Re: Тема для розмов
wander написав:На той період вже була інтерпретована мова В, в яку додали типізацію і отримали С.
Мав трохи іншого уявлення про те як Річчі створив С з розповідей Кена та інших.
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Ласкаво просимо вас на україномовний форум з програмування, веб-дизайну, SEO та всього пов'язаного з інтернетом та комп'ютерами.
Будемо вдячні, якщо ви поділитись посиланням на Replace.org.ua на інших ресурсах.
Для того щоб створювати теми та надсилати повідомлення вам потрібно Зареєструватись.
Український форум програмістів → Інше → Тема для розмов
Сторінки Попередня 1 … 560 561 562 563 564 … 717 Наступна
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
wander написав:На той період вже була інтерпретована мова В, в яку додали типізацію і отримали С.
Мав трохи іншого уявлення про те як Річчі створив С з розповідей Кена та інших.
Скоріше Кен доймав "і що це за хрінь - виправ, неможливо зліпити ту штуку, чорт зна що, перепиши".
Мови цієї не знаю, все ж, чи правильно я зрозумів - це що поляки під креком шукають системного програміста на Python \ Perl ?
Мови цієї не знаю, все ж, чи правильно я зрозумів - це що поляки під креком шукають системного програміста на Python \ Perl ?
▼Прихований текст
Все так. І принаймні на B2B (щось схоже на наш фоп) виходить доволі непогано. Там просто з B2B треба заморочитися аби отримати повернення податків і цим займатися хоче далеко не кожен. Тобто заплатити спершу всі податки (30%), а потім вірно оформити звернення в податкову щодо повернення у зв'язку з тим що айті це пільгова податкова група. Якщо все вдасться, то сумарне податкове навантаження буде близько 5%, майже як в нас. Майже - бо супутні витрати на ведення бухгалтерії будуть все ж вищими ніж в нас. Але щоб негромадянину добитися таких умов, спершу потрібно легалізуватися - піти працювати на звичайні не B2B умови і отримати право на проживання. Потім вже можна зробити аналог фоп і так далі.
Upd: Чому використали саме таку назву вакансії - це до тамтешнього hr. По суті вони шукають linux devops із знанням Python / Perl плюс бажано С/C++.
Мав купу проблем з оновленнями вінди, вирішив перевстановити.
Спершу воно мені одну проблему показувало при встановленні, гугл сказав - тре відключити інші диски (а в мене був ще один SATA диск підключений), я відключив його.
Далі воно іншу помилку показує - якісь файли пошкодженні (в мене всьо на флешці було, завантажувальна флешка).
Гуглю - каже, може бути ще проблема з диском.
Гуглю тепер, як перевірити диск, вінди тепер ніде не маю, бо зтер, то гуглю рішення з лінуксом.
Встановив на флешку бубунту, і там є SMART тестер якийсь - він каже, шо все норм з диском, живий він.
Завантажую Windows ISO на лінуксі своєму, потім гуглю - як зробити завантажувальну флешку для вінди, але з під лінуха.
Нагуглив рішення з GParted:
1. Створюєте GPT таблицю, чи як воно там
2. Форматуєте флешку в FAT
3. Монтуєте віндузятське ISO, та копіюєте файли з нього, на флешку.
Копіювало довгенько, а потім каже - сорян, файл завеликий.
Виявилось, шо FAT підтримує копіювання тіко файлів вагою до 4Гб, а в тому ISO є один здоровий файл.
Гуглю знову - каже, тре юзати exFAT, воно дозволяє операції з більшими файлами, але в GParted exFAT повністю не підтримується....
Мав купу проблем з оновленнями вінди, вирішив перевстановити.
Спершу воно мені одну проблему показувало при встановленні, гугл сказав - тре відключити інші диски (а в мене був ще один SATA диск підключений), я відключив його.
Далі воно іншу помилку показує - якісь файли пошкодженні (в мене всьо на флешці було, завантажувальна флешка).
Гуглю тепер, як перевірити диск, вінди тепер ніде не маю, бо зтер, то гуглю рішення з лінуксом.
