21

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

tchort написав:

Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

1. Сайти пишуться не тільки на PHP, моїм улюбленим є макро-асемблер та плюси, бо багів менше ніж в PHP та працює швидше.

tchort написав:

Не можу повірити що комусь спало на думку організувати все це таким чином. Що раз генерувати текст розмічений по якомусь стандарту з купою супутнього мотлоху аби передати його в програму яка інтерпретує його в зображення.

2. Є таке поняття, як кеш. Це там, де потрібно кожного разу index.php перегенеровувати. А на сайтах-візитівках або сайтах, де перегенеровування не потрібне, PHP ставлять тільки на сторінку зворотнього зв'язку.

tchort написав:

Це явно не те що ти винайдеш, коли перед тобою поставлять подібну задачу на тверезу голову.

3. Його винаходили поступово, по типу "хоча б так".

tchort написав:

Чому просто не зібрати за якимось гнучким стандартом об'єкт і не проштовхати його через мережу де він буде використаний для конструювання зображення (щось на кшталт параметризації шаблонних об'єктів в GUI, передавши ресурс разом з тим(зображення, аудіо потік, текст...) object)?.

4. Не зрозумів "заумне" твердження від людини, що раніше не розбиралася та не є програмістом (хоча я вважає себе хоч і гівно, та програмістом)

tchort написав:

Не дивно що всі ці браузери з'їдають гігабайти та завантажують дрібку, власне корисної інформацію, з мережі так довго.

5. Не всі. Більшість. Через розповсюдженість повільно працюючих CMS по типу wordpress, в якому купа плагінів. І відповідно вкладень.
Час завантаження сторінки залежить від ping. Це відгук сервера. Чим більший пінг, не зважаючи на паралельне завантаження елементів (css, js, img) браузером, тим повільніше завантажується сторінка. Швидкість завантаження грає другорядну роль.
Зробіть експеримент. На тестовому хості, напр. zzz.com.ua підніміть сайт, в html накидайте купу вкладень (десяток тисяч), кожне по кілька байт (пусті css) і впевністься, що швидкість ні до чого.
Ping залежить виключно від кількості роутерів, обмежень та їх швидкодії, які стоять між вами на сайтом.
Час же відображення залежить від ресурсів клієнта (проц, мать, озу, гпу, диск).

tchort написав:

Не дивно що всі ці браузери з'їдають гігабайти

6. Це у вас гігабайти, у мене можуть бути і терабайти, і мені цього НЕ достатньо, от уявіть, для поставлених мною завдань потрібні сотні терабайт, але через зубожіння я не маю грошей на цю розкіш. (Я не переглядаю сторінки, а зберігаю кравлером)
І не такий я один. Гугл також певно жаліється на ці кляті CMS, через які його кравлер працює повільніше. Тому, повірте, не лише "простим людям" від цього режиму погано. Тому я впевнений, що найближчим часом корпорації докладуть максимальних зусиль, щоб заощадити трафік

22 Востаннє редагувалося ch0r_t (10.12.2020 16:31:15)

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

Сайти пишуться не тільки на PHP, моїм улюбленим є ...

Дякую кеп. Ще й буду знати що у вас улюблене пане незнайомцю, раптом вирішу подарувати вам щось на різдво.

Є таке поняття, як кеш.

Дякую Шерлок.

Його винаходили поступово, по типу "хоча б так".

Я знаю, це було скоріше очевидно. Як це стосується теперішнього стану речей який можна бачити як незадовільний? Це теж має бути якимось виправданням від...чого?

Не зрозумів "заумне" твердження від людини

Це тільки вказує на те що ви не зрозуміли. І нащо комусь ця інформація? Може я погано себе пояснив з недостачі досвіду.

Не всі. Більшість...це все залежить від *щось там*

ок.

