1

Тема: Графічний режим

Доброго вечора! Мені задали завдання скласти програму,яка моделює операції над множинами А і B :
Об'єднання,перетин,різниця,і тд у графічному режимі.Поясніть будь ласка шо таке графічний режим і як дану програму можна реалізувати у ньому.(на якій мові програмування це можна зробити?)

2

Re: Графічний режим

Графічний режим - це те, як працює Windows. В принципі, ви, швидше за все, ніколи не бачили на комп'ютері текстового режиму. Припущу, що мається на увазі використання графіки.
Це можна зробити на будь-якій із сучасних мов програмування; але якось дивно - вам дали завдання з програмування, але не вказали мову? А які мови програмування ви знаєте?

Подякували: NedoItishnik1

3

Re: Графічний режим

Без різниці на якій мові писати код.Я питаю  на якій мові це краще зробити,і як це взагалі задавати,чи потрібно вводити з клавіатури дві множини наприклад у вигляді динамічних масивів і для них обчислювати операції об'єднання і тд.А якщо це так,то як це перевести в графічний режим?

4

Re: Графічний режим

Мову обирайте будь яку, ту яку найкраще розумієте..
Так і не пояснили що мається під "графічний режим".
Якщо це формування зображення в вигляді графіку. Тоді скоріш за все у вигляді 2D.

5

Re: Графічний режим

Ок,а якщо не в графічному режимі це зробити,тобто скласти програму яка буде моделювати операції над множинами по-типу об'єднання, перетину...,то це писати через динамічні масиви?

6

Re: Графічний режим

Використовувати динамічні масиви є сенс якщо передбачається введення відмінних множин, не фіксованого розміру.

7

Re: Графічний режим

От мені якраз і потрібно не фіксованого розміру.Я зробив для перетину множин,а от для об'єднання не виходить, можливо допоможете?

8

Re: Графічний режим

NedoItishnik написав:

Без різниці на якій мові писати код.Я питаю  на якій мові це краще зробити

На тій, на якій ви вмієте програмувати. Якщо вам реально без різниці - то або ви знаєте абсолютно всі мови програмування, але тоді навряд чи у вас виникло б таке питання; або ж ви не знаєте жодної - і тоді вам треба витратити десь місяць на вивчення основ Python, щоб перейти до цього завдання. Хоча ще є Delphi - можливо, він навіть більш придатний, там не треба про вікна думати.

NedoItishnik написав:

,і як це взагалі задавати,чи потрібно вводити з клавіатури дві множини наприклад у вигляді динамічних масивів і для них обчислювати операції об'єднання і тд.А якщо це так,то як це перевести в графічний режим?

Ну ніби очевидно, що якось вводити треба. Можливо не з клавіатури, а знову ж таки графікою. Хоча з клавіатури, звісно, простіше.
І не треба "переводити в графічний режим". Треба продумати графічний інтерфейс, а потім його запрограмувати. На папірці намалюйте, як би ви хотіли, щоб ваша програма працювала - що можна перетягати мишкою, де натискати, куди вводити і т.д.

Droid 77, це про https://uk.wikipedia.org/wiki/Графічний_режим
От і виросло покоління програмістів, що не знає про текстовий режим.

Подякували: leofun011

9 Востаннє редагувалося Droid 77 (19.10.2020 11:06:41)

Re: Графічний режим

koala написав:

Droid 77, це про https://uk.wikipedia.org/wiki/Графічний_режим
От і виросло покоління програмістів, що не знає про текстовий режим.

З такого боку дивитись так тоді будь яке виведення інформації це графічний режим, навіть без монітору на монохромний принтер в двох кольорах (255, 255, 255) та (0, 0, 0). Біле та чорне, от вже і графіка :)

10

Re: Графічний режим

Ні, бо ще є https://uk.wikipedia.org/wiki/Текстовий_режим