14 241

Re: Тема для розмов

P.Y. написав:

Так от в політології існують різні розподіли на право-ліво. Найбільш поширене чомусь саме по відношенню до націоналізму (право) чи інтернаціоналізму (ліво). Але є й інший розподіл, по рівню втручання держави в економічні процеси - планова економіка (ліво) - вільний ринок (право).

І от куди націонал-комуністів записати з цими розподілами?

От чесно? Я в інституті політологію прогулював :(
Зараз оце пишу, як я розумію, як мені на пальцях пояснили. Думаю, що взагалі оце право-ліво має певний ситуативний контекст, можливо, відносно поточної політичної картини. Здається там першопочатково мова йшла про консерватизм-радикалізм. Общим я без керма, куди отих націонал-комуністів... Мабуть за одним критерієм до правих, а за іншим до лівих...

14 242

P.Y. написав:

Так от в політології існують різні розподіли на право-ліво. Найбільш поширене чомусь саме по відношенню до націоналізму (право) чи інтернаціоналізму (ліво). Але є й інший розподіл, по рівню втручання держави в економічні процеси - планова економіка (ліво) - вільний ринок (право).

На смітник історії.

14 243

frz написав:
P.Y. написав:

На смітник історії.

люто плюсую :)

14 244

frz написав:
P.Y. написав:

На смітник історії.

Ви ж самі пишете, що тут у нас у владі засіли антиукраїнські сили. То, може, ми не тих викинули й не тих залишили? Бо нинішні владні партії поєднують прихильність до ринкової моделі та інтернаціонального — тобто, є протилежністю націонал-комуністів по обох пунктах. І, до речі, було б наївно очікувати від українських великих капіталістів якогось українського націоналізму — як ми знаємо, цей прошарок є прямим нащадком радянської партноменклатури (інтернаціональної за своїм складом) та організованої злочинності (де різноманітні «етнічні» угрупування мають велику вагу) — так, планова модель економіки їх не приваблює, але й націоналізму в тому середовищі рости нема звідки.

14 245

Іншими словами, з об'єктивних причин та політична сила, яка має шанс сформуватися після війни, ядро якої знаходиться в ЗСУ, буде радше правоцентристською.

14 246

Нинішня виборча модель усе одно гарантує успіх плутократичним партіям. ЗСУшників у виборчі списки братимуть теж, але таких, що більше справляють враження на камеру, аніж справді мають здатність щось змінити.

14 247

Не дає спокою блокування Утупа в РФ. Схоже що воно більше на словах. Вони вже там пішли на заводи?

14 248

Бажаю щоб наша влада заблочила Discord, Telegram, Skype, Google meet, Whatsup, ще якусь там популярну фігню для відеодзвінків щоб залишилися лише IRC, Jabber, електронна пошта і ICQ.

14 249

javascriptIsLife написав:

Бажаю щоб наша влада заблочила Discord, Telegram, Skype, Google meet, Whatsup, ще якусь там популярну фігню для відеодзвінків щоб залишилися лише IRC, Jabber, електронна пошта і ICQ.

ICQ належить мейл.ру.

14 250

Свого піратського клона аськи нам ніяк не зробити? Чи ми настільки законослухняні, що почнемо тоді платити якісь авторські відрахування правовласнику?

14 251

А що там такого унікального в icq аби аж робити клон. Хіба що в когось настільки сильна ностальгія. Ось колись був культовий аудіо програвач Winamp, потім припинив існування і ніша тут же наповнилася аналогами.

14 252

P.Y. написав:

Свого піратського клона аськи нам ніяк не зробити? Чи ми настільки законослухняні, що почнемо тоді платити якісь авторські відрахування правовласнику?

ICQ - це конкретний продукт, зі серверами і т.д. Якщо ви хочете конкретно ICQ - то маєте відправляти дані на ті ж сервери. Якщо ви хочете аналог, то це вже не ICQ, бо ви не можете відправити повідомлення користувачам власне ICQ.

