21

Re: Advice need

Якщо i3-5005U не ліпше, чому ви думаєте, що i3-4005 буде кращий? 0о

Подякували: Q-bart1

22

Re: Advice need

я з залізом не надто дружу. Якщо можна поясніть трохи.
Тож, як я зрозумів,
процесор на ноуті, що в мене зараз є - i3-3110M нічим не поступається новим моделям, напр. 3-5005U чи i3-4005.
Тактової частоти (2.4 Ггц) також досить, порівняно з тими моделями, що в першому повідомлені.

оперативка - зараз 4. Чому збільшення до 8 нічого не дасть?


+

Або замінюйте на щось класом вище, або модернізуйте наявний

ви маєте на увазі процесор? Можна наприклад?

Дякую.
Вибачте, якщо задаю, як вам, можливо здається, очевидні запитання.

23

Re: Advice need

Забийте на частоту, це нині мало що значить.

i3-3110M не поступається i3-4005U/5005U. Якщо у вас при роботі відчувається нестача RAM, то її збільшення до 8Гб щось та й дасть (це я й вказував під модернізацією). Інакше - нічого.

Подякували: Q-bart1

24

Re: Advice need

Ок, дякую.

25 Востаннє редагувалося kisilam (19.09.2016 08:01:47)

Re: Advice need

Q-bart написав:

а якщо такий порівняно, з тим, що зараз http://price.ua/hp/hp_250_g4_n2s69ut/ca … 53387.html
тут частота 1.7?\

Так частота менша, але покоління новіше і процесор анонсований в 2013 році, а той що ви зараз використовуєте з 2012 року. Ось їхнє порівняння Core i3 4005U & Core i3 3110M
Обидва без технології автоматичного піднімання частоти. Тут потрібно дивитися чи вам для вашої роботи потрібно частоту процесора, для якихось обрахунків і т.д.

26

Re: Advice need

Q-bart написав:

...
Зараз працюю на i3, 2.4 Ггц, 4 гб оперативки, HHD. Так от, інколи, коли відкрито з 10-20 вкладок в хромі, 2-3 проекти в Atom, скайп, запущений якийсь сервер, кілька вікон провідника, якесь зображення ну і тд, то трохи підвисає.
Може тут проблема в оперативці, а не проц, і краще взяти i3 або щось ще нижче, але 8 оперативки?

+ інколи доводиться вести розробку сайтів, де коду на 1-2гб(всі файли, модулі, картинки) і базою даних до 300-400мб.

Якщо так?

Тут на форумі уже обговорювали, що Хром дуже жере оперативку. Для експерименту можете спробувати усе те саме у ВогнеЛисі. Якщо ж нічого не хочете/не можете поміняти, то просто додайте оперативки. З восьмома гігами життя буде веселіше.
Для великих проектів з купою дрібних файлів необхідно ставити SSD.
А от проц і відяха для веба майже нічого не дають. Звісно, якщо ви не розробляєте браузерні іграшки. Тому повністю міняти ноут є сенс лише якщо наявний не дозволяє наростити оперативку або поставити SSD.

27

Re: Advice need

А от проц і відяха для веба майже нічого не дають.

Ага, якщо у вас якийсь окремий Веб з паралельного світу, де немає жодних флеш-відео, а ще - ніколи не доводиться стикатись з гугловою капчею. Яку, скажімо, на моєму ноуті при увімкненому Power Saving пройти неможливо в принципі (а флеш-відео перетворюються у щось середнє між відео та слайд-шоу)...

28

Re: Advice need

Lordie
Флеш я дозволяю запускати лише декільком окремим сайтам, усі інші якось обходяться без нього. Капчу проходив з мобілки, проблем не було, правда то давно було. Недавно проходив на роботі, там i5 четвертого покоління з вбудованим відео, і також без проблем.
Крім того, ми зараз говоримо про девелопмент.

29

Re: Advice need

Torbins, тобто треба окремо заводити машину під девелопмент і окремо - для повсякденного життя? Якщо так - власне, нащо? І чи справді вам видається що "i5 четвертого покоління" корелює з "проц і відяха для веба майже нічого не дають"? А нащо ж тоді у вас там i5 четвертого покоління?

30

Re: Advice need

Lordie
Якщо грошей небагато, то зробити універсальний комп не вдасться, хоча це іще від потреб залежить. Окрім того, я уже казав автору, що десктоп за ті ж гроші буде вдвічі потужніший. Він відмовився.
Що стосується роботи, то там я користуюся тим залізом, яке дала фірма. Іще ні разу вбудована інтелівська відяха мене не обмежувала. І i5 для моєї поточної роботи також не дуже потрібен. А от з оперативкою і диском інша річ. Допоки не попросив SSD, працювати було дуже не комфортно. 8Гб RAM для мене уже також мінімум, але поки що можна терпіти.