1

Тема: логін в кінці адресної строки

Добрий день, у мене є свій тестовий покищо сайт, там можна просто реєструватися і заходити в свій кабінет так би мовити, після успішного входу сторінку перенаправляє на login.php і в строкі показує просто імя сайту / логін.пхп так от питання: Як мені зробити так щоб ще й показувало логін користувача коли він авторизований і знаходиться у своєму кабінеті?

2

Re: логін в кінці адресної строки

Можете якось конретизувати - наприклад, щоб було

http://sitename.tld/login.php?username

чи якось інакше?

Подякували: Посіпака1

3

Re: логін в кінці адресної строки

koala написав:

Можете якось конретизувати - наприклад, щоб було

http://sitename.tld/login.php?username

чи якось інакше?

Так, саме так і хочу

4 Востаннє редагувалося koala (26.07.2017 10:20:05)

Re: логін в кінці адресної строки

if( isset($_GET[$username]) )...
Подякували: ostap34PHP, leofun012

5

Re: логін в кінці адресної строки

koala написав:
if( isset($_GET[$username]) )...

і що куда його вставляти?

6 Востаннє редагувалося koala (26.07.2017 13:37:33)

Re: логін в кінці адресної строки

У ваш тестовий сайт, очевидно.

Подякували: ostap34PHP1

7

Re: логін в кінці адресної строки

У Вас сайт на сесіях працює?

8

Re: логін в кінці адресної строки

Zolin_777 написав:

Добрий день, у мене є свій тестовий покищо сайт, там можна просто реєструватися і заходити в свій кабінет так би мовити, після успішного входу сторінку перенаправляє на login.php і в строкі показує просто імя сайту / логін.пхп так от питання: Як мені зробити так щоб ще й показувало логін користувача коли він авторизований і знаходиться у своєму кабінеті?

Код в студію!

9

Re: логін в кінці адресної строки

мені цікаво - а навіщо це робити?
чи не краще вивести ім'я користувача десь у шапці самого сайту ?

Подякували: leofun011

10

Re: логін в кінці адресної строки

ping написав:

мені цікаво - а навіщо це робити?
чи не краще вивести ім'я користувача десь у шапці самого сайту ?

це само собою, може просто комусь буде приємно бачити свій логін там де я хочу)

11

Re: логін в кінці адресної строки

Zolin_777 написав:
ping написав:

мені цікаво - а навіщо це робити?
чи не краще вивести ім'я користувача десь у шапці самого сайту ?

це само собою, може просто комусь буде приємно бачити свій логін там де я хочу)

може просто комусь буде приємно бачити свій логін там де він хоче)

жарт) смішно звучить)

Подякували: Monolith, LoganRoss, leofun013

12

Re: логін в кінці адресної строки

221VOLT написав:
Zolin_777 написав:
ping написав:

мені цікаво - а навіщо це робити?
чи не краще вивести ім'я користувача десь у шапці самого сайту ?

це само собою, може просто комусь буде приємно бачити свій логін там де я хочу)

може просто комусь буде приємно бачити свій логін там де він хоче)

жарт) смішно звучить)

смійся хто тобі не дає

13

Re: логін в кінці адресної строки

ostap34PHP написав:
Zolin_777 написав:

Добрий день, у мене є свій тестовий покищо сайт, там можна просто реєструватися і заходити в свій кабінет так би мовити, після успішного входу сторінку перенаправляє на login.php і в строкі показує просто імя сайту / логін.пхп так от питання: Як мені зробити так щоб ще й показувало логін користувача коли він авторизований і знаходиться у своєму кабінеті?

Код в студію!

сорян що код не скинув учора, сьогодні вечером буде

14

Re: логін в кінці адресної строки

Zolin_777 написав:
221VOLT написав:
Zolin_777 написав:

це само собою, може просто комусь буде приємно бачити свій логін там де я хочу)

може просто комусь буде приємно бачити свій логін там де він хоче)

жарт) смішно звучить)

смійся хто тобі не дає

Прихований текст

ой хто ж мені тільки не дає...

Прихований текст

ніхто не дає!

