1 Востаннє редагувалося Yuginka (21.02.2017 19:21:47)

Тема: ІНТЕРНЕТ-КОНКУРС юних композиторів «Junior Impreza»

Національна спілка композиторів України
II Міжнародний фестиваль «Музичні імпрези України» м. Черкаси 2017
ІНТЕРНЕТ-КОНКУРС юних композиторів «Junior Impreza»

Загальні положення:

1. Інтернет-конкурс юних композиторів «Junior Impreza» (далі – Конкурс) проводиться в рамках міжнародного фестивалю «Музичні імпрези України» м. Черкаси 2017.
2. Засновниками Конкурсу є Організаційний комітет фестивалю «Музичні імпрези України» та Національна спілка композиторів України.
3. У конкурсі мають право брати участь композитори будь-якої країни, народжені не раніше 15 квітня 1998 року*.

Про міжнародний фестиваль «Музичні імпрези України» м. Черкаси:

"Музичні імпрези України" – новий фестиваль академічної музики. Мета фестивалю – пропагування української музичної культури, а саме – музики композиторів України різних епох (від давнини до наших днів), а також національного сучасного виконавського мистецтва. Фестиваль спрямований на підтримку сучасної академічної музики, пошуки обдарованої молоді серед виконавців і композиторів.
Фестиваль відбуватиметься у м. Черкаси протягом весни – літа 2017 року.

Умови конкурсу:
Конкурс відбувається у 3-х номінаціях: 1) інструментальний твір до трьох інструментів, 2) вокальний твір до трьох виконавців (або трьох інструментів),  3) обробка народної пісні до трьох виконавців (або трьох інструментів).
Тривалість твору не має перевищувати 5 хвилин. В якості твору може виконуватися окрема частина циклічного твору. Учасник може подати тільки 1 твір, обираючи тільки одну з номінацій, що найбільш відповідає творчому задуму.
Обов’язково подається твір, який  ніколи не виконувався публічно і не був записаний та тиражований на аудіо чи відео носіях, а також не був виставлений в публічний доступ в мережі Інтернет.
Для участі в конкурсі приймаються ноти в форматі PDF  (набрані в нотному редакторі або якісний  рукопис та відео-запис виконання цього твору за участі самого юного композитора (обов’язкова умова).

Конкурсант має подати до журі такі документи в електронному вигляді на адресу: muzychniimprezy@ukr.net:
•    коротка творча біографія (в обсязі, що не перевищує 1 арк. формату А4, 14 шрифт Time New Poman, полуторний інтервал, у форматі *DOC)
•    копія свідоцтва про народження в цифровому форматі
•    фото в цифровому форматі 3*4
•    ноти в форматі PDF
•    відео-запис, розміщений на www.youtube.com в обмеженому доступі чи за посиланням.

Електронні листи відправляти з позначкою «Інтернет-конкурс юних композиторів».
Після цієї процедури та аналізу відповідності документів умовам буде надіслано лист-підтвердження учасника Конкурсу.   
Всі витрати по організації та проведенню Конкурсу здійснюються за рахунок благодійних та спонсорських внесків.
Організаційний внесок: 250 грн для учасників з України; 50 $ - для учасників з інших країн (з електронним дипломом, за бажанням з пересилкою диплому поштою післяплатою).
Розрахунковий рахунок для благодійного внеску буде направлено на Вашу електрону пошту після отримання документів. Після оплати квитанцію або чек необхідно підписати (прізвище, ім`я, по-батькові конкурсанта), відсканувати або сфотографувати та відправити на електрону пошту Конкурсу: muzychniimprezy@ukr.net.
Кінцевий термін подачі документів – 15 квітня 2017 року, 23.00.


НАГОРОДИ
Журі має право  присуджувати не всі премії та оголошувати Гран-Прі, Спеціальні номінації.
Рішення журі оскарженню не підлягає.
Учасники Конкурсу отримують Диплом в своїй віковій підгрупі чи Посвідчення учасника та пам’ятні подарунки.
Вікові підгрупи: наймолодша вікова група («Imprezyk») –  до 8 років, молодша вікова група («Beginner») – 9-10 років, середня вікова група(I&II«Pre-junior») – 11-12,13-14, старша вікова група(I&II«Junior»)– 15-16, 17-18 років.   
За бажанням твори-переможці будуть представлені для публічного перегляду на сайті https://www.youtube.com та на сторінці Конкурсу в Facebook.
Також передбачено Спеціальний приз для творів-переможців, написаних для Фортепіано (соло або для виконання у чотири руки), а також для Голосу (Сопрано) та Фортепіано. Ці твори звучатимуть в живому виконанні на концерті камерної музики ІІ міжнародного фестивалю «Музичні імпрези України»  м. Черкаси 2017.

