14 221

Re: Тема для розмов

frz написав:
flatliner написав:
frz написав:

За компом сьогодні вже 11 годин. Ще не виходив з дому. То сиджу на кріслі, то стаю на коліна щоб трохи відпочила дупа. Є велотренажер в стані "на 4 з мінусом", пробую його теж для різноманіття.

Я стільки щодня просиджую, але не через те, що багато роботи, а через прокрастинацію. Звісно встаю пожерти та за іншими потребами, іноді виходжу в магазин. А якщо не дуже пізно просинаюся, то ще й на турнік чіпляюсь... якусь розминку роблю, але то все якщо й допомагає трохи підтримувати в робочому стані хребет, але вже не спасає від ожиріння :(

А в мене півтора проекта і так буде три тижні. Ввечері навіть вирішив прогулятися під дощем аби хоч якось розрядитись.
Ні, прокрастинація воно не те. Тут треба уважно вдивлятися в екран і докладати зусиль аби був результат виконання завдань. При прокрастинації знічев'я переглядається стрічка що ні до чого не зобов'язує. Зовсім інший рівень концентрації і відповідно втоми в кінці дня.

Щось схоже на тривалу поїздку в машині на місці водія у порівнянні з відчуттям пасажира. Хто не крутив руля, особливо в дещо ускладнених умовах, той не зрозуміє.

14 222

Хто підкаже назву цього епл кабеля, тому нічого за це не буде
https://replace.org.ua/uploads/images/9801/c4dc31bddad7b3a0a59c6c06282f055d.jpeg
(вибачте за якість, просив людину сфоткати нормально, але це мабуть складно)

14 223

frz написав:

https://replace.org.ua/uploads/images/9801/c4dc31bddad7b3a0a59c6c06282f055d.jpeg

може лайтнінг якийсь?
https://en.wikipedia.org/wiki/Lightning_(connector)

14 224

FakiNyan написав:
frz написав:

може лайтнінг якийсь?
https://en.wikipedia.org/wiki/Lightning_(connector)

Може... Не користуюся япком. Замовив найдешевший, прийде побачим чи підійде людині. Дякую.

14 225

У центрі Одеси квадробери до крові покусали пенсіонерку та її собаку.

https://www.unian.ua/incidents/v-odesi- … 80165.html

14 226

Цікаво, що в заголовку статті в дужках стоїть (відео), а в самій статті ніде ніякого відео немає... на якусь жовтизну дуже схоже... уніан такий уніан... не очікував від них такого. Знайшов у якомусь фейсбуці якась узькощелепна розповідає, що вона бачила, як ті напали на старушку... і понеслось гівно по трубам, в сенсі сенсація по говноновинним сайтам.

Подякували: FakiNyan, ReAl, leofun013

14 227

Щось типу Scratch онлайн
https://hourofcode.com/

14 228

А де Tarpan87?

14 229

flatliner написав:

на якусь жовтизну дуже схоже... уніан такий уніан...

Вони спаплюжилися після останньої зміни влади. Наприклад, постійно якась чорнуха на Порошенка. А от про те як він за власні кошти щось купує і привозить в армію - ні слова, така інформація лише з інших джерел.

А яке джерело українських новин зараз можна умовно назвати "основним"?... Телеграм ефесбешний не використовую...

14 230

frz написав:
flatliner написав:

Вони спаплюжилися після останньої зміни влади. Наприклад, постійно якась чорнуха на Порошенка. А от про те як він за власні кошти щось купує і привозить в армію - ні слова, така інформація лише з інших джерел.

А яке джерело українських новин зараз можна умовно назвати "основним"?... Телеграм ефесбешний не використовую...

Не користуюсь якимось одним джерелом, на фсбшні канали в телеграмі не підписаний, а так більшість новин беру звідти, з каналів, яким довіряю: D7, Е?П та деякі канали державних органів. Також читаю ленту у ФБ, адже підписаний знову ж таки на багато людей, яким довіряю: активісти D7, волонтери, військові. Ну і на кінець - youtube: Портніков, Е?П та деякі інші час від часу переглядаю, намагаюся, щоб джерела були різноманітні, а не весь час одні й ті самі.

