1 Востаннє редагувалося tim (04.04.2017 09:45:34)

Тема: UNIT Factory

UNIT Factory (Ukrainian National IT Factory) — єдиний в Україні навчальний заклад, що працює за стандартами інноваційної французької Школи 42. Тут навчають програмувати, працювати в команді та знаходити неординарні рішення.
У нас немає вчителів, конспектів або лекцій. Під час відбору не враховуються дипломи або результати ЗНО. Все залежить лише від ваших здібностей і мотивації. І навчання безкоштовне для всіх студентів.
    born2code@unit.ua
вул. Сім'ї Хохлових, 8, м. Київ, Україна (вхід на територію біля вул. Дорогожицька, 1)
Навчання в UNIT Factory триває до трьох років.
менеджер IТ-проектів
архітектор програмного забезпечення
архітектор мереж
адміністратор мережі
веб-розробник
розробник мобільних програм
фахівець з ІТ-безпеки
розробник відеоігор

UNIT Factory
Реєструйтесь, пишіть відгуки про школу. Цікаво почути думки інсайдерів.
За повідомленням AIN в 16 році школа отримала 11000 заявок вже за перші півтора тижні, з 13000 тисяч кандидатів 630 потрапили на третій етап відбору. В школу взяли 250.
Вимога і заклик працювати по 50 годин на тиждень дещо абсурдні на мою думку.
З власного досвіду намагання працювати більше 4 години на день під час навчання на факультеті(у18-21 рік) призводить до сумних наслідків. В кінці 90-х, на початку 00-х серед колег була поширена думка про сумнівність навіть ідеї працювати 8 годин на день.
Звичайно можна працювати і по 10-12 годин протягом тижня-двох, але після цього варто давати організму відпочинок на той же період практично без роботи і розумових навантажень.

2

Re: UNIT Factory

Хм, навчання до трьох років з нуля. І скільки квадратиків з їхньої програми студент може за цей час вивчити? Якщо повністю три-чотири вертикалі, то це якесь поверхове навчання. Якщо менше, то є ризик, що багатьох важливих речей він не знатиме. Це звичайно краще ніж школа+комп'ютерні курси, але не зрівняється з комбінацією школа+інститут рівня КПІ. В результаті на виході отримаємо звичайних дешевих кодерів.

3 Востаннє редагувалося tim (04.04.2017 13:57:53)

Re: UNIT Factory

Такі проекти виникають через те, що школа+ВНЗ продукує як раз "звичайних дешевих кодерів".
Спроба здійснити відбір "вершків", найталановитіших за найпрогресивнішою і найновішою методикою. Посадити за Mac-и і навчати безкоштовно в певному середовищі найкращих.
https://youtu.be/Vl0FAkQttRI

https://www.youtube.com/watch?v=RiPGRCMAStY

4

Re: UNIT Factory

Мені подобається ідея зібрати в одному місці найцілеспрямованіших та найрозумніших, які і так добилися б всього самостійно, а потім видати їхні успіхи за свої.

Подякували: P.Y.1

5

Re: UNIT Factory

а хто фінансує це все? Взагалі чия ідея? Це на базі якоїсь компанії?

6 Востаннє редагувалося Torbins (04.04.2017 17:36:55)

Re: UNIT Factory

tim
При такому підході з'являється бажання швиденько нагуглити тільки те, що необхідно для здачі поточного завдання/тесту, а на усе інше забити. Без серйозної теоретичної підготовки вийде такий собі професійний гугло-юзер.
Вас ніколи не дивувало, чому Епл так прискіпливо ставиться до підготовки презентацій своїх новинок, адже могли б просто викласти в інтернет PDf-ку зі спеками та фотками? Але ж ні, вони спеціально доручали робити презентацію Стіву Джобсу, не довіряючи нікому іншому. Це усе тому, що у Епл чудово розуміли наскільки важливим є особисте спілкування презентатора/викладача з аудиторією. Талановитий презентатор помічає найдрібніші зміни в поведінці слухачів і підлаштовує подачу своєї інформації, щоб привести людей до потрібного йому стану. А тут я викладачів взагалі не бачу, на відміну від ВУЗів.
Випускники ВНЗ дійсно можуть стати дешевими кодерами, якщо захочуть, але для них відкриті й інші шляхи. А після цієї Factory можливий шлях лише один, бо фактично маємо ПТУ 21-го століття. ПТУ 21-го століття проти ВНЗ 20-го.

7

Re: UNIT Factory

А воєнком, що каже?

8 Востаннє редагувалося tim (05.04.2017 13:36:19)

Re: UNIT Factory

rainboww1988 написав:

а хто фінансує це все? Взагалі чия ідея? Це на базі якоїсь компанії?