ЧЛЕНИ ЖУРІ
Євген Станкович – Почесний член журі, композитор, Герой України, почесний співголова Національної спілки композиторів України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, академік, завідуючий кафедрою композиції Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського, професор;
Ігор Щербаков – Голова журі, композитор, Голова правління Національної спілки композиторів України, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка, член-кореспондент Національної академії мистецтв України, професор Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського;
Святослав Крутиков – композитор, член Національної спілки композиторів України та Національної спілки кінематографістів України, художник, лауреат премії ім. М.В.Лисенка;
Цезарь Белло (Cesar Bello) – оперний співак, баритон (Канада, Мексика). Вчитель у Royal Conservatory of Music, Канада. Артистичний директор "Toronto Vocal Studio";
Лариса Скринська – оперна співачка, сопрано, Канада;
Ірина Романюк –  кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри інтерпретології та аналізу музики Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського, артист дослідницько-виконавського фольклорного гурту «Муравський Шлях», керівник студентського фольклорного гурту «Стежка» ;
Тетяна Бачул – композитор, член Національної спілки композиторів України, лауреат щорічної премії ім. В.С.Косенка, викладач ДШМ ім С.Турчака (м. Київ);
Дмитро Щириця – композитор, член Національної спілки композиторів України, старший викладач Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського;
Євгенія Марчук – композитор, член Національної спілки композиторів України, викладач Черкаського музичного училища імені С.С. Гулака-Артемовського.

ОРГКОМІТЕТ
Євгенія Марчук – композитор, член Національної спілки композиторів України, викладач Черкаського музичного училища імені С.С. Гулака-Артемовського;
Олена Кучма – кандидат мистецтвознавства, заступник директора Одеської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені професора П.С.Столярського;
Олеся Рожкова – сопрано, солістка колективу «ARTTERRA», викладач Черкаського музичного училища імені С.С. Гулака-Артемовського;
Марина Скриник – музикознавець, головний спеціаліст Відділу музичного мистецтва Міністерства культури України;
Тетяна Бачул – секретар конкурсу, композитор, член Національної спілки композиторів України, лауреат щорічної премії ім. В.С.Косенка, викладач ДШМ ім С.Турчака (м. Київ).

Більш докладну інформацію можна отримати по електронній пошті: muzychniimprezy@ukr.net  або за телефонами: 096-315-78-16 Євгенія Марчук, 096-874-55-26 Тетяна Бачул.

Імена переможців будуть оголошені після офіційного підбиття підсумків роботи журі. За бажанням твори-переможці будуть представлені для публічного перегляду на інтернет-ресурсі https://www.youtube.com та на сторінці Конкурсу в соціальній мережі Facebook.
Також переможцям буде надіслано лист на електронну адресу.
Офіційне оголошення результатів конкурсу – 15 травня 2017 року.

2

Re: ІНТЕРНЕТ-КОНКУРС юних композиторів «Junior Impreza»

Якщо:

Мета фестивалю – пропагування української музичної культури, а саме – музики композиторів України різних епох

то навiщо для:

ІНТЕРНЕТ-КОНКУРС-у

де:

Всі витрати по організації та проведенню Конкурсу здійснюються за рахунок благодійних та спонсорських внесків.

це:

Організаційний внесок: 250 грн для учасників

? )))

Подякували: leofun011

3

Re: ІНТЕРНЕТ-КОНКУРС юних композиторів «Junior Impreza»

Для молодого композитора основною задачею є: не втратити натхнення. Участь в конкурсі, де твій твір може розглянути поважне жюрі - дуже серйозно. Інтернет-конкурс академічного та електро-акустичного напрямку такого рівня проводиться вперше. По бажанню кожного з учасників - їх твори будуть доступні в мережі для ширшого обговорення, ніж тільки між членами оргкомітету та жюрі.
Благодійний внесок - кожен з учасників отримує диплом, в т.ч. концертмейстер чи соліст; пам`ятні подарунки; в межаш України це пересилається послугами "Нової пошти". Крім того, переможці 1 премії можуть отримати спеціальний подарунок від окремих членів жюрі. Твори-переможці для голосу (сопрано), фортепіано - будуть виконані в камерному  концерті open air в рамках міжнародного фестивалю "Музичні імпрези України".
Конкурс проводиться вперше. І поки не має жодної фінансової підтримки.
Але можливість звучати професійним творам українського молодого митця для широкого кола слухачів, його інформаційна та виконавська підтримка  - це головна мета інтернет  - конкурсу юних композиторів «Junior Impreza».

4

Re: ІНТЕРНЕТ-КОНКУРС юних композиторів «Junior Impreza»

Ви не вiдповiли на питання )