1

Тема: Android Studio

Ситуація така.
Є комп'ютер з материнською платою Gigabyte GA-946 GM. Це стара плата. На ньому встановлено процесор з частотою 1.8 Ггц Intel Core 2 Duo. Є розширення до Intel Core 2 Quad. ОЗП - дві плати по 1 Гб кожна. Інтернет порт - 1Gb/s. Але підключений тільки 20 мб/с. Диск (жорсткий) - старий вінчестер Samsung 80 GB. Диск розбито на 2 розділи. На одному розділі стоїть крякнута Windows 7 (але не активатором, а ключем), на другому - не активована Windows 10. 10 скачувалась з офіційного сайту майкрософт в 2016, коли вони відкрили скачування iso-образів для створення завантажувальних флешок.
На диск С (де встановлена Windows 7) скачане середовище розробки Android Studio 2.0. Це zip-архів, що являє собою середовище розробки IntelliJ IDA. На обидві системи встановлено Java SDK 8.
На диск С також скопійованих архів adt-bundle-windows, що являє собою середовище розробки на основі Eclipse. Це середовище працює нормально і я на ньому весь час розробляв додатки.
Повернуся до Android Studio. Я запускаю цю програму. Спочатку висвітлюється вікно про те, що Android SDK не встановлений і пропонує завантажити (667 мб). На моїй швидкості інтернету цей архів з SDK завантажується довго. В кінці кінців, Android Studio запускає вікно IntelliJ. Буквально через 20 секунд вискакує помилка Gradle-скрипта. Кожен помилки різні, але вони вискакують. Після цього я не можу ні скомпілювати додаток, ні відкрити графічний редактор xml. Я маю на увазі редактор Activity. Піля перезапуску знову просить завантажити 667 мб і знову і знову. Я завантажив вже мабуть 27 Гб.
Далі. Є операційна система Ubuntu 16.04 LTE. Ніяких даних, крім цього, в версії не зазначено. В ній встановлено java se 8 і так само розпакований архів (я зніс системи 7 і 10 і поставив цю). І при цьому ніяких помилок Gradle-скрипту немає і все працює добре, за винятком того, що в 20 разів повільніше, ніж на Windows.
Хочу спитати телепатів. Що це може бути?
Система перевстановлювалась разів 10, пробував і 8.1, і 10, і 7, і ХР - одне і те саме - помилка Gradle + заново завантажується SDK після кожного запуску. На Ubuntu все добре, все ОК.
Ви можете відтворити мою проблему і вивчити помилки, встановивши на VirtualBox Windows 7, java se 7, 8 і архів з Android Studio 2.0. І до речі, на Virtual Box те ж саме. Може треба ще щось ставити, якийсь Gradle? І іще одне, важливе. Пробував не тільки на зазначеному комп'ютері, але і на 5 компах друзів. Ці компи теж старі.
Android Studio 3.0 для x64, такого в мене немає

2

Re: Android Studio

Напишіть на якийсь більше спеціалізований (англомовний) форум. І що означає «Android Studio 3.0 для x64, такого в мене немає»?

3

Re: Android Studio

Мабуть просто свіжі версії SDK розраховані на нову версію студії, старій вони не підходять. Скачайте старіший СДК окремо і поставте його руками.