Re: Шукаю варіанти збільшити радіус роботи WI-FI
Фольга це звичайно варіант якшо / поки інших варіантів не знайшлося.
В мене знайшовся такий варіант-продовжувач:
XIAOMI Range Extender N300
https://www.mi.com/global/product/xiaom … nder-n300/
Була вагома причина встановити віфі роутер саме в певному місці, не в центрі помешкання. Відповідно для 90% все дуже ок, а один пристрій не тягне.
Замовив цю штуку - ціна близько 500 грн, можна в принципі шукати трохи дешевше, вводити якісь промокоди і т.д. Далі просто втикнув пристрій в розетку на межі прийому, встановив апку на телефон, там цей пристрій знайшовся через bluetooth, вибрав для нього "материнський" віфі.
Далі було два варіанти - щоб цей пристрій дублював ім'я "материнського" віфі або ж щоб створив своє. Спробував перший варіант - ну наче працює, але часом телефон ловить цей "продовжувач" коли він мені зовсім непотрібен, бо "материнський" віфі ближче, відповідно швидкість дещо просідає. Тому на продовжувачі створив окреме ім'я віфі і авторизував лише той пристрій який страждав від нестачі діапазону "материнського" віфі.
Езернет цей "продовжувач" не використовує. Так як на "материнському" віфі швидкість дуже пристойна 300 / 300, то деяке просідання швидкості для мого пристрою що потребував допомоги - некритичне. Якщо комусь потрібно аби діапазон віфі розширився приблизно з тими ж параметрами швидкості, тоді треба все ж шукати щось з езернетом.
Як на мене, питання повністю, дуже якісно закрите і при цьому за цілком доступну ціну.