41 Востаннє редагувалося ch0r_t (21.01.2021 18:21:43)

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

frz написав:
Прихований текст

чоловік що вештався

чомусь в мене сумніви, що він висловлювався англійською

Прихований текст

Ще й як добре, - так горланив різного, після того як у швидку його заштовхали, що хотілось згорток вати в горло запхати.
Бачте, розумна людина, 15 років в інституті а теж вживає.

42

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

Прихований текст
tchort написав:
frz написав:
Прихований текст

чоловік що вештався

чомусь в мене сумніви, що він висловлювався англійською

Прихований текст

Ще й як добре, - так горланив різного, після того як у швидку його заштовхали, що хотілось згорток вати в горло запхати.
Бачте, розумна людина, 15 років в інституті а теж вживає.

Та бо наскільки я розумію, цитата належить Піфагору, а той розмовляв грецькою і на той час не існувало сформованої англійської мови в сучасному розумінні, лише окремі англо-саксонські діалекти. Отже згаданий чоловік цитував Піфагора англійською, ну таке трапляється.

43

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

fed_lviv написав:
P.Y. написав:

...то й більшість порад йому завідомо не підходять

Тому, для себе, я роблю висновок, що йому жодна порада не підходить.

Скоріш, конкретно Ви не можете дати потрібної поради. Хтось інший — можливо, може. Так, це складно, зважаючи на низьку ймовірність зустріти когось, хто мав такі ж проблеми й успішно їх подолав.

P.Y. написав:

Тобто, пошук раціонального рішення (чи імітація цього пошуку — адже «нічого не спрацює») все ще триває.

Я б замінив слово - "імітація", на інше - "самообман".

Для самообману треба вірити в результативність — чого я не бачу. Купуючи лотерейний білет, ви ж не думаєте, що гарантовано щось виграєте?

P.Y написав:

...комусь легко розіслати сотню-другу безрезультатних резюме, пройти декілька невдалих співбесід...

Погоджуюсь, що є такі люди, яким це досить легко зробити. Але є люди для яких похід на одну співбесіду то вже важко (кому фізично, кому психологічно, а кому - все разом). Проте, вони прямують до своєї цілі, бо розуміють, що ніхто їм не обіцяв "легкого варіанту" й насамперед від них залежить досягнуть вони тієї мети чи ні.

Тут ми підходимо до складного філософського питання, що таке «від людини залежить». Особливо якщо реальні можливості людини при цьому не враховувати. «Свобода вибору» — фікція, бо орган людини, який цей вибір робить, складається з цілком собі матеріальних клітин, на які діють ті ж закони фізики, що й на всі речі навколо. Тобто, сам процес прийняття рішення є таким же детермінованим зовнішніми чинниками, як і будь-який інший фізичний процес. Приймаючи рішення, доводиться враховувати й себе самого, що ці рішення приймає.

P.Y. написав:

...пройти декілька невдалих співбесід...

Напевно трапляються випадки, коли людина з першого разу, успішно, проходить першу співбесіду в своєму житті. Але це напевно вийняток з правил. Тому, "отримати" декілька невдалих співбесід це є норм. Врешті-решт, головне робити висновки з цих співбесід - що потрібно підівчити чи можливо "змінити в своїй голові" і тд. Й це не обмежується лише "ІТ всесвітом". Якщо людина хоче досягти певного рівня, в будь-чому, то це однозначно "набивання шишок". В шахах, якщо програв, то напевно потрібно робити висновки чому так трапилося, де була зроблена помилка/помилки, а опісля зіграти ще раз, а не забути про ту кляту гру...

Ну а які висновки зробить той, хто й так налаштований на поразку? Правильно: «Не треба було пертися в той шаховий клуб». Але альтернативних варіантів обмаль, тому йому доведеться знов якимось чином себе переконати в якихось мікроскопічних шансах, і знов спробувати — з тим же результатом, бо спроб буде мало, кожна невдача створює затримку, а відсутність позитивного результату змушує ставитись до задачі як низькопріоритетної, не вкладатись у неї по-справжньому.

Тому «набивання ґуль» слід звести до мінімуму. Можливо, знизити планку — до такого рівня, щоб результат був майже гарантованим, навіть якщо винагорода за досягнення буде невеликою.

Було б простіше, якби до цього «набивання» можна було ставитись якось відсторонено, без якихось висновків — так, ніби невдача свідчить не про нестачу кваліфікації, а виключно про нестачу вакансій — тоді можна було б просто спамити роботодавців, доки, нарешті, не пощастить, розглядаючи невдалі спроби як просто додаткові витрати часу. Але це не так: на «ґулях» треба чомусь учитись, і не всі це можуть.

P.Y. написав:

...справді намагається отримати пораду, яка б йому підійшла

vs

P.Y. написав:

Власне, сигнал «нічого не вдасться» приходить навіть раніше, ніж зроблено першу спробу це зробити.