Це у вас гігабайти, у мене можуть бути і терабайти, і мені цього НЕ достатньо

Як це все що ви понавиписували стосується чого завгодно? Ви бачите це як щось хороше чи не бачите в цім проблем, чи ви просто висловили співчуття про "людей простих"? Ваші надії і припущення про майбутнє мені не цікаві пане незнайомцю.

23 Востаннє редагувалося javascriptIsLife (10.12.2020 21:01:12)

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

Далі, щодо об'єктів. Схоже, ви мислите в тому ж напрямку, що дав Java-аплети: пересилати по мережі класи з даними та кодом, що робитиме візуалізацію. Згодом приблизно те ж саме (хоч, мабуть, більш комерційно успішно) робив Flash. Зрештою, на якомусь етапі вирішили відмовитись і від нього, а всю роботу перекласти на JS. Бо хоч код таких об'єктів і виконується в «пісочниці», звідки, теоретично, не може нікому зашкоди, але це все одно закритий код, за діями якого важко слідкувати. Нехай буде скрізь відкритий код, для нього вже є готова браузерна мова — JavaScript, якісь додаткові дані, які, можливо, доведеться такому об'єктові підвантажувати, передаємо через асинхронні з'єднання у відкритому форматі JSON. Самий же HTML у такій програмній моделі зводиться лише до завантажувача програмного коду веб-додатка. Ну і структура даних сторінки, з якою працює веб-додаток, теж успадкована від HTML.

І всі так і дивляться в скрипти як би нічого поганого не завантажити. Між іншим переглядач це теж пісочниця. Бідний, бідний HTML. Яке воно незначне та нікому не потрібне; лише завантажує програмний код панів web–програмістів. Насправді (в реальному світі) воно нічого не завантажує бо це робить програма для перегляду HTML—документів. І не було б HTML, то не було б і Web, бо 50% всього що видно на сторінці це HTML, саме: різноманітні кнопки, поля вводу, посилання, картинки, відео, аудіо, текст, підкреслений текст, закреслений текст, форми, таблиці і ще купа всього. Раджу якось на дозвіллі на JavaScript написати написати аналог тегу DIV і TEXTAREA.


Не можу повірити що комусь спало на думку організувати все це таким чином. Що раз генерувати текст розмічений по якомусь стандарту з купою супутнього мотлоху аби передати його в програму яка інтерпретує його в зображення.

HTML — засбі розмітки гіпертекстових документів. WWW — середовище передачі гіпертекстових документів. Які ще питання?

Це явно не те що ти винайдеш, коли перед тобою поставлять подібну задачу на тверезу голову. Чому просто не зібрати за якимось гнучким стандартом об'єкт і не проштовхати його через мережу де він буде використаний для конструювання зображення (щось на кшталт параметризації шаблонних об'єктів в GUI, передавши ресурс разом з тим(зображення, аудіо потік, текст...) object)?. Не дивно що всі ці браузери з'їдають гігабайти та завантажують дрібку, власне корисної інформацію, з мережі так довго.

Яку задачу? Хто поставить? Що мається на увазі під зображенням? Як я написав вище Всесвітня павутина це середовище передачі гіпертексту і з цим проблем жодних. Причин з яких web—макаки ліплять з цього щось на кшталт програм з чимось на кшталт GUI багато. Серед них і розповсюдженість Internet, і популяризація та комерціалізація WWW, і характер роботи з документами в WWW коли, на відміну від програм, встановлювати нічого не потрібно (але потрібно завантажувати) і є можливість все це індексувати для подальшого пошуку і також те що HTML, CSS, JavaScript вже є та дозволяє щось там написати і все це розуміють web–переглядачі які є майже усюди робить цю звʼязку таким собі найменшим спільним знаменником. Якби в WWW з його HTML все було прибите цвʼяхами без всіляких там JavaScript та CSS, то не було б web–макак, WWW був би цікавим 3,5 задротам і всі б сиділи в програмах а про WWW нагадувало б лише використання HTTP для передачі данних між програмами (як це власне зараз і відбувається на розумнотелефонах). Робити на всьому цьому щось на кшталт програм (на, наприлад, Delphi) боляче не тому що Web поганий, а тому що воно для цього не призначене. Чим більше JavaScript, схожості з програмами і опору текстовій природі WWW тим болючіше. Сайтики перетворюються на гівно не тому що HTML поганий, а тому що такими їх роблять вебщики нафарщировуючи JavaScript та надмірною стилізацією. І боюсь що чим далі, тим гівнянішими вони будуть тому що це вигідно корпораціям які зароблять на цьому гроші, це подобається вебщикам і врешті–решт це просто шлях найменшого опору. Смерть JavaScript! Смерть CSS! Смерть! Смерть! Смерть!


