frz написав:Чи є інформація, звідки ростуть ноги в Демсокири і чому саме їхня діяльність належить до "правого" крила?
Звісно є. У 2018 році Порошенко проводив закриту зустріч з журналістами/блогерами, де хотів викласти своє бачення розвитку країни, але типу так, щоб тіпа розумні зрозуміли, а "бидло" нічого не знало. Іншими словами, хотів пояснити, чому корупція, коли дуже треба, то трошки можна, чи щось того роду. Це частково мої домисли, бо я там не був, лише пам'ятаю обурливі дописи деяких з блогерів, що відвідали ту зустріч.
І от четверо з присутніх там журналістів/блогерів зібрались після цього заходу в кафе випить по кружці-другій кави і поділитися враженнями. І там вони дійшли висновку, що так ніякого розвитку в країні не варто очікувати і треба щось робити. Там і було вирішено створити власну партію - взагалі, можна загуглити.
frz написав:Моє суто imho, після того, як Чорновола-старшого вбили, а "Народний рух України" за допомогою засланих козачків (за винятком очолюваного Удовенком) подробили на декілька "рухів", які кожен окремо набрали менше ніж поріг проходження до Верховної Ради... А потім Удовенко через поважний вік пішов з життя... Залишилися лише псевдо-праві типу "Свободи" які спалилися співпрацею з Партією Регіонів... Різні фріки типу Корчинського який спалився тісною співпрацею з запоребриком... Навіть не знаю, кого і чому можна назвати "правими" серед сучасних політичних рухів.
Не знаю, як це правильно назвати, політологія чи що? Так от в політології існують різні розподіли на право-ліво. Найбільш поширене чомусь саме по відношенню до націоналізму (право) чи інтернаціоналізму (ліво). Але є й інший розподіл, по рівню втручання держави в економічні процеси - планова економіка (ліво) - вільний ринок (право).
Демократична сокира - права саме в економічному сенсі слова.
frz написав:Порошенко? - це більше центристська діяльність.
Праві за переконанням зараз більше перебувають в ЗСУ на передку, де вважаю що ними затикають найсуворіші дірки фронту, аби після війни не було з кого сформувати праву політичну силу. При владі зараз знаходяться відверто антиукраїнські сили...
Так. Демократична сокира, як партія з 24.02.2022 припинила свою політичну діяльність і зараз існує фактично як ГО і волонтерський рух, більшість активу (а також багато й рядових її членів та прихильників) відправились на війну.