21 Востаннє редагувалося frz (26.06.2025 23:10:10)

Re: Шукаю варіанти збільшити радіус роботи WI-FI

Фольга це звичайно варіант якшо / поки інших варіантів не знайшлося.

В мене знайшовся такий варіант-продовжувач:

XIAOMI Range Extender N300

https://www.mi.com/global/product/xiaom … nder-n300/

Була вагома причина встановити віфі роутер саме в певному місці, не в центрі помешкання. Відповідно для 90% все дуже ок, а один пристрій не тягне.

Замовив цю штуку - ціна близько 500 грн, можна в принципі шукати трохи дешевше, вводити якісь промокоди і т.д. Далі просто втикнув пристрій в розетку на межі прийому, встановив апку на телефон, там цей пристрій знайшовся через bluetooth, вибрав для нього "материнський" віфі.

Далі було два варіанти - щоб цей пристрій дублював ім'я "материнського" віфі або ж щоб створив своє. Спробував перший варіант - ну наче працює, але часом телефон ловить цей "продовжувач" коли він мені зовсім непотрібен, бо "материнський" віфі ближче, відповідно швидкість дещо просідає. Тому на продовжувачі створив окреме ім'я віфі і авторизував лише той пристрій який страждав від нестачі діапазону "материнського" віфі.

Езернет цей "продовжувач" не використовує. Так як на "материнському" віфі швидкість дуже пристойна 300 / 300, то деяке просідання швидкості для мого пристрою що потребував допомоги - некритичне. Якщо комусь потрібно аби діапазон віфі розширився приблизно з тими ж параметрами швидкості, тоді треба все ж шукати щось з езернетом.

Як на мене, питання повністю, дуже якісно закрите і при цьому за цілком доступну ціну.

22

Якщо основний роутер з підтримкою Mesh, то простіше докупити другий такий же. В результаті буде одна безшовна мережа, і усі пристрої автоматично будуть перемикатись на ту точку доступу, у якої кращий сигнал.

23

frz написав:

Фольга це звичайно варіант якшо / поки інших варіантів не знайшлося.

В мене знайшовся такий варіант-продовжувач:

XIAOMI Range Extender N300

https://www.mi.com/global/product/xiaom … nder-n300/

Була вагома причина встановити віфі роутер саме в певному місці, не в центрі помешкання. Відповідно для 90% все дуже ок, а один пристрій не тягне.

Замовив цю штуку - ціна близько 500 грн, можна в принципі шукати трохи дешевше, вводити якісь промокоди і т.д. Далі просто втикнув пристрій в розетку на межі прийому, встановив апку на телефон, там цей пристрій знайшовся через bluetooth, вибрав для нього "материнський" віфі.

Далі було два варіанти - щоб цей пристрій дублював ім'я "материнського" віфі або ж щоб створив своє. Спробував перший варіант - ну наче працює, але часом телефон ловить цей "продовжувач" коли він мені зовсім непотрібен, бо "материнський" віфі ближче, відповідно швидкість дещо просідає. Тому на продовжувачі створив окреме ім'я віфі і авторизував лише той пристрій який страждав від нестачі діапазону "материнського" віфі.

Езернет цей "продовжувач" не використовує. Так як на "материнському" віфі швидкість дуже пристойна 300 / 300, то деяке просідання швидкості для мого пристрою що потребував допомоги - некритичне. Якщо комусь потрібно аби діапазон віфі розширився приблизно з тими ж параметрами швидкості, тоді треба все ж шукати щось з езернетом.

Як на мене, питання повністю, дуже якісно закрите і при цьому за цілком доступну ціну.

Швидкість мережі навпіл (забув як називається). Якщо бюджет прям сильно не ок, можна і звичайний роутер за сотку юзнути як подовжувач, там є ця функція.

24

karmeljuk написав:

Маю маршрутизатор TL-WR740N
https://www.tp-link.com/uk-ua/home-netw … tl-wr740n/

Вдома працює чудово, але от на вулиці на відстані приблизно 5м від маршрутизатора вже не тягне. В мене дуже товсті стіни, старий будинок, можливо в цьому причина

Посунити сам маршрутизатор можу максимум на метр, але це не дуже допомагало. Я пробував зробити повторювавач з телефону, але не запрацювало. Не виключено, що потрібно перевірити десяток аплікацій і одна з них спрацює

Можливо є якийсь бюджетний варіант трохи збільшити радіус роботи без заміни маршрутизатора?

Вирішив проблему замінивши роутер, старий не тягнув всю наявну кількість пристроїв і відео на проекторі

Подякували: Chemist-i1

25 Востаннє редагувалося frz (02.07.2025 00:28:02)

Torbins написав:

Якщо основний роутер з підтримкою Mesh, то простіше докупити другий такий же. В результаті буде одна безшовна мережа, і усі пристрої автоматично будуть перемикатись на ту точку доступу, у якої кращий сигнал.

Це загалом варіант, однак саме в моєму випадку роутер від провайдера перешитий аби працювати як посудомийка по дефолту опція Mesh була вимкнена, а при бажанні ввімкнути - абонент повинен до кінця життя носити на чолі татуювання з назвою провайдера доплачувати щомісяця умовні 100 грн. Так шо провайдер йде лісом зі своїм бажанням заробити на рівному місці, а чіп і дейл xiaomi "продовжувач" за одноразову оплату 500 грн поспішає на допомогу.

26

frz
Що за роутер такий? Якщо чесно, ніколи не чув, щоб у нас провайдери робили кастомні прошивки на роутери.

27

Torbins написав:

frz
Що за роутер такий? Якщо чесно, ніколи не чув, щоб у нас провайдери робили кастомні прошивки на роутери.

Дивно. Та давно.

28

Torbins написав:

frz
Що за роутер такий?

Якщо важливо знати яке там залізо, то це

Sagemcom Fast 5670
Torbins написав:

Якщо чесно, ніколи не чув, щоб у нас провайдери робили кастомні прошивки на роутери.

В Європах це популярно. Зручно для провайдера, не завжди зручно для користувача, якщо користувач трохи більш досвідчений ніж домогосподарка.

29

використовую Mercusys MR20 як ретранслятор

30

frz написав:
Sagemcom Fast 5670

Ого, оце так звір. А є можливість взагалі його викинути і поставити щось нормальне? Хоча якщо швидкість інтернету на вході низька, то це не допоможе.

31

Torbins написав:
frz написав:
Sagemcom Fast 5670

Ого, оце так звір. А є можливість взагалі його викинути і поставити щось нормальне? Хоча якщо швидкість інтернету на вході низька, то це не допоможе.

В цього провайдера якась заморочка з шифруванням, через що все працює лише з їхнім роутером. В місцевих інтернетах цілі простирадла тем на багато сторінок, обговорюють як залізти всередину і щось там зробити аби повернути потенційно можливий функціонал в руки абонента. Але щоб було надійно аби нічого не поламати, кому дуже треба, просто докупляють ще один роутер до якого підключається як аплінк цей Sagemcom. Так як основний показник - швидкість - достатній 300 / 300, то мені надто не болить, достатньо що докупив розширювач діапазону Xiaomi.