1

Тема: CMS для ЗМІ

Привіт! Я шукаю CMS для сайту новин (засоби масової інформації), але потрібна неабияка CMS, а популярна на сайтах новин в РФ чи Україні. Sunsite скачати не знайшов, WP/Drupal не підійдуть

2

Re: CMS для ЗМІ

Я знайшов рішення, кому цікаво. Так як новини оновлюватимуться не часто, вирішив створити сайт на WP на локальному сервері, а на сайті викладати після кожного оновлення лише його дзеркало, створене wget-ом. Це вирішить проблеми із безпекою та навантаженням, водночас не доведеться шукати HTML-шаблони.

3

Re: CMS для ЗМІ

WP/Drupal не підійдуть

вирішив створити сайт на WP

Подякували: 0xDADA11C7, blogger110, leofun013

4

Re: CMS для ЗМІ

FakiNyan написав:

WP/Drupal не підійдуть

вирішив створити сайт на WP

Так, сім п'ятниць на тиждень :)
Спробував зареєструвати домен - поки що на ньому нічого немає, але якщо модератор пропустить реєстрацію, то з'явиться через 72 години після оновлення NS
http://politanalysis100.eu.org

5

Re: CMS для ЗМІ

Працювати з WP справді жахливо.

for newbies

На Ubuntu встановити LAMP не склалося (через велику лінь вручную копатися у конфігураційних файлах). Тому, вчора встановив Virtual Box і "Windows 10 Pro For Workstations" та Denwer, а потім WP (правда не ".zip" ".tar.gz", не знаю, чи вплине це на роботу).
Перше враження роботи WP. В цілому - негативне.
1) При встановленні вимагає email. Це може бути використано кимось, щоб "зламати" сайт через доступ до email.
2) Перш за все потрібно вибрати тему. Натиснув пункт "Appereance" і підпункт "Themes", кнопку "Add new". В цьому меню в пошук ввів "news portal". Вибрав тему "Enter News" і натиснув "Install".
2.1) Інсталяція відбувалась довго, при пропускній здатності 20mbit/s чомусь використовувалось лише 1mbit/s і тому я вирішив інсталювати ще пару тем, щоб зекономити час. Я почав інсталяцію десятка тем, але через пів хвилини отримав помилки "Installation error ... MAX EXECUTION TIME 30 sec".
2.2) Після я оновив сторінку і почав старатися встановлювати по одній, бо по іншому не можна (щоби за 30 сек встигло).

offtop

Заодно ще до встановлення тем я встановив NetBalancerPro, щоби закрити процесу svchost.exe доступ в мережу, який, до речі, поїдав усі 20 мбіт. Так от, NetBalancerPro має вбудований монітор ресурсів і я випадково побачив, що процес OneDrive вже замість svchost.exe поїдає 20 мбіт.

В NetBalancer я помітив, що процесом Edge щось активно завантажується (спочатку думав зображення-скріншоти тем з меню). Але коли перевірив, що жодним з процесів крім svchost.exe,  OneDrive.exe і Edge майже нічого не завантажено, то зрозумів, що встановлення тем скоріше за все відбувається через завантаження їх браузером (використання браузера як проксі).
2.3) Я встановив майже всі теми із списку і активував першу "Enter News". Я перейшов на сайт і побачив, що стиль теми суттєво відрізняється від показаного на скріншоті
Тоді я почав вибирати інші теми і виявилося, що із іншими усе так само
3) Я дійшов до якоїсь теми (назви не пам'ятаю) і після активації не завантажилася адмінка, "Error in /wp-content/themes/назвa/functions.php on line 31". Я відкрив файл і не скажу що я гуру, але названої помилки "невизначений символ $" в 31 рядку не було, там взагалі нема цього символа.
4) Я видалив цю тему і адмінка завантажилась. Я вибрав іншу і отримав ту ж помилку. Щось зламалося на рівному місці.
5) Я видалив іншу тему і вибрав "twenty seventeen" update (зазвичай, оновлення вирішують проблеми). Не дочекавшись оновлення, сайт пішов у відключку з повідомленням що він а обслуговуванні навіть не запитавши адміна (мене) чи хоче він це!
6) Через 5хв на локальному хості (не уявляю, що було б на повільному хостингу) сайт запрацював.

З позитивного лише гарні скріншоти і автоматичний генератор пароля при реєстрації.

6

Re: CMS для ЗМІ

blogger110 написав:

Так як новини оновлюватимуться не часто, вирішив створити сайт на..

Так навпаки, новини змінюються по декілька разів на добу.
Послідкуйте наприклад за ресурсом 1plus1.ua, та зацініть як часто змінюється контент.
Чи то мова про якісь інші новини, тобто новини - не новини та зміна контенту раз на тиждень?

7

Re: CMS для ЗМІ

Droid 77 написав:

Так навпаки, новини змінюються по декілька разів на добу.
Послідкуйте наприклад за ресурсом 1plus1.ua, та зацініть як часто змінюється контент.
Чи то мова про якісь інші новини, тобто новини - не новини та зміна контенту раз на тиждень?

%) Мені складно пояснити, що у вашому повідомленні не так. Можна натякнути. Чому "декілька разів на добу" та "раз на тиждень", а не "декілька разів на годину" та "раз на день"? От і вся відповідь :)

8

Re: CMS для ЗМІ

От чомусь модератор не пропустив реєстрацію домена. Мабуть, це тому, що я зареєстрував на nic.eu.org акаунт-клон із неправильними особистими даними, щоб "не світитися". Ну а платний домен я мабуть не осмілюся купити, жаль грошей, дуже швидко заблочать. Хостери і доменні реєстратори політику не люблять... бо вона пов'язана із усяким навантаженням, атаками і т.д. Хоча, про великий політичний сайт мови не йшло, але вони вирішили не ризикувати.