1 Востаннє редагувалося ch0r_t (05.07.2021 18:57:37)

Тема: [Інженерія] ПЗ для симуляцій.

Тож, маю досить давно таке бажання, погратись з контролем, скажімо двинуга внутрішнього згорання, програмними засобами, так щоб я міг завантажити й налаштувати в програмі симуляції двигун, потім написати програму яка контролюватиме подачу палива/суміші і вивід відпрацьованих газів в інший ДВЗ, немов вона виконується на справжньому мікроконтролері який управляє роботою двигуна.
    Подивитися і порівняти статистику в різних режимах роботи й оцінити результат. Але справа в тім, що звісно саму програму симуляції всього цього діла конструювати це трохи занадто для мене, прекрасно було б якось просто "підключити програмний модуль" керування до того віртуального двигуна і повитріщатися на результат виконання. Пошуки вказали на MATLAB і різні програми для розробки й моделювання металевого брухту...та знову ж якось занадто багато там деталей доведеться поглинути(==багато часу) для простих експерементів.
   Думав якось звити чогось навколо фізичного двигуна, напр. bullet...але навіть не знаю, може в місцевих панів будуть якісь ідеї та підказки стосовно всього цього каламбуру в моїй голові?

Примітка.

Йдеться про трохи..."неортодоксальний" ДВЗ, - хто має доступ до всіх розділів - зрозуміє, що я маю на увазі.

Update
Думаю, я зможу провернути все на Bullet. Що правда, не знаю в що себе втягую і скільки це відбере часу. Досі такого не робив.
Update 2
Не певен як бути з газом в нім...доведеться якось збочуватися з пружинами або з хмарою часток на bullet, або кинути його і шукати щось по симуляції рідин / газу.

2

Re: [Інженерія] ПЗ для симуляцій.

Матлаб ще 20 років тому з таким справлявся. Там навіть не треба справжніх симуляцій. Почитайте щось на тему Теорії автоматичного управління. Питання в простенькій формулі, яка визначає наскільки швидко двигун реагує на сигнал збільшення/зменшення потужності

Подякували: ch0r_t1