1

Тема: Чи завантажується інтерпретатор разом з програмою?

Вітаю, друзі.
Я програміст початківець, і у меня питання. Коли на комп'ютер завантажується якась програма, чи завантажується разом з нею інтерпретатор? Якщо так, то з кожною наступною програмою завантажується зайвий інтерпретатор? Якщо ні, то у комп'ютері є свій інтерпретатор, і навіщо тоді я завантажую його?
Може це безглузде питання, але я початківець.
Заздалегідь дякую!

Подякували: Dmy1

2

Re: Чи завантажується інтерпретатор разом з програмою?

Вітаю! Не буває дурних питань, всі питання важливі.

Програмі мовою Python можна розповсюджувати по-різному: можна з інтерпретатором, а можна без.

Перший варіант більш поширений в Windows (там люди звичайно розповсюджують програми разом з інтерпретатором), другий — в Linux (там майже в кожному дистрибутиві вже встановлено інтерпретатор Python'у, тому завантажувати його не треба).

Ви маєте рацію, при першому варіанті з кожною програмою справді буде зайвий інтерпретатор. Але в більшості випадків це не проблема. Інтерпретатор Python важить біля 7 мегабайт. Стільки трафіку ви потратите, щоб подивитися 1 хвилину відео в якості 480p. В наш час 7 мегабайт — це небагато, тому більшість людей не зважає на таку дублікацію.



Звичайно, ви можете розповсюджувати програму і в Windows без інтерпретатора. Тоді ті, хто захоче її запустити, муситимуть зайти на сайт python.org і завантажити інтерпретатор окремо. Так часто роблять з програмами для вузької аудиторії.

Подякували: danaroz1234, koala, leofun013