1 Востаннє редагувалося 31414 (08.07.2020 17:52:15)

Тема: Visual Studio Code

Чи можна в Visual Studio Code писати і виконувати код на с та с++?
Бо в мене навіть хело ворлд не виходить...
Чи потрібно якось вказувати окремо PATH?
Ще, чи можна вкористовувати с або с++ у наукових цілях, як пітон чи матлаб?

2

Re: Visual Studio Code

31414 написав:

Чи можна в Visual Studio Code писати і виконувати код на с та с++?

Писати - можна (я сподіваюся, ви мали на увазі на c чи c++; звісно, можливо, що ви мали на увазі поліглот на цих мовах, але це навряд чи).
Виконувати - ні, виконуватиметься скомпільована програма на реальній машині, а не в редакторі коду (очевидно).
І ви, вочевидь, пропускаєте такий крок, як компіляція. Можна налаштувати VSCode запускати якийсь компілятор, якщо він у вас є.

31414 написав:

Чи потрібно якось вказувати окремо PATH?

Не обов'язково, але зазвичай і це теж треба.

Уточніть, яким саме компілятором ви плануєте користуватися, і чи встановлений він у вас.

31414 написав:

Ще, чи можна вкористовувати с або с++ у наукових цілях, як пітон чи матлаб?

Можна, але не так зручно.

Подякували: leofun011

3 Востаннє редагувалося 31414 (08.07.2020 18:12:43)

Re: Visual Studio Code

koala написав:
31414 написав:

Чи можна в Visual Studio Code писати і виконувати код на с та с++?

Писати - можна (я сподіваюся, ви мали на увазі на c чи c++; звісно, можливо, що ви мали на увазі поліглот на цих мовах, але це навряд чи).
Виконувати - ні, виконуватиметься скомпільована програма на реальній машині, а не в редакторі коду (очевидно).
І ви, вочевидь, пропускаєте такий крок, як компіляція. Можна налаштувати VSCode запускати якийсь компілятор, якщо він у вас є.

31414 написав:

Чи потрібно якось вказувати окремо PATH?

Не обов'язково, але зазвичай і це теж треба.

Уточніть, яким саме компілятором ви плануєте користуватися, і чи встановлений він у вас.

31414 написав:

Ще, чи можна вкористовувати с або с++ у наукових цілях, як пітон чи матлаб?

Можна, але не так зручно.

Думав, що там є вбудована можливість компіляції, для чого тоді ж там кнопка RUN...
пс. хоча, я завантажував додатково для Visual Studio Code таке: https://marketplace.visualstudio.com/it … e.cpptools
це не те?

4 Востаннє редагувалося wander (08.07.2020 18:40:30)

Re: Visual Studio Code

31414 написав:

це не те?

Цього недостатньо.
Configure VS Code for Microsoft C++

Подякували: leofun011

5

Re: Visual Studio Code

VS Code - це лише редактор. Як блокнот, але його можна детально налаштовувати.
Те, що ви встановили - це набір корисних налаштувань для цього "блокнота" (як-от розфарбування коду, підказки і т.д.), але без компілятора. Бо компілятор - велика і складна програма, та й існує їх декілька. Можете взяти Visual Studio за посиланням пана wander. Чи який інший, на ваш смак.
А в цілому з ваших питань я бачу, що ви не знаєте, що таке VS Code; а отже, ви хочете робити щось інше, і вирішили, що саме він вам потрібен, а це далеко не так. Може, почнете питання з початку - що саме ви намагаєтеся зробити?

6

Re: Visual Studio Code

koala написав:

А в цілому з ваших питань я бачу, що ви не знаєте, що таке VS Code; а отже, ви хочете робити щось інше, і вирішили, що саме він вам потрібен, а це далеко не так. Може, почнете питання з початку - що саме ви намагаєтеся зробити?

та просто, щоб встановити на пк інструментарій по с або с++ з метою вивчити програмування на рівні там джуніора абощо. А якщо встановити Visual Studio 2019 замість VS Code , то там вже все це буде з "коробки"?
ще хотів би запитати, як запустити jar файл на віндовс. мені сказали, що він запускається у 2 кліка, але в мене тільки розкривається як архів.

7 Востаннє редагувалося Droid 77 (08.07.2020 20:31:14)

Re: Visual Studio Code

Для навчання раджу:

мова англійська

Visual Studio 2019 Community -сторінка завантажень
Free Download - безпосередньо завантаження
Install Visual Studio (Instruction) - покрокова інструкція інсталювання

Visual Studio 2019 Community - потужна IDE, безкоштовна для студентів, творців відкритого коду та індивідуального використання.

З приводу jar, двох кліків буде замало. То вже інша мова програмування - Java.

8 Востаннє редагувалося 31414 (12.07.2020 21:32:57)

Re: Visual Studio Code

Droid 77 написав:

Для навчання раджу:

мова англійська

Visual Studio 2019 Community -сторінка завантажень
Free Download - безпосередньо завантаження
Install Visual Studio (Instruction) - покрокова інструкція інсталювання

Visual Studio 2019 Community - потужна IDE, безкоштовна для студентів, творців відкритого коду та індивідуального використання.

З приводу jar, двох кліків буде замало. То вже інша мова програмування - Java.

я студіо видалив- нічого не зрозуміло там як з ним працювти. Шукаю щось просте, щоб як у пітоні: написав-запустив. Скачав екліпс- теж нічого не ясно: купа налаштувань і ніяке мій код не запускає,пише:лаунч файлід. ноу бініріс файндід. Доводиться використовувати https://www.onlinegdb.com/online_c_compiler - є щось таке для оффлайна?
Ще, як запускати програму з розширенням jar на віндовс? Потрібно щось додатково?

