1

Тема: CGI free pascal - debug ?

Хтось відлагодженням cgi  програм на паскалі займався?
Чи має хтось цікаві ідеї?

2

Re: CGI free pascal - debug ?

відлагодженням cgi  програм на паскалі займався?

Може "написанням" а не "відлагодженням" ?

Чи має хтось цікаві ідеї?

Стосовно чого?

3 Востаннє редагувалося КиївОболонь (18.11.2015 22:13:40)

Re: CGI free pascal - debug ?

Itari написав:

Стосовно чого?

Стосовно відлагодження(написанням, в даному випадку) цих програм,мабуть

С++ головного мозку
Розмовляю Українською, пишу С+плюсом

4

Re: CGI free pascal - debug ?

cgi + якась мова програмування не бачу смислу, бо хостер треба шукати, хіба шо самому ставити сервр і налаштовувати cgi + сервер.
Я робив шо навіть Lua запускав як cgi в OpenServer

- Поганому трояну фаєрвол заважає
- Ніколи не програмуйте та не пийте пиво
Якщо ви з першого разу написали програму, в якій немає жодної помилки, повідомте про це системного програмісту: він виправить помилки в компіляторі

5

Re: CGI free pascal - debug ?

CGI для вас - це common gateway interface чи  computer-generated imagery, перепрошую?

6 Востаннє редагувалося vsprosto (19.11.2015 01:11:28)

Re: CGI free pascal - debug ?

Вух скільки відповідей цікавих  *CRAZY*

Itari - я написив те що написав

КиївОболонь - так.

reverse2500 - хостерів валом є й безкоштовні.
приклад найпростішого додатку

begin
  writeln('Content-Type:text/html',#10#13);
    writeln('Hello !!!');
end.

компілюємо та в cgi-bin папку кидаємо і все майже. ну на linux хостингу права на виконання поставити треба.

Стосовно опенсервер у мене на ubuntu 4.04 Apach стоїть.

koala - так перше, якщо у вас є реалізації на паскалі другого (computer-generated imagery) то поділітся. ;)

7

Re: CGI free pascal - debug ?

я написив те що написав

А що тебе цікавить? Які тобі ідеї треба? У мене свій сайт працює частково на CGI модулях, створених на фріпаскалі. Що тебе цікавить? - розгорнуто будьласка.

Подякували: 0xDADA11C71

8

Re: CGI free pascal - debug ?

Як би я писав таке на Делфі, то на серваку я встановив би Remote Debugger і підключався б до нього через мережу з девелоперського компа. Ну а далі уже Attach to process. Якщо CGI-шка при кожному запиті стартує заново, то можна на початку Sleep вставити, щоб встигнути підключитися.
Думаю у вашому випадку усе буде аналогічно, тільки замість Remote Debugger буде GDB.

Подякували: vsprosto1

9

Re: CGI free pascal - debug ?

Torbins написав:

Як би я писав таке на Делфі, то на серваку я встановив би Remote Debugger і підключався б до нього через мережу з девелоперського компа. Ну а далі уже Attach to process. Якщо CGI-шка при кожному запиті стартує заново, то можна на початку Sleep вставити, щоб встигнути підключитися.
Думаю у вашому випадку усе буде аналогічно, тільки замість Remote Debugger буде GDB.

Дякую от це вже по ділу. Так в мене не fast CGI тому підказка з Sleep важлива. Дякую . Спробую локально поки. Дистанційно до хостера треба шаманити. Буває cgi-шка на одному хосту працює на іншому відмовляється.

10

Re: CGI free pascal - debug ?

Буває cgi-шка на одному хосту працює на іншому відмовляється.

реалізацій CGI є багато

- Поганому трояну фаєрвол заважає
- Ніколи не програмуйте та не пийте пиво
Якщо ви з першого разу написали програму, в якій немає жодної помилки, повідомте про це системного програмісту: він виправить помилки в компіляторі

11

Re: CGI free pascal - debug ?

Itari написав:

я написив те що написав

А що тебе цікавить? Які тобі ідеї треба? У мене свій сайт працює частково на CGI модулях, створених на фріпаскалі. Що тебе цікавить? - розгорнуто будьласка.

Дебаг CGI -як?

Щодо твоїх наробок - Який рушій використовуєш fpweb, powtils, spiderCgi?

12

Re: CGI free pascal - debug ?

reverse2500 написав:

Буває cgi-шка на одному хосту працює на іншому відмовляється.

реалізацій CGI є багато

На хостингах з cgi ивкористовуються різні версії  лінух, юнікс  в цьому і проблема. А пробую Powtils реалізацію.
доречі
http://code.google.com/p/powtils/downlo … n=2&q=
це реалізація  веб командера на powtils. завантажуєш на хост та заходиш на вебсторінку і можеш виконувати команди операційної системи хостера. тільки бажано не залишати на хості бо небезпечно.

13 Востаннє редагувалося Itari (20.11.2015 19:10:14)

Re: CGI free pascal - debug ?

Дебаг CGI -як?

А я двигло для CGI своє використовуваю   *DANCE*
Тикався микався, потім зрозумів, шо своє ближче, та написав свой WEB сервер, який штовхав екзешніки, котрі формували HTML.
А дебаг проводити жеж не так складно, бо видно же підсумки по консолі, у яку CGI така виганяє результат.
Ніякї дебагери я не використовував, вони просто виявились непотрібними.

Щодо твоїх наробок

На усьому своєм роблю. Нічого зайвого окрім мабудь INDY. І усім раджу так робити.
Хоча це справа індівідуальна, а якщо під чужого хостера розраховувати треба з'ясувати що там у хостера дозволено.

14

Re: CGI free pascal - debug ?

Itari написав:

Дебаг CGI -як?

А я двигло для CGI своє використовуваю   *DANCE*
Тикався микався, потім зрозумів, шо своє ближче, та написав свой WEB сервер, який штовхав екзешніки, котрі формували HTML.
А дебаг проводити жеж не так складно, бо видно же підсумки по консолі, у яку CGI така виганяє результат.
Ніякї дебагери я не використовував, вони просто виявились непотрібними.

Щодо твоїх наробок

На усьому своєм роблю. Нічого зайвого окрім мабудь INDY. І усім раджу так робити.
Хоча це справа індівідуальна, а якщо під чужого хостера розраховувати треба з'ясувати що там у хостера дозволено.

Своє двигло то добре з своїм веб сервером на своєму фізичному сервері, або колокейшені чи так званому хмарному сервісі  :) ,
але не завжди бувають такі ідеальні умови. Наприклад в себе запускаєш працює чудово на хостингу ступор. Стосовно INDY ця бібліотека не завжди чудово і в Delphi працювала. Раджу в майбутньому для нових проектів глянути в сторону synapse більш легка і стійкіша бібліотека, але не візуальна.

15

Re: CGI free pascal - debug ?

vsprosto написав:

але не завжди бувають такі ідеальні умови. Наприклад в себе запускаєш працює чудово на хостингу ступор.

Я тобі так скажу - це вже треба вирішувати з хостером. Взагалі жеж треба дивитись, які помилки лізуть, тащо саме не працюе. Тому у CGI та й взагалі на кожен крок не зайве робити тучу перевірок, чи логування. Тоді можливо буде зрозуміти, що у хостера не так.
Тобто який саме ступор трапився - оце найважливіше питання.