Встановив на флешку бубунту, і там є SMART тестер якийсь - він каже, шо все норм з диском, живий він.
Завантажую Windows ISO на лінуксі своєму, потім гуглю - як зробити завантажувальну флешку для вінди, але з під лінуха.
3. Монтуєте віндузятське ISO, та копіюєте файли з нього, на флешку.Копіювало довгенько, а потім каже - сорян, файл завеликий.
Виявилось, шо FAT підтримує копіювання тіко файлів вагою до 4Гб, а в тому ISO є один здоровий файл.
Гуглю знову - каже, тре юзати exFAT, воно дозволяє операції з більшими файлами, але в GParted exFAT повністю не підтримується....
Очі стали червоними у вас?
А як щодо NTFS?
FakiNyan написав:Мав купу проблем з оновленнями вінди, вирішив перевстановити.
3. Монтуєте віндузятське ISO, та копіюєте файли з нього, на флешку.Копіювало довгенько, а потім каже - сорян, файл завеликий.
Гуглю знову - каже, тре юзати exFAT, воно дозволяє операції з більшими файлами, але в GParted exFAT повністю не підтримується....Очі стали червоними у вас?
100%, ліг о 12
FakiNyan написав:Гуглю знову - каже, тре юзати exFAT, воно дозволяє операції з більшими файлами, але в GParted exFAT повністю не підтримується....
А як щодо NTFS?
думав про то, але так, як не шарю в тому всьому, то подумав, що fat - це для завантажувальних штук, а ntfs вже для користувацької системи
Як зварити смачний компот? Пив в гостях консервований вишневий компот з насиченим дуже вишневим смаком (майже як сік). Хтось знає як такий готувати?
Для Факуньяна:
Для цього знадобиться програма ms-sys версії 2.1.4 або вищої. /dev/sdc — флешка.
1. Очищаємо MBR:
dd if=/dev/zero of=/dev/sdc bs=446 count=1
2. Створюємо завантажувальний розділ на флешці:
fdisk /dev/sdc1
Встановлюємо NTFS`кий ідентифікатор для розділу. Для цього тиснемо кнопку t.
Потім вводимо число 7. Має з’явитися повідомлення на зразок
Changed system type of partition 1 to 7 (HPFS/NTFS/exFAT).
Тепер потрібно встановити мітку "завантажувальний розділ". Для цього тикаємо в кнопку a.
Нас спитають про номер розділу. Вибираємо розділ перший.
Для запису змін вводимо w. Програма запише зміни і завершиться.
2. Створюємо файлову систему NTFS на тому розділі з яким працювали в програмі fdisk:
mkfs.ntfs /dev/sdc1 --fast --no-indexing
3. Монтуємо новостворений розділ:
sudo mkdir /mnt/myusbkey
sudo mount -t auto /dev/sdc1 /mnt/myusbkey
4. Монтуємо образ диску з програмою інсталяції Windows 7:
sudo mkdir /mnt/win7iso
sudo mount -t auto windows7.iso /mnt/win7iso -o loop,ro
5. Копіюємо всі файли з папки куди примонтовано образ на USB флешку:
sudo cp -rv /mnt/win7iso/* /mnt/myusbkey
6. Тепер демонтуємо розділ флешки і образ:
sudo umount /mnt/win7iso
sudo umount /mnt/myusbkey
7. Записуємо завантажувач на флешку:
ms-sys -7 /dev/sdc
Потрібно переглянути інструкцію до програми ms-sys для того щоб дізнатися що там з Windows 10.
Або не морочити собі голову і встановити з DVD. Сам, де тільки можна, встановлюю з DVD диска.
В інтернетах пишуть що ms-sys -7 підходить і для Windows 10.
кому тре буде - встановив через https://github.com/WoeUSB/WoeUSB
без проблем спрацювало
Хороша правка. Пан 0xDADA11C7 мабуть схвалює.
https://arstechnica.com/gadgets/2021/03 … it-server/
Хороша правка. Пан 0xDADA11C7 мабуть схвалює.
https://arstechnica.com/gadgets/2021/03 … it-server/
дивився відео на MentalOutlaw про то, сидячи на унітазі сьогодні зранку