9

Re: Visual Studio Code

Як з Eclips не впорались яка працює у віртуальному середовищі Java. То розробка доданків jar можливо не для Вас. Бо то ще складніша Java.

31414 написав:

я студіо видалив- нічого не зрозуміло там як з ним працювти. Шукаю щось просте, щоб як у пітоні: написав-запустив.

Чим простіша IDE, тим більше ручної роботи по налаштуванню. Налаштування, встановлення компіляторів, бібліотек т. і.
Ви вважаєте on-line-компілятор сам по собі такий? Ні, його теж колись хтось налагодив.
Якщо з чимсь подібним все дуже складно, то може дійсно краще використовувати Python?

10 Востаннє редагувалося 31414 (12.07.2020 22:31:47)

Re: Visual Studio Code

Droid 77 написав:

Як з Eclips не впорались яка працює у віртуальному середовищі Java. То розробка доданків jar можливо не для Вас. Бо то ще складніша Java.

Я не розробляю додатки джава. Просто скачав таку програму і тепер не вдається її встановити. Раніше таких не бачив.

11

Re: Visual Studio Code

Якщо я правильно зрозумів, то ide і компілятори "2 в 1" виробником не поставляються?

12

Re: Visual Studio Code

Зазвичай все те що безкоштовно налаштовується майже все вручну. Та навіть у платних IDE дещо треба налаштовувати під окремі проекти (винятки прості консольки і то не завжди), і навіть на етапі придбання обираються потрібні пакети. Від цього власне і залежить ціна середовища розробки.

13

Re: Visual Studio Code

31414 написав:

я студіо видалив- нічого не зрозуміло там як з ним працювти.

Загалом, всі IDE саме створені для максимального спрощення, а зробити абсолютно безболісний перехід між різними IDE майже неможливо. Якщо ви не в змозі загуглити відео- чи текстовий гайд по налаштуванню/користуванню IDE, то у мене для вас погані новини.

31414 написав:

Шукаю щось просте, щоб як у пітоні: написав-запустив.

Не розумію, з чим саме у вас виникли проблеми? Не знайшли кнопки "Запуску"?

Подякували: leofun01, Droid 772

14

Re: Visual Studio Code

Пане 31414, можливо спробуєте Dev C++ 5.11 (Multi/Українська) як для початку.
Але там теж треба компілятор прикрутити до середовища. То не складно буде, є приклади в безмежній павутині.

15

Re: Visual Studio Code

31414, найкраще, що я можу вам у вашій ситуації порадити - це:
1. Знайти підручник, де б описувалася робота з конкретним IDE від самого початку;
2. Взяти конкретно тут версію того IDE, яка вказана у тому підручнику;
3. Спробувати змінити життєву філософію - проблеми треба вирішувати, а не тікати від них. Доки ви на кожну проблему реагуєте викиданням всього і перевстановленням нового, у вас не вийде програмувати на C++.

У принципі, лише п. 3 є необхідним і достатнім; але пп. 1, 2 сильно скоротять вам час у пошуковиках та на форумах.

Подякували: Droid 771

16

Re: Visual Studio Code

Все, виконав хелоу ворлд нарешті. На кодблоках. Пакістанець один на ютубі роповідає.
Таке питання, в літературі дивно розносять код, з відступaми, дужками на різних рядках, напр.:

#include <stdio.h>

int main()
{
    puts("Hello World");

    return 0;
}

Воно ж працює і так:

#include <stdio.h>
int main() {puts("Hello World"); return 0;}

?

17

Re: Visual Studio Code

Хочу собі на андроід читалку зробити. Що потрібно знати і вміти?

18 Востаннє редагувалося wander (15.07.2020 00:13:35)

Re: Visual Studio Code

31414 написав:

Все, виконав хелоу ворлд нарешті. На кодблоках. Пакістанець один на ютубі роповідає.
Таке питання, в літературі дивно розносять код, з відступaми, дужками на різних рядках, напр.:

#include <stdio.h>

int main()
{
    puts("Hello World");

    return 0;
}

Воно ж працює і так:

#include <stdio.h>
int main() {puts("Hello World"); return 0;} ?

О, господи, який код блокс? Викидайте на смітник. Студія - це той мінімум, що вам потрібен. Не розумію, як там можна не розібратись, тим більше що інструкцій по налаштуванню повно, як від самих Майкрософт, так і від просто людей. Користуйтеся одразу тим чим користується більшість, бо студією багато де на проектах користуються і якщо ви будете вміти нею користуватися, то це може стати плюсом на вашу користь при співбесіді на роботу.
На рахунок літератури, якщо цей уривок коду звідти, то викидайте ту книжку.

19

Re: Visual Studio Code

wander, вас що, ur_naz укусив?

Подякували: ExPy, wander, leofun013

20

Re: Visual Studio Code

31414 написав:

Таке питання, в літературі дивно розносять код, з відступaми, дужками на різних рядках, напр.:

Це в пiтухонi (python) вiдступи будують логiку програми, в Сi вони тiльки для вас (i для того, хто буде читати код). Можна хоч в 1 рядок писати (гуглiть IOCCC).

I не слухайте нiкого, кодеблокс норм, ще можна попробувати Pelles C, який не гiрше чим студiя (але там нема плюсiв).