PS
Чому форум наповнюється всілякими диваками?

24 Востаннє редагувалося ch0r_t (11.12.2020 02:10:02)

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

javascriptIsLife - на цей раз вже я напишу що нічого не зрозумів. Вочевидь я себе погано пояснив через інтоксикацію та деякі непорозуміння/хибні уявлення що я мав голові як і відсутність досвіду зі всіма цими веб-сторінками і штуками, та пан P.Y. здається мене добре зрозумів і все прекрасно пояснив у своєму детальному повідомленні на першій сторінці. https://replace.org.ua/post/150342/#p150342 (хоч у підручник копіюй).
    Коротко кажучи - хотів аби зображення (чи інші данні) що може нести текстову інформацію а може й не нести її було подібне сконструйованій графічній сцені на іншому кінці - приймачою машиною, з піщини бінарних даних що міститиме байт код чи якісь інші спеціально розроблені та стиснуті інструкції(разом з припаяним шматком даних).
Подібного роду "убер-оптимізація" тепер мені здається явним оверкілл-ом. Все більш я гортаю книгу по PHP, то все більше звикаю до всього того.
    Також поступово захоплює та ідея пана koala щодо SVG, все більше думаю про це. Читав про анімацію і сам трохи грався з генеруванням на Пітоні але не багато. В контексті вебу уява малює мені нові картини.
На цей раз, надію маю, - я все прояснив.

Edit:

Смерть JavaScript! Смерть CSS! Смерть! Смерть! Смерть!
PS. Чому форум наповнюється всілякими диваками?

Я вас запевняю, - немає причини так збуджуватися з цього питання. Це всього лише буденна напів-академічна дискусія навколо кулеру з водою ініційована не-штатним співробітником з похмільним синдромом.

Edit2:
Мушу ще додати як пояснення - що досі не мав ніякого інтересу в павутині та тих технологіях що були розроблені для неї. Вся інформація яку я маю стосовно web - це лише та що всотав ненавмисно і мимохідь, - цікавився лише архітектурою машин, поважаю роботи Таненбаума але поки-що навіть не торкався його підручника саме по комп'ютерним мережам. Тепер мушу виправляти свою невіжість. Дякую.

25

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

90% всього що написано в даній темі до цього повідомлення окрім першого повідомлення і всіх моїх цілковита маячня. Берете Silverlight і радієте або, можливо, Webassembly.

Подякували: ch0r_t1

26 Востаннє редагувалося ch0r_t (11.12.2020 14:15:54)

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

Вже вибачте, може моя ідея дещо незвична, але я не вважаю її маячнею. І готовий постояти на тім що в неї може бути практичне застосування. Принаймні вона була цікава мені.
І коли ви вважаєте чужі думки за маячню, крім своїх - то яка причини взагалі щось писати тут?, просто пробубніть собі їх тихо під носа і будьте вдоволені тим.
Коли ви бажаєте повернутися до дискусії - вкажіть в чому моя ідея чи ідеї подібного роду є "дефектними" або не потрібними / не практичними.

27

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

Всі повідомлення пана javascriptIsLife в даній темі цілковита маячня. Залишаєте все, як є, і радієте, або, можливо, створюєте щось краще.