Василь Хмельницький $100-400 млн. російською
(Bionic Hill 2.0 якщо грубо, але за сучаснішою методикою)

9 Востаннє редагувалося tim (05.04.2017 14:09:28)

Re: UNIT Factory

Torbins написав:

А після цієї Factory можливий шлях лише один, бо фактично маємо ПТУ 21-го століття. ПТУ 21-го століття проти ВНЗ 20-го.

В 1994-1999 на факультеті ми теж навчались за "подібною методикою".  На 2-3 людей був один комп в гуртожитку :)
Радились один з одним, допомагали робити лаби, завдання.

Українці використовують сучасні методики і це є добре.

42 is a private, nonprofit and tuition-free computer programming school created and funded by French billionaire Xavier Niel (Founder of the telecommunication company Illiad) with several partners including Nicolas Sadirac (previous director-general of the Epitech school in France), Kwame Yamgnane and Florian Bucher (former executives of Epitech). The school was first opened in Paris in 2013.
Out of more than 70,000 candidates in France, 3,000 were selected to complete a four-week intensive computer programming bootcamp called piscine (swimming-pool). Any person between 18 and 30 can be registered for piscine after completing the logical reasoning tests on the website.

Школа "42 IN PARIS" в Парижі

https://youtu.be/9OKfktv3k-0
42.us.org

10 Востаннє редагувалося tim (05.04.2017 14:10:29)

Re: UNIT Factory

Якщо говорити про методику школи "42" то вона відповідає певним критеріям Blue Ocean Strategy W. Chan Kim and Renée Mauborgne.
Є відома сітка "усунути-знизити-підняти-створити".

Усувається: оплата за навчання, іспити, викладачі, аудиторії, бюрократія;
Знижується: страх перед навчанням, відрахуванням, сесіями, лекторами, термін навчання;
Піднімається: час на навчання 10-12 годин замість 6-8, відбір найкращих студентів, можливість вчитись 24х7 в будь-який зручний час, схожість локації з відкритими просторами сучасних ІТ компаній.
Створюється: командне середовище, групове навчання, локація не схожа на ВНЗ, можливість першої роботи на реальних проектах.
Це коротко за 15 хвилин без прискіпливого аналізу.

Просто це ще одна альтернатива для студентів. ВНЗ 20-го століття ніхто не скасовує. Кому більше подобається 5 років вчитись в аудиторіях з викладачами мають значно більший вибір місць для навчання.

11

Re: UNIT Factory

tim написав:

В 1994-1999 на факультеті ми теж навчались за "подібною методикою".  На 2-3 людей був один комп в гуртожитку :)
Радились один з одним, допомагали робити лаби, завдання.

Людина не помічає того, що у неї є, поки воно не зникне. У вас тоді були викладачі, які читали вам лекції, писали методички і допомагали на лабах. Зараз вам це усе може видаватися абсолютно зайвою витратою часу, але це тому, що ви не помічаєте як раз по раз використовуєте ті знання. А якщо ви вчилися не на комп'ютерній спеціальності, то повинні самі відчувати брак теоретичних знань.
Мені ця UNIT Factory видається непоганим варіантом для тих, у кого уже є ВУЗ за плечима, але хочеться здобути нову професію, чи змінити стек технологій. Такі люди принаймні мають уявлення про те, як глибоко треба копати. А для випускників шкіл вона, на мою думку, не дасть достатньо глибоких знань. Плюс не забезпечить спілкування із представниками професії, які уже чогось досягли та самореалізувалися. Тобто буде відсутній приклад для наслідування.
І це я не кажу про планку в 10-12 годин роботи при тому, що в 20 років не просто можна, а треба приділяти увагу соціальній активності. Коротше кажучи, UNIT Factory підійде відсоткам 5-10-ти від усіх абітурієнтів, які обрали комп'ютерні науки.

Подякували: tim1

12

Re: UNIT Factory

Torbins
Я вашими дописами буду випускників ВНЗ тролити. Мені оте нагадує:

Прихований текст

https://pp.сайт-злодій/c627223/v627223377/4495b/IXeySXy7BIk.jpg
https://pp.сайт-злодій/c631623/v631623831/1893d/g8mX_3FFAaY.jpg

13 Востаннє редагувалося tim (18.04.2017 18:24:33)

Re: UNIT Factory

Torbins написав:

Людина не помічає того, що у неї є, поки воно не зникне. У вас тоді були викладачі, які читали вам лекції, писали методички і допомагали на лабах.

Розкажу одну байку (не можу гарантувати 100% достовірність).
На факультеті кібернетики працює доцент Ставровський Андрій Борисович, колись його викладачем був один чоловік, який і в мене викладав "курс програмування С чи щось таке" на 2-3-му курсі здається.
Так той викладач мало не "відбив" у Ставровського бажання займатись програмуванням. На щастя Андрій Борисович продовжив програмувати і став одним з кращих викладачів кафедри Теоретичної кібернетики. Отакі бувають викладачі...