*SCRATCH* Ось ці два твердження мені невдається поєднати. В такому разі мені важко зрозуміти, який сенс питати поради, якщо людина сама знає, що вона її проігнорує.

Лотерея. 99,999% імовірності нічого не виграти — але якийсь шанс на перемогу є... Крім того, незовсім проігнорувати — інакше б не було спроб спрямувати ці поради в русло існуючих проблем.

Якщо це дійсно так (а пан cheappi386 з Вашим повідомленням наче погоджується), то можливо краще питати поради, як вийти з цього стану? А ще краще не питати, а діяти?

Ну, це складно. Якби я міг цю проблему не лише сформулювати, то, мабуть, вже її для себе вирішив би, і тут була б моя «історія успіху».

Бо мало того, що людина заздалегідь розуміє, що жодна порада їй не підійде, так й теми створені даною людиною перетворюються в порожню балаканину, яка явно не відповідає на запитання автора. Та й ймовірність того, що хтось реально чимось допоможе, думаю, зменшується, бо формується певна думка про автора (все що порадять то є ...  :( ). Проте, якщо, пану cheappi386, такий варіант розвитку подій подобається то звісно це його вибір. Але на мою особисту думку з таким підходом до справи його шанси на вдалий результат дууууже малі. Хоч я тільки ЗА аби колись прочитати на даному форумі "щасливе" повідомлення від пана cheappi386 - "нарешті в мене все чудово  *YAHOO* ". Тому, хай щастить...  ;)

Гадаю, щоб cheappi386 допомгти, слід розібратися, які можливості в нього реально є (чогось же він вирішив, що може стати програмістом?), якісь хай навіть невеликі досягнення — і відштовхуватись від цього позитивного досвіду, враховуючи всі об'єктивні та суб'єктивні обмеження. Просто пристикувати чужу історію успіху не вийде.

44 Востаннє редагувалося frz (26.01.2021 16:11:27)

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

Знайшов рішення для автора щодо (не)реєстрації в Linkedin, залишається лише цим скористатися (або ж ні). Отже, за кордоном (в нас зовсім ні) досить поширене використання псевдонімів у повсякденному житті включаючи роботу, тільки не у вигляді юзернеймів типу frz, а щось схоже на справжнє ім'я, наприклад John Doe. На першій же співбесіді потрібно обов'язково повідомити роботодавця, що моє "legal name" (ім'я відповідно до документів) - скажімо, Пилип Непийвода, а от John Doe це мій творчий псевдонім, яким мені подобається називатися. І це сприймають за кордоном цілком нормально. Фотку теж можна обробити, ну мультяшних героїв в цій мережі використовувати не варто, але відредагувати з накладанням фільтрів можна так що рідна мати не впізнає.

Подякували: ping1

45

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

не знав про псевдо . дякую.

frz написав:

Фотку теж можна обробити, ну мультяшних героїв в цій мережі використовувати не варто, але відредагувати з накладанням фільтрів можна так що рідна мати не впізнає.

фото можна взагалі не поміщати. за кордоном навпаки - наявність фото - мінус, бо сприяє гендерній/віковій/ще_якійсь дискримінації

в нас - наявність фото  іде в маленький плюсик, але його можна перекрити скілами - наприклад  кількома сертифікатами з курсери + advanced english

Подякували: cheappi3861

46

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

Ну і плюс якщо орієнтуватися на віддалену роботу з Штатами, то там діє закон що дозволяє людині відмовитися від публічного розміщення свого фото та імені. Тобто в робочий slack ніхто не може змусити завантажити фотку і навіть натякати не будуть. А от наші співробітники - зовсім інша річ, ну я особисто орієнтуюся на роботу з іноземцями, в ідеалі щоб навіть не було наших в безпосередньо тій команді де я задіяний; в такому випадку токсичність колективу вкрай малоімовірна.

47

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

майже оффтопік

А знає хтось десь статтю з рекомендаціями, як краще вести свій профіль в лінкедін, щоб на тебе взагалі звернули увагу?

48

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

Прихований текст
bvn написав:
майже оффтопік

А знає хтось десь статтю з рекомендаціями, як краще вести свій профіль в лінкедін, щоб на тебе взагалі звернули увагу?

Статтю не знаю, однак з мого досвіду:
- лінкедін працює за законом "великих чисел", тобто чим більше є "друзів" / контактів у вашій мережі, тим більша імовірність що при пошуку потрібного спеціаліста знайдуть саме вас
- відповідно працює із запитами в друзі, відсоток прийнятих запитів звісно не надто великий, однак на великих числах абсолютна кількість успішних запитів принаймні буде відмінною від нуля
- що писати в профілі - про всі навіть найменші досягнення, звісно що для сіньйора буде смішно згадувати там отримання бейджика за вирішення десяти задач на codewars, однак для джуна чому б ні
- бути готовим морально що за спам (перевищення дозволеної кількості запитів в друзі за день, а точну кількість ніхто не знає) можуть заблокувати акаунт тимчасово або навіть і назавжди, це означає що додавати потрібно рівномірно щодня - сьогодні не додали нікого? отже цей день пропав.

