1 Востаннє редагувалося ch0r_t (08.12.2020 16:08:32)

Тема: Приймаю пожертви Залізом.

Одинока порядна людина (я) прийме пожертви, в зв'язку з близьким виходом одного програмного продукту та власним зубожінням, у вигляді потриманих (чи нових) деталей, наближених по характеристикам до наступних у списку:
Cyberpunk 2077 PC System Requirements.
Recommended:
    Playable: High graphics, 1080p
    OS: 64-bit Windows 10
    DirectX Version: DirectX 12
    Processor: Intel Core i7-4790 or AMD Ryzen 3 3200G
    Memory: 12 GB
    Graphics Card: Nvidia GeForce GTX 1060 6 GB or AMD Radeon R9 Fury
    Storage: SDD (70 GB)
Подяка (разова, стримана) та безкінечна вдячність (строком не менш як на пів року), гарантована всякому меценату що зглянувся над ближнім своїм.

Подякували: 0xDADA11C7, Regen2

2

Re: Приймаю пожертви Залізом.

Прихований текст

ви безрукий, чи безногий, чи може один з тих, хто багато всього знає, і дуже розумний, і любе графоманити, але на ділі ні на що не здатен, тому й роботи не може знайти? бо мені важко уявити, чому програміст клянчить собі щось

Подякували: plusxx, Chemist-i2

3 Востаннє редагувалося ch0r_t (08.12.2020 16:33:07)

Re: Приймаю пожертви Залізом.

чому програміст клянчить собі щось

Я не програміст. https://replace.org.ua/post/150081/#p150081
І "графоманити"?

Графоман - людина, що має сильний, часто хворобливий, потяг до письменництва, але не має відповідних здібностей.

Ну на тому вже спасибі, думав мої кляті дописи були хоч комусь корисні.
Я подумав, коли в когось лежить залізо непотрібне(як от в мене купа напів-потрібних HDD) - чому не спробувати запитати.

Прихований текст

Найяскравішими рисами графомана є значна літературна активність (багато пише) та жадання слави й уваги. Графоман постійно пропонує родичам і знайомим, або навіть і зовсім стороннім людям читати свої твори, незважаючи навіть на негативну реакцію.

-такого вже точно про себе не згадаю. Цікавий термін, не так часто його почуєш.
Це ви на мої вірші натякаєте? Але чого не писати про те прямо і відверто - коли вони погані то я якось це переживу і не буду тим себе більше розважати.

4

Re: Приймаю пожертви Залізом.

Прихований текст

а чого ви не програміст? станьте програмістом, почніть приносити якусь користь і заробляти з того гривні.

5

Re: Приймаю пожертви Залізом.

почніть приносити якусь користь і заробляти з того

Яку користь? Кому і чим? Вже пробачте за ліричний відступ, - але не маю таких цілей ні мотивів їх знайти в житті.
Коли ця тема нікого не розважає, то прошу її закрити і вибачаюсь за неспокій.

6

Re: Приймаю пожертви Залізом.

tchort написав:

почніть приносити якусь користь і заробляти з того

Яку користь? Кому і чим? Вже пробачте за ліричний відступ, - але не маю таких цілей ні мотивів їх знайти в житті.
Коли ця тема нікого не розважає, то прошу її закрити і вибачаюсь за неспокій.

це ж тре бути таким нахабним, "нічого не хочу робити, але хочу, аби мені безкоштовно все давали"

7 Востаннє редагувалося ch0r_t (08.12.2020 19:08:01)

Re: Приймаю пожертви Залізом.

"нічого не хочу робити, але хочу, аби мені безкоштовно все давали"

Обидва припущення не вірні. Хочу робити тільки те до чого маю інтерес і пристрасть, деякі заняття не входять в сферу моїх інтересів, високо-оплачувані вони чи ні. Щодо "Хочу" - тема створена пів-жартома з жалю що не матиму ні часу ні машини пограти в гру яку всі чекають, і слово "хочу" надто тверде для того скоріше "був би не проти колись, якщо нічого не зміниться промарнувати так вільний час".

8

Re: Приймаю пожертви Залізом.

от же ж мала дитина, хоче тіки в ігри бавитись, а працювати не хоче. Вумні люди спочатку собі гроші роблять, як той Айлон Муск зі своїм пейпалом, спочатку заробив гроші, а потім почав бавитись і займатись тим, що цікавить.

9 Востаннє редагувалося frz (09.12.2020 21:04:18)

Re: Приймаю пожертви Залізом.

В мене інша "забавка", якщо можна так назвати, вона значно дорожча і я до реалізації йшов декілька років, ось зараз в процесі. І тут я погоджуся з FakiNyan, що на речі для дозвілля треба заробити. Робота програміста справді зараз одна з найкраще оплачуваних і пожертвувати досить легко, однак дуже часто це важкі ночі народжування коду (можливо навіть в муках), і оті жарти про "дайте кому не шкода на ігри" можуть лише дратувати.

Подякували: ch0r_t1

10 Востаннє редагувалося ch0r_t (08.12.2020 19:29:30)

Re: Приймаю пожертви Залізом.

Ви, все ж, мене наштовхнули на думки, мені і правду настоклятіла і огидла ця державна служба. Але робота не пильна(хоч і архів, вибачте за каламбур), оплачують лікарняні(як от зараз, - за рахунок платників податків). - Де ще знайти подібне заняття на якому за симуляцію діяльності і розподілу часу на власні академічні інтереси платили б якусь зарплату? Це ж неможливо. Крім того я не маю відповідного диплому чи досвіду в компанії по розробці ПЗ. На кого я покину всіх цих держ-дронів, вони ж тільки каву п'ють і начальству скиглять?

11

Re: Приймаю пожертви Залізом.

