1

Тема: Чому продукти пристають до сковорідки

Я на ній якось тости готував. І відтоді що не смажу все пристає. Чому? І як це виправити? В Інтернеті шукав, пишуть що з сіллю потрібно "прокалить", але боюся, після такого її хіба що викинути.

2

Re: Чому продукти пристають до сковорідки

Хз, в мене от є дві основні сковорідки, в однеї поверхня металева така, аж блистить, і до неї пристає все. А у другої темна поверхня, але не тефлон, і до неї наче не дуже так і пристає, якщо капнути каплю олії. Я от не дуже можу в хімію/фізику. Але якщо подумати, то відомо, що теплі об'єкти легче зліпити, наприклад, колю зварюють метал, то нагрівають його і він липне один до одного. Тобто при нагріванні молекули стають дуже рухливі і входять в молекулярну структуру іншого об'єкту. Звісно, сковорідка у нас не плавиться, але можливо та, до якої все липне має якусь м'якішу структуру, може то чавун?

3

Re: Чому продукти пристають до сковорідки

Та на якій  тости готував чавунна.

4

Re: Чому продукти пристають до сковорідки

Invader написав:

Та на якій  тости готував чавунна.

Їжа пристає до пательні, якщо:
1) недостатньо нагріта олія
2) брудна
3) занадто сильно нагріта
4) зарано олію налив, тобто не нагрілася пательня

5

Re: Чому продукти пристають до сковорідки

HetmanNet написав:
Invader написав:

Та на якій  тости готував чавунна.

Їжа пристає до пательні, якщо:
1) недостатньо нагріта олія
2) брудна
3) занадто сильно нагріта
4) зарано олію налив, тобто не нагрілася пательня

Містєр Гугл, то ви кулінар?

6

Re: Чому продукти пристають до сковорідки

Помити її треба, але без миючих засобів.

7

Re: Чому продукти пристають до сковорідки

FakiNyan написав:
HetmanNet написав:
Invader написав:

Та на якій  тости готував чавунна.

Їжа пристає до пательні, якщо:
1) недостатньо нагріта олія
2) брудна
3) занадто сильно нагріта
4) зарано олію налив, тобто не нагрілася пательня

Містєр Гугл, то ви кулінар?

Просто в сім'ї оточують мене кухарі, тому трохи вмію і знаю.. але все одно я готую кепсько, що і дивно зважаючи на репутацію рідних.

8

Re: Чому продукти пристають до сковорідки

HetmanNet
Як раз нічого дивного: якщо навколо самі кухарі, то навіщо самому заморочуватися :)

Подякували: HetmanNet1