коротше кажучи, розібрався я з синусами й косинусами
Також наше пойняв, що таке просте рівняння і параметричне.
Просте рівняння описує всю множину точок, котрі належать колу, це я зара кажу про x2+y2=r2
ну а параметричне має деяку змінну, за котру ми можемо тягати, і таким чином отримати конкретну точку, що належить якійсь кривій, наприклад.
Щодо синусу та косинусу. Чому воно малює коло?
Зараз я розумію, що для малювання замкнутого контуру нам необхідна циклічність, тобто, щоб підставляючи значення, що лінійно зростає, ми могли отримати однаковий результат.
Тобто, за допомогою синуса та косинуса ми не обов'язково можемо отримати коло. Я вірю, що якщо почарувати, то ми зможемо малювати квадрат за допомогою цих функцій.
Але чому ж воно малює саме коло?
Та тому що ці функції повертають правильні значення, необхідні для малювання кола. Якщо синус, чи косинус буде якимось більшим, чи меншим, то ми вже не отримаємо коло.
А як ми отримали такі дивовижні значення, що малюють рівнесеньке коло?
Так ми ж самі синуси з косинусами створили використовуючи коло та прямокутний трикутник. Тобто саме коло вже містить всі необхідні дані, а ми просто взяли потрібні нам дані, та привели їх в такий вигляд, аби можна було малювати коло. Зараз я вірю, що будь-яка форма має свої параметричні функції.
Нажаль, https://www.desmos.com/calculator не малює коло, якщо юзати параметричні функції. Так би я вам показав коло, що хвилюється
y=sin(t)+sin(t*10)/10
x=cos(t)
Я навіть був квадрата зробив, використовуючи ceil(), але там тільки 4 точки показується.
Тепер я хочу розібратись, як люди роблять гладеньку інтерполяцію за допомогою косинусу. Почну з лінійної інтерполяції, а потім буду думати, як би косинуса туди присунути