1 Востаннє редагувалося sheva (28.01.2017 21:19:08)

Тема: Підскажіть будь-ласка у чому помилка цього скрипта

<!DOCTYPE html>
<html lang="UA">
<head>
    <!--Вказуєм кодировку сайтв-->
    <meta charset="UTF-8">
    <!--Вказуєм назву сайта-->
    <title>js_1,3</title>
    <!--Вказуєм тип сайту-->
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html">
    <!--Перечислюєм ключові слова-->
    <meta name="keywords" content="">
</head>
<body>
<img src="images/1.jpg" alt="" id="image" onclick="changeImage()">
<script>
    function changeImage() { /* створили необхідну функцію */
        var image = document.getElementById('image');
        if (image.src.match('1')) {
            image.src = 'images/2.jpg';
        }
        else {
            image.src = 'images/1.jpg';
        }
    }
    /* закрили необхідну функцію */

</script>
</body>
</html>

2 Востаннє редагувалося truesupport (28.01.2017 13:21:23)

Re: Підскажіть будь-ласка у чому помилка цього скрипта

там має бути

image.src = 

а не

image src = 
Подякували: 221VOLT, Сергій78, sheva3

3

Re: Підскажіть будь-ласка у чому помилка цього скрипта

Ну, перше що впадає в очі це відсутність відповідної функції
Ви викликаєте функцію

 onclick='change_Image()'

але цієї функції не існує, а для її створення подальший код мав би виглядати так

<script>

function change_Image() { /* створили необхідну функцію */
    var image = document.getElementById('images');
    if(image.src.match('1')) { image.src = 'images/2.jpg'; }
    else {image.src = 'images/1.jpg';}
} /* закрили необхідну функцію */

</script>
Подякували: 221VOLT, sheva2

4

Re: Підскажіть будь-ласка у чому помилка цього скрипта

1. Код можна вставити і в повідомлення, не треба робити скріншот для цього.
2. Можна писати на українській, якщо не вмієш - можна не писати.
3. Якщо викликаєш функцію - створюєш функцію.
4. І там треба image.src, а не image src

Подякували: 221VOLT, Сергій78, sheva3

5

Re: Підскажіть будь-ласка у чому помилка цього скрипта

misha_bondar_2012 написав:

1. Код можна вставити і в повідомлення, не треба робити скріншот для цього.
2. Можна писати на українській, якщо не вмієш - можна не писати.
3. Якщо викликаєш функцію - створюєш функцію.
4. І там треба image.src, а не image src

і ще можна узяти notepad++ чи sublime з хорошою "не вирвиглазною" підсвіткою  :)

Подякували: Сергій78, sheva, Monolith3

6

Re: Підскажіть будь-ласка у чому помилка цього скрипта

221VOLT написав:
misha_bondar_2012 написав:

1. Код можна вставити і в повідомлення, не треба робити скріншот для цього.
2. Можна писати на українській, якщо не вмієш - можна не писати.
3. Якщо викликаєш функцію - створюєш функцію.
4. І там треба image.src, а не image src

і ще можна узяти notepad++ чи sublime з хорошою "не вирвиглазною" підсвіткою  :)

Самому налаштувати.

Подякували: Monolith1