1

Тема: З чого почати створення сайтів?

Доброго дня!

З програмування знаю трохи C++ та Pascal.

Хочу навчитись створювати сайти. Підкажіть з чого почати? Які технології вивчати, моживо порадите якісь книги, сайти чи ютуб-канали?

2 Востаннє редагувалося leofun01 (10.02.2019 04:32:42)

Re: З чого почати створення сайтів?

HTML і CSS вже вивчили ?

Якщо так, то на вибір є такі мови :
PHP, Python, Java, Ruby, Erlang, C#, Go
Вибираєте одну з них і вивчаєте її основи по офіційних сайтах.

Якщо ні, то вам сюди.

Крім того буде потрібний домен.

Подякували: ostap34PHP, 221VOLT, koala, Pangell4

3

Re: З чого почати створення сайтів?

Найлегше, отак щоб одразу. То поставити вордпрес за інструкцією ютубу і пробувати щось міняти за інструкціями стаковерфлов.

4

Re: З чого почати створення сайтів?

Насправді Rest-бекенд можна й на Delphi написати. Залишиться лише зробити JS, який буде смикати той бекенд із браузера відвідувача. Хоча при бажанні можна й JS генерувати з паскалю у Smart Mobile Studio. Проблема лише в тому, що по цих технологіях в інтернеті в тисячу раз менше інформації, ніж по тому ж таки Вордпресу. А українською взагалі нічого нема.

5 Востаннє редагувалося Сергій78 (11.02.2019 08:36:19)

Re: З чого почати створення сайтів?

Для того щоби створювати сайти можна піти двома шляхами:
1. вивчити одну або декілька CMS для сайтів (Drupal, Wordpress, Joomla i інші). В такому випадку більшу частину роботи за вас робитиме ця CMS, а від вас потребуватиметься лише наповняти сайт контентом (матеріалами). Але CMS не зовсім придатні у випадку коли ви хочете зробити щось оригінальне.
2. Вивчити мови програмування для створення сайтів (бажано в такій послідовності.)
      а) html - саме цією мовою написані всі сайти
      б) css (стилі) - без цієї технології сайт це просто набір якогось тексту.
       в) javascript - мова веб-програмування без котрої не обійтися при створенні більш-менш серйозного сайту. Та й навіть сайт-візитка без javascript значно втрачає в конкурентноздатності. Так як цю мову програмування обробляє браузер, то javascript називають клієнтською мовою програмування
      г) PHP ( або іншу подібну мову програмування) - ця мова програмування обробляється сервером (компом на якому знаходиться виготовлений вами сайт). І тут вже є багато мов програмування, які можна використовувати для створення сайту. Всі ці мови називаються серверними мовами програмування.

Подякували: 221VOLT, leofun01, Oleksiy, odaxm4