1

Тема: двовимірний масив в С

всім привіт..
От ніяк не можу вирішити задачу, будь ласка, допоможіть довести код до коректного вигляду.
Відомо, що в школі N класів (15≤N≤20) і в кожному класі навчається по 30 учнів. Підсумковий результат з математики (сума всіх оцінок за семестр) учнів всієї школи виписаний у вигляді таблиці розміром N*30, де кожний рядок  це підсумкові оцінки учнів даного класу з математики відповідно до списку в класному журналі. Визначити порядкові номери учнів у кожному класі, які мають найкращі та найгірші підсумкові бали з математики. Визначити також найкращих та найгірших учнів по всій школі.


буду дуже вдячний за будь- яку допомогу

2

Re: двовимірний масив в С

Proh8530 написав:

допоможіть довести код до коректного вигляду.

А код ви і забули викласти...

Подякували: leofun011

3 Востаннє редагувалося Itari (14.12.2015 11:04:16)

Re: двовимірний масив в С

А код ви і забули викласти...

Він й на їншому форумі код не показав. йому треба щоб за нього написали все все все.

ніяк не можу вирішити задачу

Тож дам підказку:

const int n=5,m=30;
double a[n][m];
int i,j;
/* Визначити порядкові номери учнів у кожному класі, які
   мають найкращі та найгірші підсумкові бали з математики */
void Garusey(int predmet) {
    int ibest = 0, ilast = 0;
    for(i = 0; i < m; i++) {
        ibest = (a[predmet][i] > a[predmet][ibest]) ? i : ibest;
        ilast = (a[predmet][i] < a[predmet][ilast]) ? i : ilast;
    }
    cout << "Кращій :" << ibest << " Гірший:" << ilast;
}

Функція знаходить альфу та омегу у предметі за номером, переданим до функції.
Зможешь самотужки її примінити, написати введення та вивід массиву?

Подякували: leofun011

4

Re: двовимірний масив в С

Якщо перекладете..

$N = 15;

if($N >= 15 AND $N <= 20) {
    $balls = [];
    $j = 0;
    for($i = 1; $i <= $N * 30; $i++) {
        $j++;
        $ball = rand(1, 12);
        $balls[] = $ball;
        echo $ball.' ';
        if($j == 30) {
            $max = max($balls);
            echo PHP_EOL.'Найкращі: '.$max.': Учні номер - ';
            for($s = 0; $s < 30; $s++)
                if($balls[$s] == $max) echo ($s+1).',';
            $min = min($balls);
            echo PHP_EOL.'Найгірші: '.$min.': Учні номер - ';
            for($s = 0; $s < 30; $s++)
                if($balls[$s] == $min) echo ($s+1).',';
            echo PHP_EOL;
            $balls = [];
            $j = 0;
        }
    }
}
else
{
    echo 'Помилка введення';
}

Результат http://ideone.com/caVgD6

5

Re: двовимірний масив в С

Itari написав:

А код ви і забули викласти...

Він й на їншому форумі код не показав. йому треба щоб за нього написали все все все.

ніяк не можу вирішити задачу

Тож дам підказку:

const int n=5,m=30;
double a[n][m];
int i,j;
/* Визначити порядкові номери учнів у кожному класі, які
   мають найкращі та найгірші підсумкові бали з математики */
void Garusey(int predmet) {
    int ibest = 0, ilast = 0;
    for(i = 0; i < m; i++) {
        ibest = (a[predmet][i] > a[predmet][ibest]) ? i : ibest;
        ilast = (a[predmet][i] < a[predmet][ilast]) ? i : ilast;
    }
    cout << "Кращій :" << ibest << " Гірший:" << ilast;
}

Функція знаходить альфу та омегу у предметі за номером, переданим до функції.
Зможешь самотужки її примінити, написати введення та вивід массиву?

Навіщо Garusey знати про весь двовимірний масив, чому не передавати одновимірний? І буде без глобальних змінних.

6

Re: двовимірний масив в С

чому не передавати одновимірний?

Я не кажу, що це єдиний варінт :)
Я лише вангую, що топікстартер до параметрів не допетре.

7

Re: двовимірний масив в С

VTrim написав:

Якщо перекладете..

Це буде надто тяжко!

8

Re: двовимірний масив в С

Proh8530 написав:

всім привіт..
От ніяк не можу вирішити задачу, будь ласка, допоможіть довести код до коректного вигляду.
Відомо, що в школі N класів (15≤N≤20) і в кожному класі навчається по 30 учнів. Підсумковий результат з математики (сума всіх оцінок за семестр) учнів всієї школи виписаний у вигляді таблиці розміром N*30, де кожний рядок  це підсумкові оцінки учнів даного класу з математики відповідно до списку в класному журналі. Визначити порядкові номери учнів у кожному класі, які мають найкращі та найгірші підсумкові бали з математики. Визначити також найкращих та найгірших учнів по всій школі.


буду дуже вдячний за будь- яку допомогу

ну якщо за будь-яку, то ось допомога - 2-вимірний масив він сприймається компілятором як якась кількість 1-вимірних

9

Re: двовимірний масив в С

КиївОболонь написав:
VTrim написав:

Якщо перекладете..

Це буде надто тяжко!

Людина, яка знає C, зрозуміє PHP.

10

Re: двовимірний масив в С

VTrim написав:
КиївОболонь написав:
VTrim написав:

Якщо перекладете..

Це буде надто тяжко!

Людина, яка знає C, зрозуміє PHP.

Частково. Для повного розуміння прийдеться все ж таки підівчити PHP