Re: Як зробити лабораторний блок живлення від 0 до 20 V і током до 5 A?
HetmanNet написав:Після фрази
allspice написав:я припаяв на запобіжник поверх проволочку
і фотки тієї "проволочки" у мене відпало будь-яке бажання вам допомогти. Бо дійсно страшно стає за Вас та за тих хто стикнеться з Вашими майбутніми творіннями. Підкажу: 0,1 А вбиває всіх без виключення, а у блока живлення на 450 Вт більше 2А на первичке.
цей блок живлення на 200w
ну а шо мені треба було робити? я випаяв запобіжник провірив мультиментром виявилося що спаляний, а поряд інших запобіжників небуло вирішив припаяти кусок дротика, подивитися чи він хоч запуститься, а він всерівно не запустився...
А вистачило клепки зачисти гнучкий багатожильний дріт, взяти одну чи кілька жил і їх припаяти? Це було би більш розсудливо аніж припаяти весь дріт який згорить при струму у раз так десять, якщо не двадцять більшому ніж запобіжник. Навіть 200 Вт тебе встигне вбити десять раз за той самий час що і 0.1А, то не так суттєво чи 200 чи 450 Вт, бо вб'є однаково. А зважаючи на дріт замість запобіжника, то навіть не десять раз, а всі двісті раз. Клепки де полишив? З таким відношенням тебе не можна допускати навіть вмикати світло справним вимикачем, а не кажучи лампочку міняти. Я розумію, що поки не побачиш як твій товариш лежить на підлозі непритомний від удару струмом чи як миттєво блок живлення спалахує, такий дротик є гарною заміною запобіжнику. Скажу з досвіду, такі "сміливці" як ти перші "обсираються" коли загоряється щось гарним полум'ям. Тікають всі, просто одні одразу а інші ще своєю тупістю погіршують ситуацію. Це в майстерні, де вогнегасників більше ніж людей. Неповіриш як весело дивитися на йолопа, що на всі зауваження казав та ось вогнегасник стоїть, а коли наставав час ним скористатися то линяв з майстерні швидше вітру, або в паніці лупив вогнегасником по стінці бо відкрити не міг. А що ти робитимеш вдома? Вогнегасника немає. Вода то посмертно, бо навряд чи хто знатиме вдома що робити при вражені струмом. Бачив, як товариш у паніці води линув на блок живлення і ми його потім відкачували, ми хоча би теоретично були навчені як то робити, а більшість того навіть не знає в теорії.
До речі, лабораторний блок живлення загорівся бо у первичці трансформатора запобіжників не було. Переважно пожежі часто бачив через кілька найофігеніших причин: "а може прокатить", "а метод тику рулить", "так можна, все то написано у книзі піздьош", "у книзі перебільшено", "мій прадід так робив", "бля, мій батя сказав що так всі мужики роблять", "мужикам захист нахрін треба", "я мужик", "форум з першої десятки гугла брехати не може", "ютуб рулить, книги для ботанів", "нахріна це тут?!", "без цього пахало двадцять років назад і щас пахатиме", "так офігенно дешево буде", "то зайве", "плюс-мінус номінал то не суттєво", "нахріна воно тут? без нього все набагато краще", "це заважає", "все геніальне просто, а тут сука все складно і тому тупо. це треба виправити бо я мать вашу геній", "так швидше".