Прихований текст

сміюсь  :D

давайте уже нарешті код!)))
менше слів - більше коду  *DRINK*

Подякували: Monolith, LoganRoss2

15

Re: логін в кінці адресної строки

(сміюсь назло тим хто не дає мені цього робити)  :D

Подякували: 221VOLT, Zolin_7772

16

Re: логін в кінці адресної строки

ось сторінка входу

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Login</title>
</head>
    <body>
<?php
    require "db.php";
    $data = $_POST;
        if( isset($data['do_login'])){
            $errors = array();
            $user = R::findOne('users', 'login = ?', array($data['login']));
                if($user){
                    if(password_verify($data['password'], $user->password)){
                        $_SESSION['logget_user'] = $user;
                        header('Location: account.php');
                        }
                else{
                $errors[] = 'Не правильний пароль';
                }
                }
        else{
            $errors[] = 'Користувач не знайдений';
        }
        if( ! empty($errors)){
            echo '<div>'.array_shift($errors).'</div>';
        }
    }

?>
        <form action="login.php" method="POST">
            <p>
                <p><strong>Логін</strong></p>
                <input type="text" name="login" value="<?php echo @$data['login']; ?>">
            </p>

            <p>
                <p><strong>Пароль</strong></p>
                <input type="password" name="password" value="<?php echo @$data['password']; ?>">
            </p>

            <p>
                <button type="submit" name="do_login">Вхід</button>
            </p>
        </form>
    </body>
</html>

17

Re: логін в кінці адресної строки

ось сторінка коли користувач правильно залогінився, там ще пробував зробити загрузку аватарки але так і не зрозумів як [code=PHP]
<?php
require "db.php";
?>
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <title><?php echo $_SESSION['logget_user']->login; ?></title>
    </head>

    <body>
        <?php
        if(isset($_POST['submit'])) {
            if(empty($_FILES['avatar']['size']))
                die('Вы не выбрали файл');
            if($_FILES['avatar']['size'] > (5 * 1024 * 1024))
                die('Размер файла не должен превышать 5Мб');
            $imageinfo = getimagesize($_FILES['avatar']['tmp_name']);
            $arr = array('image/jpeg','image/gif','image/png');
            if(!in_array($imageinfo['mime'],$arr))
                echo ('Картинка должна быть формата JPG, GIF или PNG');
            else {
                $upload_dir = 'avatars/';
                $name = $upload_dir.date('YmdHis').basename($_FILES['avatar']['name']);
                $mov = move_uploaded_file($_FILES['avatar']['tmp_name'],$name);
                if($mov) {
                    require('connect.php'); /
                    $name = stripslashes(strip_tags(trim($name)));
                    mysqli_query(echo $_SESSION['avatar']->login);

                }
        ?>
        <form enctype="multipart/form-data" method="post" action="account.php">
            <p>
                <input type="file" name="avatar">
                <input type="submit" value="Отправить" name="submit">
            </p>
        </form>
    </body>
</html>
[/code]
вибачаюсь за грязний код

18 Востаннє редагувалося koala (03.08.2017 07:53:27)

Re: логін в кінці адресної строки

А чому б вам замість вибачень не прибрати його? Вам двічі зручніше буде: і код читати легше, і вибачатися не треба.

19

Re: логін в кінці адресної строки

koala написав:

А чому б вам замість вибачень не прибрати його? Вам двічі зручніше буде: і код читати легше, і вибачатися не треба.

це тестовий код, як буду заливати на сервер то зроблю чистим і давайте якось без мила, по темі будь - ласка пишіть  :)

20

Re: логін в кінці адресної строки

Zolin_777 написав:
koala написав:

А чому б вам замість вибачень не прибрати його? Вам двічі зручніше буде: і код читати легше, і вибачатися не треба.

це тестовий код, як буду заливати на сервер то зроблю чистим і давайте якось без мила, по темі будь - ласка пишіть  :)

Давайте для початку розберемося з Вашим першим запитанням про виведення логіну користувача в адресній строці браузера.
Як сказав пан koala, конкретизуйте як саме має виглядати url адреса з логіном користувача.

http://sitename.tld/login.php?username

(Приклад пана koala)

Чи можливо такий

http://sitename.tld/login.php/username
Подякували: 221VOLT1