14 231

flatliner написав:
frz написав:
flatliner написав:

Не користуюсь якимось одним джерелом, на фсбшні канали в телеграмі не підписаний, а так більшість новин беру звідти, з каналів, яким довіряю: D7, Е?П та деякі канали державних органів. Також читаю ленту у ФБ, адже підписаний знову ж таки на багато людей, яким довіряю: активісти D7, волонтери, військові. Ну і на кінець - youtube: Портніков, Е?П та деякі інші час від часу переглядаю, намагаюся, щоб джерела були різноманітні, а не весь час одні й ті самі.

D7, Е?П - ні, не чув. Ой як я відстав. Що воно таке? D7 ґуґлиться як демсокира. Чому саме вони?
А Е?П взагалі не ґуґлиться. Там точно знак запитання в назві?

В мене було раніше уявлення, що правда лише в "лінії оборони". На жаль, це суржикомовне джерело (так-так, там справді суржик), тому мені стало гидко читати. Хоча деякі дописи є українською.

14 232

frz написав:

знак запитання

Прудеусизм. Усе життя було «знак питання», аж доки цей «досвідчений наставник з красномовства» не прочитав словник по діагоналі і не вирішив з якогось дива записати «питання» до росіянізмів. Цікаво, як він розуміє слово «питати» — як російське «пытать»?

14 233

frz написав:
flatliner написав:

Вони спаплюжилися після останньої зміни влади. Наприклад, постійно якась чорнуха на Порошенка.

Натрапив якось на їхню статтю з цієї серії, про ніби-то результати статистичного опитування, кого з українських політиків українці вважають найшкідливішим (звісно ж, Порошенка). Кого ж тоді вони вважають найкориснішим? Виявляється, це пан Мінцифри — Михайло Федоров. Я так розумію, «опитування» в Дії проводилось, власник якої ну зовсім не палиться?..

Подякували: leofun011

14 234

frz написав:

D7, Е?П - ні, не чув. Ой як я відстав. Що воно таке? D7 ґуґлиться як демсокира. Чому саме вони?

В мене було раніше уявлення, що правда лише в "лінії оборони". На жаль, це суржикомовне джерело (так-так, там справді суржик), тому мені стало гидко читати. Хоча деякі дописи є українською.

Так Демсокира, тому що мені близькі право-ліберальні цінності, особливо, праві (в економічному сенсі), а також ще тому, що я бачив, як ці люди ще до війни боролися з несправедливістю, виходили на різні акції, тролили владу. А ще тому, що з початком повномаштабки практично весь актив партії зібрався і пішов воювати.

Є?П - це від логотипу, канал "Є питання", я, здається, сплутав літеру... о стид мені й ганьба :(

14 235 Востаннє редагувалося frz (09.10.2024 15:52:55)

flatliner написав:
frz написав:

Так Демсокира, тому що мені близькі право-ліберальні цінності, особливо, праві (в економічному сенсі), а також ще тому, що я бачив, як ці люди ще до війни боролися з несправедливістю, виходили на різні акції, тролили владу. А ще тому, що з початком повномаштабки практично весь актив партії зібрався і пішов воювати.

Є?П - це від логотипу, канал "Є питання", я, здається, сплутав літеру... о стид мені й ганьба :(

Чи є інформація, звідки ростуть ноги в Демсокири і чому саме їхня діяльність належить до "правого" крила?

Моє суто imho, після того, як Чорновола-старшого вбили, а "Народний рух України" за допомогою засланих козачків (за винятком очолюваного Удовенком) подробили на декілька "рухів", які кожен окремо набрали менше ніж поріг проходження до Верховної Ради... А потім Удовенко через поважний вік пішов з життя... Залишилися лише псевдо-праві типу "Свободи" які спалилися співпрацею з Партією Регіонів... Різні фріки типу Корчинського який спалився тісною співпрацею з запоребриком... Навіть не знаю, кого і чому можна назвати "правими" серед сучасних політичних рухів.
Порошенко? - це більше центристська діяльність.

Праві за переконанням зараз більше перебувають в ЗСУ на передку, де вважаю що ними затикають найсуворіші дірки фронту, аби після війни не було з кого сформувати праву політичну силу. При владі зараз знаходяться відверто антиукраїнські сили...

14 236

frz написав:

Чи є інформація, звідки ростуть ноги в Демсокири і чому саме їхня діяльність належить до "правого" крила?

