Lace написав:1) писати і видавати книги - не є прибутково
точніше -ви будете в мінусі, навіть в ноль не вийдете -- зажди
То за чий же рахунок видаються книжки, якщо і письменники, і видавництва завжди лишаються в мінусі? Крім цього "Наш формат" писав, що вони досить таки стали прибутковими в останній час, а ще пан Кириченко в фб жалівся на піратів, напевно це він просто так писав)
так ви спробуйте видати книгу, чи поспілкуйтесь з тим, хто власну книгу друкував --
у вас відкриються очі скільки то коштує
про видавництва я не говорив, я говорив про власне письменника, не перекручуйте
2) купити ви можете, коли воно дійде до вас на вашій мові перекладене і надруковане
от тільки купувати, у конкретній половині випадків - безглуздо))
Ну це просто примітивне виправдання. Якщо вам не цікавий продукт, то навіщо вам його піратська копія?
та ж досить перекручувати!!
поясню на прикладі книг про js, canvas, та про блокчейн, біткоін та p2p технології --
з десятка книг, при швидкому перегляді, бажання мати таку в паперовому вигляді виникає максимум до двох книг, частіше - до одної з 10
решта - хлам, вода, макулатура
ознайомлення з електронним варіантом необхідне, щоб не купувати в паперовому вигляді лайно, котре викинете через 5хв після того як відкрили першу сторінку
IT досить швидко розвивається,
англійською книгу видадуть коли матеріал в ній уже застаріє,
ще декілька років поки перекладуть на російську чи українську -- і то взагалі не книга а застарівша макулатура по-замовчуванню
Так мова не тільки про ІТ. І знову таки, якщо вона так сильно застаріє, то навіщо вам її піратська копія? Я вже мовчу про те, що ІТ це така сфера де повно безкоштовної інформації і без піратського контенту.
у вас такого запитання не виникало би, якби ви хоть раз шукали в паперовому варіанті книгу, котру маєте в електронному, і ніяк не могли знайти
коли хочеш купити перлину в паперовому варіанті - і її фіг знайдеш)))
крім того, цінителям зручніше купувати паперові книги уже після ознайомлення з електронним варіантом --
кому цікаво купувати макулатуру, повну непотрібної водички?
На нормальних сайтах з продажу книжок є можливість ознайомитись із книжкою. В книжкових магазинах також є можливість ознайомитись з книжкою перед покупкою. Тому знову якесь дивне виправдання.
без коментарів, бо напишу те що думаю - буде срач і нас обох надовго забанять
порівняємо результат --
в агресивного видавця читачам буде доступно лише тираж і все -- 10к книг, для прикладу
у випадку з неагресивним видавцем -- читачам буде доступно той же тираж + в десятки чи й мільйони разів більше екземплярів --
тобто поширення інформації відбудеться значно ширше і в більшій кількості та якості
Це лише теорія, на практиці ми маємо зовсім іншу ситуацію, бо замість того, щоб почати друкувати наступний тираж, люди просто завантажують книгу безкоштовно і не купують її. В мене безліч знайомих, котрі не бачать сенсу платити за те, що лежить безкоштовно. От як би не було безкоштовно, то вони б купили. Кажуть що то проблеми видавця, якщо він не може забезпечити щоб книжки у вільному доступі не було.
таке враження що я спілкуюсь з видавцем а не людиною, котрій потрібна інформація
поясню ще раз, на пальцях --
1) видавець зацікавлений щоб книги купували лише у нього
звідки і драконівські умови договорів для письменників
2) проста людина зацікавлена в доступності корисної інформації
мене цікавить книга з доступною, повною інформацією по потрібній темі, книга зі зрозумілими поясненнями та прикладами
книга, доступна не через 10 років після появи технології, а одразу
мені насрати з високої гори на видавництво, мені потрібна доступна своєчасно інформація
і зараз видавництва в погоні за копійкою гальмують поширення інформації
я за те, щоб агресивні видавці відійшли в історію, вони гальмують поширення та розвиток
Подивіться на список літератури виданого видавництвом "Наш формат", а тепер вони відмовились видавати електронні версії книг через піратство, як перестануть купувати паперові, то таке ж станеться і з паперовим варіантом книги. І це не якась міфічна ситуація, яку ви розповіли, а реальність.
подивився - продають книги з собівартістю в 20-30грн - за 100+грн
нехай продовжують далі жмотнічати -- без останніх штанів залишаться
піратство і жадність - то різні речі
можете їм написати щоб продавали книги не по 100грн а по 500грн -- тоді їх точно перестануть купувати))
крім того, не помітив у них ту літературу, за якою ганяюсь
я за те, щоб авторам гроші платили не видавці а самі читачі -- краудфандинг, просто "копілочка" на сайті автора, чи реквізити для переказів на останній сторінці книги - якщо книга була корисна та класна
Я також за це, але в нинішніх реаліях в українців немає культури платити за контент. Тому автори якісного продукту або вмруть з голоду, або будуть працювати там, де їм будуть більше платити.
рано чи пізно до цієї схеми дійде, видавництва вимирають не лише в Україні, лол
а тепер ви можете спробувати довести протилежне -- що агресивні видавці - корисні молодці, а не говно непотрібне
Цікаво виходить, видавництво викупило права на книгу, платить податки, створює робочі місця, вкладає власні кошти у друк книги, а ви такі приходите і кажете, що якщо книжку не можна завантажити безкоштовно, то видавництво "говно непотрібне".
видавництва зажрались та не звертають уваги на потреби покупців
прогрес рухається далі, а вони стоять на місці
не дивно, що вони вимирають
виживе той, хто пристосується до нових змін
на вершині буде той, хто на крок попереду змін нових тенденцій