Re: PHP фреймворки
miroslav.chandler ви до мене чи до funivan?
funivan
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Ласкаво просимо вас на україномовний форум з програмування, веб-дизайну, SEO та всього пов'язаного з інтернетом та комп'ютерами.
Будемо вдячні, якщо ви поділитись посиланням на Replace.org.ua на інших ресурсах.
Для того щоб створювати теми та надсилати повідомлення вам потрібно Зареєструватись.
Український форум програмістів → PHP → PHP фреймворки
Сторінки Попередня 1 2 3 4 … 7 Наступна
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
miroslav.chandler ви до мене чи до funivan?
funivan
miroslav.chandler
це колити починаєш проект, а якшо до тебе писали його два роки, на свому велосипеді і зі своїми костилями, до мені здаєтсья шо перехід на фреймворк буде не таким вже і без болісним. так шо про роботу ваше доіркання не доречне, скоріше це вас стосується.(не в обіду
Ну не скажіть Розкажу свою історію для Вас. Проект писали до мене більше двох років. І в кінцевому результаті робота з базою переписана на Zend_Db.
Переписана саме том що вона зручніше і краще підходить для роботи у великих проектах аніж власні самописні затички.
Так перехід не безболісний це я згідний він зайняв не мало часу. Але це варте цього. Для того що б раніше запустити новий модуль потрібно було набагато більше часу аніж зараз. І однією з причин є перехід на Zend_Db.
У нас проект це не повністю використання фреймворка тілкьи частини його модулів, але я веду до того що якщо є готовий хороший функціонал а старий настільки поганий і повільний тоді варто використовувати фреймворк.
Patron
Я пробував про це говорити з начальником. А вам доводилося таке робити? Думаю що ні, і ще я думаю що на більшості робіт вам не вийде переконати начальника в таких речах, так що попустіться і радійте життю. На форумі легко казати про таке а на ділі мовчать і роблять те що скажуть і в тому що скажуть.
Мабуть у мене на роботі хороший шеф. Так мені доводилось таке робити.
Розказую приклад. Під час роботи розумієш що деякі штуки можна оптимізувати (переписати). І розказуєш начальству що для того що б запустити зараз модуль треба 10 днів. Якщо зараз 20 днів ми потратимо на переписування частини проекту то в майбутньому ми будемо запускати функціонал за 5 днів + краща підтримка. Тепер поясніть мені як начальство може не погодитись??? Хіба тратити на 5 модулів 50 днів краще аніж 45 ? 5 днів економії роботи програміста. Тепер додайте сюди підтримку і будете мати реальні дані. Так це цифри можливо не 100% співпадають але насправді так і є. На кращих інструментах швидша і якісніша робота.
У нас проект мабуть такий і начальство таке.
Можливо і на більшості робіт і не вийде але є ще і меншість І при чому тут на форумі легко казати? Можна подумати я понтуюсь і розказую який я крутий. Наводжу факти із свого життя, ви можете погоджуватись а можете не погоджуватись.
Вибір фреймворка це тема для тих хто хоче покращити свій проект, незалежно чи він робить його з нуля, чи не з нуля, дома чи на роботі. Я це намагався донести. Дякую за увагу
а який фреймфорк можна порекомендувати в якості ПЕРШОГО? Для початківців?
щоб і простий і логічний і правильну культуру кодингу закладав?
а який фреймфорк можна порекомендувати в якості ПЕРШОГО? Для початківців?
щоб і простий і логічний і правильну культуру кодингу закладав?
Спробуйте Yii досить таки непогана штука для початку
Почав вивчати Symfony, Yii не сподобався.
Для новачка непогано CodeIgniter. Потім не проблема перейти на інший.
Почав вивчати Symfony, Yii не сподобався.
Для новачка непогано CodeIgniter. Потім не проблема перейти на інший.
спробував Yii - але він якийсь дуже вже накручений.
як інструмент може і непоганий, але "всього забагато на початок"
а от CodeIgniter сходу сприйнявся і запрацював .
Поки зупинився на ньому.
сподіваюся , якщо освоїти хоч 50% класів та хелперів - то потім перейти на будь що інше ускладнень не буде.
Я теж почав оце вивчати фреймворки з Кодігнайтера (до речі, чому дохлий? Там ж ніби нові версії виходять).
Заодно питання трошки не в тему - де можна знайти повний туторіал по створенню серйозного сайту на основі цього фреймворка? Бо всякі тестові бложики без оформлення і адмінки, то це є, але хочеться розібратись в принципах побудови нормального сайту, з адмінкою, реєстрацією, і (головне) безпекою
Я теж почав оце вивчати фреймворки з Кодігнайтера (до речі, чому дохлий? Там ж ніби нові версії виходять).
Заодно питання трошки не в тему - де можна знайти повний туторіал по створенню серйозного сайту на основі цього фреймворка? Бо всякі тестові бложики без оформлення і адмінки, то це є, але хочеться розібратись в принципах побудови нормального сайту, з адмінкою, реєстрацією, і (головне) безпекою
тому що ніхто на ньому нічого не пише. в вакансіях я вже давно не бачив codeigniter. зараз всюди або уіі або simfony
да і сам по собі, не зручний
гляньте на уіі, одразу зрозумієте
Якщо чесно, поки-що yii дається набагато складніше, ніж Кодегнайтер) МОжливо тому, що документація для новачків набагато ліпша в CI
тому що ніхто на ньому нічого не пише. в вакансіях я вже давно не бачив codeigniter. зараз всюди або уіі або simfony
На фрілансерських сайтах (freelancer.com, elance.com) ніби більш менш затребований.
zedget щось дуже часто Ви посилаєтеся на один і той самий сайт
zedget щось дуже часто Ви посилаєтеся на один і той самий сайт
читаю я той сайт, там стаття)
Раскрытие директории в плагине «Sitemap»
з якою боряться хтацесом, через денні)
мушу розчарувати, в ядрі лайвстріта є path disclosure:
/home/lsguide/public_html/engine/modules/
Hanter написав:zedget щось дуже часто Ви посилаєтеся на один і той самий сайт
читаю я той сайт, там стаття)
Раскрытие директории в плагине «Sitemap»
з якою боряться хтацесом, через денні)
мушу розчарувати, в ядрі лайвстріта є path disclosure:
/home/lsguide/public_html/engine/modules/
дякую, підправив.
Познайомився на днях з зенд 2 , така няшка :3
Я віддаю перевагу Codeigniter, тому що знайшов відеокурс Дмитра Науменко Основи PHP і Codeigniter, нажаль російською, але все докладно розжовано, лишилось лише вкласти в рот і проковтнути, тобто те що потрібно для ПОЧАТКІВЦІВ.
Завантажити можна на ex.ua.