nykoriak написав:Загальна тенденція до спадання популярності форумів. Я пам'ятаю, ще ті часи, коли за будь-яке малесеньке порушення блокували тебе на форумі не дивлячись не те, що в тебе 5000-10000 повідомлень (бо могли собі таке позволити), а після чого блокували новий профіль, якщо траплялись якісь збіги із заблокованим.
Мав певно ліпший досвід з форумами. Навіть на міському форумі Миколаєва, де я відкривав для себе інет у 2000-их, мене не банили за мою токсичну поведінку і тролінг (принаймні не назавжди).
nykoriak написав:Чудово! Ви мені розповіли про переваги для адміна (власника) форуму. Я про це знаю, тому у мене немає жодних груп, каналів і т. д. А тепер це поясніть скажімо: мамці в декреті, жіночці яка займається вишивкою хрестиком, чи навіть юристу. Чому вони мають користуватися вашим нульовим форумом, а не facebookом, де сидить мільярд аудиторії, де всі звикли до навігації, знають де рекламу купити і т. д?
Відповім словами, написаними до мене: для будь-якого заняття/хобі, де домінують дорослі чоловіки, завжди лишатиметься ніша форумів. Мамця отримає відповідь на "Ублюдоньки, порадьте", а от програміст толковішу відповідь отримає тут, а не в групах ФБ, де навіть нема змоги форматувати блоки з кодом.
Думку можна розвинути навіть для мамці в декреті, бо якщо шукатиме дещо за жіночою темою в ґуґілі, то їй радше видасть вуменсру, а не групу ФБ. Хоча ще скоріше -- якийсь блоґ, але то вже інша розмова.
nykoriak написав:Ой, а тут взагалі розсмішили І що таке часто трапляється? А ви в курсі, що якщо помре Цукерберг, то facebook продовжить працювати, а якщо помре адмін рядового форуму, то форуму залишиться працювати лічені місяці (в кращому випадку), або лічені тижні, бо власник і адмін це часто 1 особа і всі доступи у нього?
Знаєте, Ґуґель+ був непоганий, а потім його раз і закрили, не спитавши користувачів. Так, трапляється і доволі часто, бо бізнес є бізнес.
Таж у Реплейса власник помер недавно, форум працює досі зусиллями спільноти.
nykoriak написав:Треба зрозуміти 1 прості річ: час змінився і зараз "рулять" маркетплейси, а інтернет-магази, соціальні мережі, а не форуми, ютубчик, а не оффлайн реклама. Так, мені НЕ подобається продавати на маркетплейсах, але купляти - так!
Тема не про те, аби "рулити", а про те, аби створити затишний простір для цікавих.
Тут у мене інша претензія до ТС: форум підняти для програміста це справа одного дня, візьміть і підніміть, потім подивіться як піде; а нє, товчуть воду в ступі тижнями, зрештою ніфіга не роблять.