1

Тема: Функція excel

Доброго дня! Я не є програмістом, працюю кадровиком.  Мені потрібно зробити файл в excel. На першому аркуші таблиця де є декілька колонок: ПІП працівника, посада, кількість днів відпустки, дата початку та завершення відпустки. На другому аркуші файлу створений шаблон наказу, в якому частина інформації прописана як незмінна: " Надати основну щорічну відпустку...", а частина змінна. Мені потрібно, щоб ця змінна інформація з таблиці на аркуші 1 (ПІП, дати і.т.д), коли я поставлю стрілочку на конкретному працівнику підтягувалася у наказ на аркуші 2, і я матиму сформований наказ готовий для друку. І так по кожному конкретному працівнику почергово, змінюючи лише положення стрілочки. Колись таким файлом користувалася, і точно не пам'ятаю може то була і не стрілочка, а така собі спеціальна комірка за допомогою якої можна було обрати необхідного працівника. Допоможіть, будь-ласка, підкажіть як це зробити, яка це функція excel?

2 Востаннє редагувалося koala (26.03.2020 15:37:29)

Re: Функція excel

Для початку - вам треба саме вручну виставляти чи друкувати список зі змінними полями? Друге можна робити дещо зручніше в Word-і, там є функція "злиття".
Що ж до Excel, то там є функція VLOOKUP, яка дозволяє знайти потрібний рядок (наприклад, з потрібною позначкою на кшталт "+") і витягти дані з відповідної комірки в іншому діапазоні.

Подякували: leofun011

3

Re: Функція excel

Супер!!!! Спробувала функцію злиття, це саме те, що треба!!! Величезне дякую!!! Але ще підкажіть таке, яка функція ексель, відмінює ПІП з називного в інший відмінок? У списку функції немає СКЛОНЕНИЕУКР.

4 Востаннє редагувалося koala (26.03.2020 18:16:42)

Re: Функція excel

Вбудованої точно немає. Та й навряд чи це реально зробити адекватно - відмінювання, зокрема, залежить від походження слова, жодна програма не здогадається, що Толстой і Фонтлерой відмінюються по-різному.