1

Тема: Диплом

Через пів року закінчую  колледж(техникум).На  диплом  думаю сворити  приграму під Windows проблема не можу  знайти направлення в якому творити (на  бази даних  дивитися не  можу ).Не можу визначитись с мовою програмування   Делфі -застарів на Java не зручно сворювати GUI,зостаеться  С# ?

2 Востаннє редагувалося FakiNyan (28.12.2014 16:20:31)

Re: Диплом

Робіть гру на Unity3D, там можна писати на C#, або JS, що вам більше подобається.
І мені здається, що якщо на Java незручно створювати  GUI, то хтось мав би вже написати чи то фреймворк, чи то бібліотеку, котра полегшує створення GUI на Java, погугліть на цю тему.

3

Re: Диплом

Ну з java  все складно з swing я знайомий , а з java fx не знайду хороших  російсько мовних  або украіно мовних уроків

4

Re: Диплом

будь справжнім чоловіком, залиш GUI, використовуй TUI

5

Re: Диплом

reywwe95 написав:

Ну з java  все складно з swing я знайомий , а з java fx не знайду хороших  російсько мовних  або украіно мовних уроків

Ну раз лінуєтесь читати англійською, то беріть сішарп, в чому питання?

6

Re: Диплом

Ну тепер питання  що саме реалізувати ?

7

Re: Диплом

Хочу  реалізувати   чат  на С# підкиньте  інформації

8

Re: Диплом

reywwe95 написав:

Делфі -застарів

?
Остання версія вийша у вересні цього року. Дозволяє створювати програми для Windows, Android, iOS та OS X.

Подякували: Chemist-i1

9

Re: Диплом

reywwe95 написав:

Делфі -застарів

?
Остання версія вийша у вересні цього року. Дозволяє створювати програми для Windows, Android, iOS та OS X.

Із сумом згадую, як ~30 хв. компілив аплікуху для ведроїда. Усі ці їхні потуги відновити популярність делфі потрібні для одного - зрубити бабла. Їхня задумка на тему багатоплатформового "нейтів"-коду - це слоняра!

на Java не зручно сворювати GUI

Спробуйте swt або qt jambi.

на  бази даних  дивитися не  можу

Я би намагався створити crm. Це краще, аніж банальний чат, імхо.

10

Re: Диплом

Я би намагався створити crm. Це краще, аніж банальний чат, імхо.
Слабу  представляю як це реалізувати і  не впевнений що зможу

11

Re: Диплом

Ну crm це дуже "гучно" сказано, але нехай буде mini-crm =). Ось наприклад є чувак і у нього є бізнес, наприклад, він відає курсами (програмування, дизайн, садоводство і т.п.). І от одного разу, його задовбало заносити інфу про кожного нового клієнта до екселя, вирішив він усе це автоматизувати - йому потрібна crm, дуже простенька, без різних маркетингових наворотів. Наше завдання - реалізувати gui з edit'ами/button'ами, та можливість заносити/читати інфу з бд.
Ну от приходить клієнт з грошима, вирішив він записатися на курс "Java-програмування". Наш бізнесмен вмикає ноутбук, заносить всю інформацію про клієнта в нашу crm, друкує договір, видає клієнту. Перший етап пройдено, клієнт радий і займається на курсах. Але бувають різні випадки - наприклад перенесено заняття на другий день, і потрібно усіх попередити. Як? А телефончик то вже є в БД, нам просто необхідно (як розробникам) написати модуль для інтеграції з смс-агрегатором, після чого, в пару кліків, бізнесмен зробить розсилку усім клієнтам. Дивиться наш мен на календар: "ага, 28 грудня, цікаво, скільки я заробив за рік грошей?" - вмикає комп, стартує crm, і лізе у розділ зі статистикою, де є різні параметри (дата, групи, стать клієнта і т.д.), по яким буде робитися виборка з бд. Можна приліпити відображення у вигляді графіків. Можна зробити сервер із бд, з яким будуть працювати усі оператори нашої crm..
Задумок багато, основна праця - маніпуляція з бд.

Ну і будеш солідніше виглядати перед комісією, т.к. тема диплому вирішує реальну проблему багатьох бізнесів.

12

Re: Диплом

З наведеного вами майже с  усим  працював окрім  смс-агрегатором ну просто так складалось що  на курсові   та лабараторки  в мене  були схожі  завдання

13

Re: Диплом

Kane написав:

Із сумом згадую, як ~30 хв. компілив аплікуху для ведроїда. Усі ці їхні потуги відновити популярність делфі потрібні для одного - зрубити бабла.

Коли то було? З першого разу таку складну штуку як кросплатформовий фреймворк зробити без недоліків можна хіба що якщо живеш у країні добрих ельфів та рожевих єдинорогів. А тепер іще додайте до цього дебагер та усе інше.

Kane написав:

Їхня задумка на тему багатоплатформового "нейтів"-коду - це слоняра!

Ага, а qt jambi типу не "нейтів"? Qt взагалі рухається повністю паралельним курсом з сучасним делфі. У нього той же власний інтерфейс на усіх платформах та нативний код. Єдине, у чому він виграє, це те, що C++ підтримується усіма ОС "з коробки".

14 Востаннє редагувалося reverse2500 (29.12.2014 18:59:38)

Re: Диплом

Остання версія вийша у вересні цього року

16 Мб компілює hello world ?

15

Re: Диплом

Коли то було?

Рік тому. Десктоп ще гаразд, но мобайл.. подібне каліцтво, хібащо, потрібне аби "спіймати хвилю" та якомога швидше зарелізити апп, не більше. І взагалі, ідея кросплатформового фреймворка абсурдна та безглузда, інакше ми отримуємо "подібне", яке релізить apk в ~20 мб на милицях. Та й дорого.

qt jambi

Даремно я його запропонував, він вже не розвивається. Взагалі, для яви, самий кросплатформовий гуй - це веб.
Щодо сварок qt vs delphi - то це справа смаку. Просто, мабуть, кут це мейнстрім.

Я полюбляв Delphi 7, потім швидко спротивилось.

16

Re: Диплом

reverse2500 написав:

Остання версія вийша у вересні цього року

16 Мб компілює hello world ?

Так само як у того ж Qt та Xamarin.

P.S. Мушу попросити пробачення в автора за те, що розвів тут такий офтоп.