Подякували: flatliner1

49

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

bvn написав:

...щоб на тебе взагалі звернули увагу?

Головне правило - чим більший досвід зазначено, тим більше пропозицій надходить :)

bvn написав:

...статтю з рекомендаціями, як краще вести свій профіль в лінкедін...

https://dou.ua/lenta/articles/fill-profile-on-linkedin/

Подякували: flatliner1

50

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

fed_lviv написав:

Головне правило - чим більший досвід зазначено, тим більше пропозицій надходить :)

Ну Ви і юморист. :D
Ви певно хочете, щоб ТС теж став приколістом. Та ще й на лінкедін, та ще й з фото, та ще й від свого ПІБ.

Прихований текст

[тут був текст про юмор та розіграш, який згодом було видалено]

Краще від всього - то вказувати правдиві дані. Це більш практично.

51

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

frz написав:

ну я особисто орієнтуюся на роботу з іноземцями

де би їх ще знайти

Подякували: External1

52

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

cheappi386 написав:
frz написав:

ну я особисто орієнтуюся на роботу з іноземцями

де би їх ще знайти

Там же на лінкедіні, де ви не хочете зареєструватися.
В пошуку контактів просто вибираєте потрібну країну.

53

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

frz написав:
cheappi386 написав:
frz написав:

ну я особисто орієнтуюся на роботу з іноземцями

де би їх ще знайти

Там же на лінкедіні, де ви не хочете зареєструватися.
В пошуку контактів просто вибираєте потрібну країну.

чи ви самі собі протирічите, чи я чогось не доганяю

frz написав:

Знайшов рішення для автора щодо (не)реєстрації в Linkedin, залишається лише цим скористатися (або ж ні). Отже, за кордоном (в нас зовсім ні) досить поширене використання псевдонімів у повсякденному житті включаючи роботу, тільки не у вигляді юзернеймів типу frz, а щось схоже на справжнє ім'я, наприклад John Doe. На першій же співбесіді потрібно обов'язково повідомити роботодавця, що моє "legal name" (ім'я відповідно до документів) - скажімо, Пилип Непийвода, а от John Doe це мій творчий псевдонім, яким мені подобається називатися. І це сприймають за кордоном цілком нормально. Фотку теж можна обробити, ну мультяшних героїв в цій мережі використовувати не варто, але відредагувати з накладанням фільтрів можна так що рідна мати не впізнає.

Подякували: External1

54

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

cheappi386
Це я нечітко висловився. Отже, якщо орієнтуватися на наш ринок (українські компанії), то фокус із псевдонімом навряд чи пройде. Просто не пройде, прямо кажучи.

А от якщо орієнтуватися на закордонний ринок, то можна вживати "творчий псевдонім" (обов'язково повідомити про це на першій же співбесіді), в такому випадку і контакти рекрутерів потрібно шукати в лінкедіні з інших країн, наприклад USA, United Kingdom. Для успішного спілкування потрібна хороша англійська, тому її прокачувати потрібно починаючи вже зі вчора. Якщо ж пробувати спілкуватися через google translate чи подібні сервіси, то це буде помітно практично з першого-другого речення. З поганою англійською можуть в принципі розглянути, якщо на противагу є якісь рідкісні вміння, наприклад Haskel чи Cobol. Інакше - прокидатися і засинати потрібно з мобільними додатками типу duolingo, clozemaster, а дивитися фільми виключно англомовні без перекладу.

55

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

Колись у мене був випадок, працював на одну з моїх попередніх робіт індус через апворк. Ну не один, багато, але мова про одного. Нормально працював, навіть назначили його старшим над 10ма іншими індусами чи то бангладешцями. Профіль з фоткою і тд. І тут одного ранку я чекаю їхню роботу. Аж тут той індус став жінкою на фото і імя змінив в профілі.
Я такий що за діла, що за підстава. А вона пише, що з жінками з Індії ніхто не хоче працювати професійно і вона прикидалась чоловіком. Ну посміялись ми в офісі з такого камін ауту, з тиждень послідкували за якістю роботи, чи впала чи ні. Тай залишили так як є. Я так і не знаю, що то було. Може там того індуса вбили і його комп дістався жінці чи що. Просто якщо працювати віддалено, то всім пофіг, що там по ту сторону екрану, головне, щоб робота робилась.

