1

Тема: Builder 6 c++ встановити компонент

Доброго вечора,вже другий день намагаюся встановити цей https://sourceforge.net/projects/zeosli … .6-stable/ компонент, начебто все ок, але в палеті він так і не з`явився.
Хто колись встановлював компоненти взагалі відгукніться.
  Може ще й підкажете чи потрібен йому драйвер mySQL?

2

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

Дивне запитання стосовно драйвера.
mySQL в свому проєкті юзати збираєтесь?
Як ні то він вам не потрібен.
Запитайте в менеджера проекта. Це стосовно що потрібно, а що ні.

3

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

простенький клієнт mySQL

4

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

потрібно реалізувати потік даних між com port та mySql

5

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

але питання быльш про компонент?

6

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

ijonhson написав:

потрібно реалізувати потік даних між com port та mySql

Порт -- це интерфейс.
mySql -- система керування базою даних.

Припускаю що буде потрібен ще один компонент, який буде вкладати дані в базу отримані з потоку даних порта.

7

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

mySQL  потрібно грубо кажучі для веб інтерфейсу Com порта

8 Востаннє редагувалося Droid 77 (30.01.2023 00:28:14)

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

Це що за маячня?
Комунікаційний порт, він фізичний або віртуальний за допомогою спеціалізованих чіпів.
Поясніть мету більш детально.

Подякували: koala1

9

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

Так розумію є дані з фізичного порту які треба пофіксити в певній базі даних. Вірно?

Подякували: ijonhson1

10

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

Реалізував через ftp, але щось пішло не так)) , для того щоб дописати в файл(чергову порцію даних з ком порта) його треба відчинити ,  завантажити на фтп клієнт, потім завантажити на серевак,і це гірше ніж ,  завантажувати постійно зростаючий файл кожного разу(наприклад кожні 2 сек), та й звортній звязок то окрема тема у випадку з фтп

11

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

Droid 77 написав:

Так розумію є дані з фізичного порту які треба пофіксити в певній базі даних. Вірно?

на веб сторінці у вигляді графіків

12

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

Що заважає відкривати файл на сервері та писати в нього дані?

13 Востаннє редагувалося Droid 77 (30.01.2023 00:38:30)

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

ijonhson написав:
Droid 77 написав:

Так розумію є дані з фізичного порту які треба пофіксити в певній базі даних. Вірно?

на веб сторінці у вигляді графіків

То вже окремий модуль повинен робити.
Пишемо дані з порта в файл сервера.
Незалежною аплікахою читаємо дані з файлу, та обробляємо за потребою. Хоч текстом, хоч графіком.

14 Востаннє редагувалося ijonhson (30.01.2023 00:47:21)

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

Droid 77 написав:

Що заважає відкривати файл на сервері та писати в нього дані?

я давно php не юзав

15

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

і яким протоколом?

16

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

чим варіант з mySQL гірший

17

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

ijonhson написав:
Droid 77 написав:

Що заважає відкривати файл на сервері та писати в нього дані?

я давно php не юзав

Так не важливо якою мовою.
Спершу складається каркас аплікахи.
Що з чим повинно взаємодіяти.
Потім технології: Потрібні БД чи ні, порти( фізичні чи віртуальні), кількість юзерів, т. т. і.
Далі обираємо необхідне залізяччя, необхідний мінімум.
Потім обираються мови програмування залежно від вимог проекту...

Якось так ...

18

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

В GitHub є опис встановленя (*.pdf).

Подякували: ijonhson1

19 Востаннє редагувалося Torbins (30.01.2023 12:47:07)

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

Якщо використовувати таку древню версію білдера, то усе інше доведеться також використовувати старе. Краще скачайте собі C++Builder Community Edition і ставте на неї останню версію ZeosLib. До речі, там в комплекті має бути RAD Server, який дозволить легко реалізувати читання даних з ком порту через веб інтерфейс. Правда в безкоштовній версії має бути обмеження на кількість підключень, чи щось таке.

Подякували: ijonhson1

20 Востаннє редагувалося ijonhson (02.02.2023 02:46:16)

Re: Builder 6 c++ встановити компонент

Torbins написав:

До речі, там в комплекті має бути RAD Server, який дозволить легко реалізувати читання даних з ком порту через веб інтерфейс. Правда в безкоштовній версії має бути обмеження на кількість підключень, чи щось таке.

довелося ще win10 встановити для комьюніті . Rad Server наскільки я зрозумів , то окрема шняга яка в комьюніті не входить
https://replace.org.ua/uploads/images/6602/8652c616bb53cca0b2b52cf1f68152a5.png
   В тому й вся біда...  Немає ніякого опенсурсу під builder 10,4(community) для ком порта окрім тріала від вінсофта,але там  мессадж посеред зєднання зявляється.
   Порадьте шось з бібліотек, поки я ще не весь MSDN прочитав , події, потоки і все таке)

P.S. від 6-го прийшлось відмовитись, через те шо там всі бібліотеки mySQL максимум версії 5,0