Подякували: ch0r_t1

28

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

Мені на форумі крім позначки "дякую" дуже не вистачає "ха-ха-ха".

Подякували: Q-bart, leofun01, plusxx3

29

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

koala написав:

Мені на форумі крім позначки "дякую" дуже не вистачає "ха-ха-ха".

то додайте її, ви ж програміст

30 Востаннє редагувалося ch0r_t (11.12.2020 15:20:44)

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

Тепер я вже невпевнений, хіба моя ідея була вже такою цілковито ідіотичною чи неприродною?

Редаг.:
     Коли так, я бачу присутність свою на цьому форумі недоречною. Принаймні, поки мною не буде усунуто хибні представлення та не заповнено інформаційні пробіли що привели мене до такої ідеї. Дякую за відповіді і хорошого часу.

31

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

Складається враження, що пан Віталька вирішив продемонструвати своє чєргове альтер-его, під виглядом ремісії.
От не покидає це відчуття  :D

32

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

VTrim написав:

Складається враження, що пан Віталька вирішив продемонструвати своє чєргове альтер-его, під виглядом ремісії.
От не покидає це відчуття  :D

Поясніть себе, мене подібні оффтоп дописи у темах не розважають.

33

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

tchort написав:
VTrim написав:

Складається враження, що пан Віталька вирішив продемонструвати своє чєргове альтер-его, під виглядом ремісії.
От не покидає це відчуття  :D

Поясніть себе, мене подібні оффтоп дописи у темах не розважають.

Прихований текст

Ой, помилився темою, вибачаюся, вибачаюся, вибачаюся.
:D

34 Востаннє редагувалося javascriptIsLife (11.12.2020 18:01:15)

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

Повертаюся до дискусії. Webassembly і буде щастя. Ідея не дефектна, але вона суперечить ідеї гіпертекстової Павутини. Якби Flash не закопали, то я б вказав на нього а так кажу: Webassembly.

Або, якщо не подобається web–програмування, то пряма дорога в прикладні програмісти писати під Windows чи розумні телефони.

Подякували: ch0r_t1

35 Востаннє редагувалося koala (11.12.2020 18:03:54)

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

От же ж, думав написати "ви б ще Flash порадили", але вирішив, що якось тупо вийде.

Подякували: FakiNyan, leofun012

36

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

koala написав:

От же ж, думав написати "ви б ще Flash порадили", але вирішив, що якось тупо вийде.

теж про то подумав

37

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

Чим Flash погано?

38

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

javascriptIsLife написав:

Чим Flash погано?

тим, шо бровзери його більше не підтримують?

39

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

А чому до Silverlight ніхто не причипився?

40 Востаннє редагувалося ch0r_t (11.12.2020 18:48:29)

Re: Щодо HTML, PHP і всього цього Web взагалі.

Тож наскільки я зрозумів з наданих пояснень пана P.Y. та коментарів-вказівників пана koala :

  1. Т.З. в ті часи стояло зовсім інакше за те що я мав на думці. Що я упустив цілком.

  2. Ймовірно моя ідея не є повністю ідіотичною але ніяк не пасує до цього "світу текстово-орієнтованої інф." яку зазвичай особи бажають витиснути зі сторінок,

  3. тоді як ідея згадана мною скоріше підходить для чогось графічно-інтерактивного(так як займана скоріш за все з того світу).

  4. Зміни радикальні малоймовірні, дорогі та як завжди повільні, еволюція буде тиснутиме в напрямку ще більшого хаосу і сплавлення різних технологій.

  5. Автору цієї теми варто тим не менш примусити себе до вивчення мережі і технології що були розроблені для неї.

Чи все коректно я зрозумів?

якщо не подобається web–програмування

Не можу поки цього сказати, як зазначав вище не мав досі досвіду з ним. Тільки зараз починаю повертати зір в той бік.