Подякували: flatliner, leofun012

56

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

Офіційно не пофіг. Жінка в таких країнах як Індія може скористатися офіційними документами і рахунком свого брата, наприклад. В кінці місяця потрібно створити інвойс (також часто акт виконаних робіт) і отримати кошти, тому потрібна ідентифікація за документами. Або ж розраховуватися електронними валютами минаючи банківську систему.

57

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

frz написав:

а дивитися фільми виключно англомовні без перекладу.

не дуже допомога, в нативів вимова може дуже відрізнятися від акторів

Подякували: External1

58

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

cheappi386 написав:
frz написав:

а дивитися фільми виключно англомовні без перекладу.

не дуже допомога, в нативів вимова може дуже відрізнятися від акторів

Якщо орієнтуватися на замовників з New York (а там безліч компаній), то підійдуть фільми з Woody Allen. Це лише приклад, та думаю що суть зрозуміла.

59

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

frz написав:
cheappi386 написав:
frz написав:

а дивитися фільми виключно англомовні без перекладу.

не дуже допомога, в нативів вимова може дуже відрізнятися від акторів

Якщо орієнтуватися на замовників з New York (а там безліч компаній), то підійдуть фільми з Woody Allen. Це лише приклад, та думаю що суть зрозуміла.

Але ніяка підготовка не допоможе, коли доведеться стикнутися з "англійською" вимовою індусів!

Подякували: vaasily7071

60 Востаннє редагувалося frz (31.01.2021 03:27:43)

Re: Не знаю навіть, що зробити можна

Прихований текст

Мало кому потрібні в програмуванні люди, котрих треба "влаштувати".

1. Так, можна допомогти з резюме - якщо людина надасть хоча б якийсь варіант і попросить вдосконалити (не вигадати неіснуючі частини, а сформулювати краще, виправити явні помилки і т.д.). Таким вже колись займався для інших.

2. Так, можна допомогти з пошуком адрес куди потрібно надсилати. Сам робив це для людей далеко не один раз. Можу зрозуміти, що той хто раніше не пробував витискати з ґуґла все можливе, не знає як обмежити видачу потрібною країною, як налаштувати точний пошук за ключовим певним словосполученням плюс довільний пошук за рештою слів - це може бути нетривіальною задачею. Плюс часто компанії приймають резюме не через email, а через веб форму на своєму сайті. Я згідний допомогти в цьому час від часу.

3. Можна також допомогти з пошуком потрібних курсів, підручників, відео туторіалів за вже самостійно вибраним цією людиною напрямком програмування.

4. Можна допомогти з підказками як саме вчити іноземні мови і які частини мовознавства можна сміливо на перших порах іґнорувати.

5. Можна допомогти підготуватися до співбесіди, зробити mock-інтерв'ю щоб людина зняла своє перше переживання перед мною і менше переживала пізніше на справжньому інтерв'ю.

---

Однак практично неможливо допомогти якщо:

1) нема ніякого варіанту резюме від людини, навіть складеного за дві хвилини на коліні

2) нема від людини навіть напрямку в якому предметному домені би хотіла працювати, щоб допомогти зібрати адреси куди надсилати

3) нема від людини визначеності з якою саме мовою програмування хотілося б працювати, щоб порадити курси, підручники, відео туторіали і т.д.

4) нема інформації від людини про приблизний теперішній рівень володіння іноземною мовою

5) нема сигналів від людини про наміри пройти співбесіду, щоб допомогти з підготовкою до неї.

Тож з огляду на вищесказане, якщо самостійних кроків нема і не видно що є наміри їх робити, поняття "влаштувати" взагалі не розглядається.

Ринок жорстокий і людина має приносити прибуток - більший ніж в неї вкладено, інакше на цей ринок людина навіть не зможе вийти. Джун повинен мати закінчені курси, володіння іноземною мовою і робочий пет-проект, інакше з сотні резюме схожих джунів він буде десь в самому кінці, яких навіть не розглядатимуть.

Приведіть мене за руку кудись де платять айтішну зарплату? Навіть якщо десь знайомий має місце чи (теоретично) в мене особисто була б якась вакансія, то брати людину яку треба за руку вести аби зробити кожен крок включаючи психологічну підтримку і підбадьорення - це може бути хіба що рідний батько котрий надіється єдиного сина "вивести в люди". Ні, в багатьох з нас є сім'ї, також існує інше особисте життя поза цими вашими інтернетами, та й досить важка основна робота яку треба робити дуже часто ночами.

Покажіть реальні кроки на доказ того що ви хочете допомогти собі і вам допоможуть зробити наступні кроки.

---

Програмістами працюють інваліди-колясочники, глухонімі, люди без рук (друкують залишками передпліч по одній букві) і навіть є історії на dou про повністю сліпих програмістів.

Подякували: ch0r_t, flatliner, plusxx, dot4