot меню

Можливо справа в режимі завантаження: BIOS (Legacy) чи UEFI. Старий диск мабуть просто не вміє завантажуватись в режимі UEFI, а вибрати BIOS через F11 ваша материнка не дозволяє.

Подякували: sasha276, leofun012

6

Re: Проблема із boot меню

Дякую за відповіді, тепер начебто все зрозуміло.