P.Y. написав:

колись був культовий аудіо програвач Winamp, потім припинив існування і ніша тут же наповнилася аналогами.

От мені цікаво, яким це чином, на вашу думку, програвач - окрема програма, не сайт - може "припинити існування"? Просто нові власники мали невдале уявлення про розвиток продукту, і конкуренти його посунули.

14 253

koala написав:

От мені цікаво, яким це чином, на вашу думку, програвач - окрема програма, не сайт - може "припинити існування"? Просто нові власники мали невдале уявлення про розвиток продукту, і конкуренти його посунули.

Ну ось запитав в одного з "розумних" чатів, лінь було ґуґлити

Winamp officially ended its development and support on December 20, 2013. After this date, it became increasingly difficult to install and run Winamp on modern operating systems, particularly those released after Windows XP.

The reasons for this included:

Outdated Codebase: Winamp's codebase was relatively old and not optimized for newer operating systems and hardware.
Lack of Updates: Without active development, Winamp couldn't keep up with the evolving security landscape and compatibility requirements of modern systems.
Changing Technology Landscape: The way people consume music changed significantly, with streaming services and mobile devices becoming more popular. Winamp's traditional desktop-based model struggled to adapt to these trends.

While there were unofficial versions and workarounds available for a time, they often lacked stability, security, and feature updates. Ultimately, the challenges of running Winamp on modern systems led to its gradual decline in popularity.

14 254

Насправді він пішов униз після виходу третьої версії. Більшість фанатів WinAMP сиділи на 2.81 допоки було можливо. Основна проблема, як я розумію - там фіксований розмір вікна, який нормально підходив для моніторів 640х480 чи 800х600, але для більших був дещо замалим.

14 255

А хтось цікавився коли-небудь проектом QMMP? Я оце згадав, що колись давно ним користувався після переходу з вінди на лінукс (хотілося аналогів звичних програм). Оце гуглонув і знайшов сайт (https://qmmp.ylsoftware.com/index.php) - проект живий, більше того в оф. репі Ubuntu він є... встановив - нічо, працює... трохи підгальмовує на виликих списках, а так нічого.

14 256

До речі, для обміну повідомленнями є протокол XMPP з купою агентів і серверів. Колись його навіть різні Google Talk підтримували, але... користувач мені друг, але реклама дорожча, так би мовити.

Подякували: flatliner1

14 257

ICQ закрили. Є nina.chat, IServerd - OSCAR server, compatible with old ICQ і ще щось. Забув як називається.

14 258

Добридень!
Я колись був писав теми і повідомлення про проблєми на роботі, і шо манагер якийсь агресивний та зверхній. Так от, я зараз зловив себе на думці, шо коли я роблю PR і той чол назначається ревʼювером, то мене вже починає трясти, бо я знаю, що буде якась *уйня, і він 100% до чогось доїбеться.
Цікаво те, що з іншими людьми такого нема, вони мене не лякають, а цей вже настільки залякав, шо моя робота перетворилася з "намагайся робить гарну роботу і навчатися в інших" на "намагайся догодити тому манагеру, аби він тебе не принижував".
Очевидячки, шо просто працювати в такій атмосфері дуже важко, бо весь час в голові крутиться думка про те, "а шо буде далі", і я точно знаю, шо нічого хорошого я не отримаю, бо вже давно не було такого.

14 259

о, Остапе, вітаю! Я вже встиг почати і кинути проєкт форуму на рельсах, поки вас не було (він просто на паузі, рельси я буду вчити все одно)

14 260 Востаннє редагувалося ostap34PHP (11.10.2024 12:22:31)

Хаха, бачу. В цьому і складність будь-якої творчої діяльності - легко почати та закинути, важко повернутись та продовжити.

Зараз в мене температура тому мало хорошого можу сказати.

Вважаю що маю труднощі з аналізу свого існування, як варіант можна ділитись цим з товариством і вони щось підкажуть.

Також планую повернутись як стане краще (після температури)