1

Тема: Що таке статті?

Оскільки на цьому форумі є підрозділи, призначені для стате́й, хотілось би більш чітко уявляти, які матеріали там слід розміщувати. Отже, які мінімальні вимоги мають бути до статті, щоб вона вважалася статтею, а не черговою флудотемою не в тому розділі?

Подякували: leofun011

2

Re: Що таке статті?

Моя думка: у статті автор ділиться власним досвідом, наприклад, по вирішенню відомих проблем, або ж розмірковує над філосовськими поняттями "як правильно це робити".

На відміну від теми обговорення, стаття чи публікація вже має ряд вирішених проблем, хоча автор й не проти послухати думку своїх читачів.

Подякували: P.Y.1

3

Re: Що таке статті?

А якщо «як неправильно це робити»? :)

4

Re: Що таке статті?

Я тут подумав: було б непогано відображати в профілі користувача написані ним статті окремою графою (поруч з репутацією та темами/повідомленнями даного користувача) — адже це показник, не менш важливий, ніж репутація та загальна кількість флуду повідомлень. В ідеалі, користувач, що написав більш ніж 0 статей, в особистій інформації біля кожного повідомлення отримує графу «Власні статті: N», що веде до сторінки пошуку всіх його статей. (Не дуже уявляю, як це технічно реалізовується при нинішній структурі форуму). Також було б непогано організувати пошук користувачів-статтеписців, і т.п. Також мені не дуже подобається нинішнє малопомітне розміщення статей (глибший рівень вкладеності й відсутність регулярних оновлень означає, що люди туди менше заглядатимуть) — було б непогано зробити «Останні статті» поруч з «Активними повідомленнями» й «Темами без відповідей», щоб користувачі мали змогу заглядати туди частіше.

Якщо так, статті стануть важливим доповненням до репутації (а отже, може виникнути бажання накрутити собі карму). В такому разі, модераторам доведеться стежити за наповненням підрозділів зі статтями і переносити звідти теми, що до рівня статті недотягують (чи навпаки — переносити туди теми з загальних розділів, якщо ті за всіма ознаками можуть вважатися статтями). Що повертає нас до початкового питання: що́ робить статтю статтею?

Подякували: 0xDADA11C7, ReAl, leofun013

5

Re: Що таке статті?

що́ робить статтю статтею?

  • анотація

  • цілі і постановка задачі

  • новизна

  • економічна і технічна доцільність, дослідження існуючих рішень (джерела)

  • вибір методу дослідження, інструменту

  • структуірованность статтi

  • оформлення статтi

  • аналіз результатів

  • висновки

В ідеалі, користувач, що написав більш ніж 0 статей

а якщо over 200? ))

до сторінки пошуку всіх його статей. (Не дуже уявляю, як це технічно реалізовується при нинішній структурі форуму)

теж не уявляю, у мене для цього окремий ресурс та видання.

Прихований текст
Подякували: P.Y., ReAl2

6 Востаннє редагувалося P.Y. (10.02.2020 12:31:47)

Re: Що таке статті?

З такими вимогами є ризик, що форумні статті зникнуть як клас. І як щодо обов'язкової наявності рецензій авторитетних дослідників? ))

Подякували: leofun011

7

Re: Що таке статті?

Обов'язковiсть рецензiй є лише в ВАК.