А, що на гру гроші були, а на залізо - ні? :)

12

Re: Приймаю пожертви Залізом.

Я вже був розказував десь, але лінь шукати, але саме ігри мене змотивували на деяке заробляння грошей, і ось яким цікавим чином, Я побавився трохи в сучасну ігрулю, а оптім подумав, я тут маю щось робити (в ігрі), маю з кимось зустрічатись, виконувати завдання, а чому б мені не перенести це в реальне життя, закрив ігру і пішов працювати :)

Подякували: ch0r_t1

13 Востаннє редагувалося ch0r_t (08.12.2020 19:03:54)

Re: Приймаю пожертви Залізом.

я тут маю щось робити (в ігрі), маю з кимось зустрічатись, виконувати завдання...а чому б мені не перенести це в реальне життя, закрив ігру і пішов працювати

Hitman? чи Operation Flashpoint? Нагадайте не переходити вам дорогу.

Подякували: bebyk1

14

Re: Приймаю пожертви Залізом.

tchort написав:

Крім того я не маю відповідного диплому чи досвіду в компанії по розробці ПЗ.

Пошукайте на ОЛХ, послуги веб-розробки на шабаш, виконавців - море. А більшість - дилетанти.
Більшість працюють без знання HTML, на програмах-конструкторах сайтів. Потім коли щось йде криво,  правда, не знають що робити, а книги вивчати лінь тому звертаються в інтернет на форуми

15

Re: Приймаю пожертви Залізом.

Ймовірно, непотрібне залізо тут у когось, може, і є. Але навіть щоб віднести його комусь кудись, очевидно, потрібна якась вагома причина. Можливі варіанти:
— Отримувач пожертви достатньо бідний і немічний, щоб це виглядало як турбота про нього. Якщо ви просто заробляєте мало (а хто заробляє багато?), це не спрацює, але якщо ви смертельно хворий, і ця гра трохи полегшить вам останні дні, або ж цей комп потрібен для навчання діткам у багатодітній родині (тільки нікому не кажіть, що вони просто гратимуть в ігри) — ну, можливо...
— Очікується, що отримувач пожертви готовий і сам поділитися чимось (можливо, колись пізніше, або такий обмін буде нерівноцінним — проте, це вже ближче до бартерного обміну чи речової каси взаємодопомоги).
— Річ не може знадобитися жертвувачеві навіть потенційно (напр., як резервний варіант, якщо основний комп вийде з ладу) й не може бути продана. Щось таке, що просто виносять з дому й ставлять біля сміттєвого баку — або дуже старе, або несправне — жертвують цю річ тільки тому, що це раціональніше, ніж просто її викинути. Тобто, доведеться або шпилити в ігри кінця 90-х під Win98, або вміти добре орудувати паяльником і розбиратися в комп'ютерній електроніці, або і те, й інше.
— Пожертва робиться під певний проект (який має сприйматись як соціально корисний — онлайн-бібліотека, озвучення фільмів, створення комп'ютерної гри з відкритим кодом, написання книги і т.п.). Дозвілля отримувача пожертви сюди не входить (хіба що як додаткова можливість у вільний від проекту час), усі вимоги мають відповідати реальним потребам для втілення проекту (зрозуміло, що для книги вистачить і старого мотлоху з Win98); крім того, отримувач пожертви має викликати достатньо довіри й якось підтвердити, що він справді може й буде цим займатись (звідки нам знати, що пожертвуване залізо не опиниться завтра на ринку чи не перетвориться на майнингову ферму?).

16 Востаннє редагувалося ch0r_t (09.12.2020 23:10:53)

Re: Приймаю пожертви Залізом.

Я ціню вашу відповідь і приймаю більшість аргументів лише хочу вказати уже прямо на можливість того що автор розмістив цю тему не цілком без іронії(стосовного нашого світу і сучасності). (Що вочевидь помітили пан 0xDADA11C7 та hotHead)

але якщо ви смертельно хворий

А алкоголізм рахується? Якщо так, то мені залишилося не довго.

Пожертва робиться під певний проект

Коли відволіктися від контексту цієї теми - це твердження/допущення не вірне. Про який проект йдеться коли ви даєте пару папірців безпритульному?

17

Re: Приймаю пожертви Залізом.

Безпритульний потрапляє до категорії бідних та немічних. Хоча, якщо він при цьому ще й грає на бандурі, покращуючи звукове оформлення міського середовища, це також і фінансування соціально корисного проекту. Ну і сума окремої пожертви обмежується ліченими гривнями, які віддати не шкода — портрети Сковороди й Вернадського безпритульний бачить вкрай рідко.

А алкоголізм рахується?

Алкоголізм підвищує ймовірність того, що пожертвуване буде конвертовано в гроші і далі в рідку валюту, яка тільки прискорить розвиток смертельної хвороби. Пройдете ви гру — і що далі з залізом робитимете?.. Хіба що це спроба замістити алкогольну залежність ігровою (але тоді треба дивитися, наскільки стійку залежність викликає гра. Травіан уже пробували? Вимоги мінімальні (це браузерка), але можна спокійно втратити пару років життя на цілодобове будівництво хатинок, війни та політичні інтриги, якщо втягнутись).

Подякували: ch0r_t1

18

Re: Приймаю пожертви Залізом.

Прихований текст

Той момент коли в мене залізо тягне кіберпанк, але мені вже не цікаві дитячи забавки...

Подякували: leofun011

19

Re: Приймаю пожертви Залізом.

Вернадського

Прихований текст

Хтось їх вже бачив вживу?

20

Re: Приймаю пожертви Залізом.

frz написав:

Вернадського

Прихований текст

Хтось їх вже бачив вживу?

Прихований текст

Банкомати на галерах їх видають вже давно

Подякували: frz1