Звісно є. У 2018 році Порошенко проводив закриту зустріч з журналістами/блогерами, де хотів викласти своє бачення розвитку країни, але типу так, щоб тіпа розумні зрозуміли, а "бидло" нічого не знало. Іншими словами, хотів пояснити, чому корупція, коли дуже треба, то трошки можна, чи щось того роду. Це частково мої домисли, бо я там не був, лише пам'ятаю обурливі дописи деяких з блогерів, що відвідали ту зустріч.
І от четверо з присутніх там журналістів/блогерів зібрались після цього заходу в кафе випить по кружці-другій кави і поділитися враженнями. І там вони дійшли висновку, що так ніякого розвитку в країні не варто очікувати і треба щось робити. Там і було вирішено створити власну партію - взагалі, можна загуглити.

frz написав:

Моє суто imho, після того, як Чорновола-старшого вбили, а "Народний рух України" за допомогою засланих козачків (за винятком очолюваного Удовенком) подробили на декілька "рухів", які кожен окремо набрали менше ніж поріг проходження до Верховної Ради... А потім Удовенко через поважний вік пішов з життя... Залишилися лише псевдо-праві типу "Свободи" які спалилися співпрацею з Партією Регіонів... Різні фріки типу Корчинського який спалився тісною співпрацею з запоребриком... Навіть не знаю, кого і чому можна назвати "правими" серед сучасних політичних рухів.

Не знаю, як це правильно назвати, політологія чи що? Так от в політології існують різні розподіли на право-ліво. Найбільш поширене чомусь саме по відношенню до націоналізму (право) чи інтернаціоналізму (ліво). Але є й інший розподіл, по рівню втручання держави в економічні процеси - планова економіка (ліво) - вільний ринок (право).
Демократична сокира - права саме в економічному сенсі слова.

frz написав:

Порошенко? - це більше центристська діяльність.

Праві за переконанням зараз більше перебувають в ЗСУ на передку, де вважаю що ними затикають найсуворіші дірки фронту, аби після війни не було з кого сформувати праву політичну силу. При владі зараз знаходяться відверто антиукраїнські сили...

Так. Демократична сокира, як партія з 24.02.2022 припинила свою політичну діяльність і зараз існує фактично як ГО і волонтерський рух, більшість активу (а також багато й рядових її членів та прихильників) відправились на війну.

14 237

flatliner написав:

по кружці-другій кави

Остапоукраїнізм. Слово «кружка» в українській мові було колись, але позначало деталь гончарного кругу, а зовсім не те, що ведучий «підпільної гуманітарки» намагається легалізувати. Чашка, горнятко, філіжанка. Навряд чи кухоль (як на українську мову російське «кружка» й перекладається) — мені уявляється або щось металеве, або щось скляне велике для пива — жоден з кухлів для кави не підходить.

Подякували: flatliner1

14 238

flatliner написав:

Так от в політології існують різні розподіли на право-ліво. Найбільш поширене чомусь саме по відношенню до націоналізму (право) чи інтернаціоналізму (ліво). Але є й інший розподіл, по рівню втручання держави в економічні процеси - планова економіка (ліво) - вільний ринок (право).

І от куди націонал-комуністів записати з цими розподілами?

14 239

P.Y. написав:

жоден з кухлів для кави не підходить.

Часом коли поспішаю а кава чи чай ще гарячі, виливаю в найширшу тарілку аби фізика допомогла охолонути швидше, звідти і п'ю.

https://replace.org.ua/uploads/images/9801/deea819b1ddedae82d3f91034109ab6f.jpeg

Тільки такого тюрбана не маю.

14 240

P.Y. написав:

по кружці-другій кави

Остапоукраїнізм. Слово «кружка» в українській мові було колись, але позначало деталь гончарного кругу, а зовсім не те, що ведучий «підпільної гуманітарки» намагається легалізувати. Чашка, горнятко, філіжанка. Навряд чи кухоль (як на українську мову російське «кружка» й перекладається) — мені уявляється або щось металеве, або щось скляне велике для пива — жоден з кухлів для кави не підходить.

Кухоль, дякую. Про каву то був жарт, там швидше мова йшла про пиво. Але ж знову ж таки я там не був, а от на відкритті полтавського осердку пиво пив ;-)