1

Тема: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

Так сьогодні виглядають адміністратори реплейсу з червоними ніками (я теж), а пан koala - головна мавпа.

http://replace.org.ua/extensions/om_images/img/61cf415a5593a/57878.p.jpg

Я, як один зі знайомих Леоніда Яремчука (Replace), один з адмінів цього форуму та головний гомоієрарх форуму (за cвідченнями P.Y.), хочу поставити деякі питання спільноті. Питаю я виключно через те, що невдовзі я матиму час та натхнення займатися форумом, якщо казати ширше - спільнотою українських програмістів, бо частину своє діяльності я планую провадити на вікікнизі та вікіпедії. Але я маю великі сумніви щодо доцільності цієї діяльності (принаймні щодо допомоги саме форуму).

Хто що від цього форуму хоче? В кого які потреби?

Особисто мені потрібне місце, де я б міг послухати фахівців та вумних людей загалом, де я міг би почерпнути натхнення, задати фахові питання, отриати можливість як влаштуватися на роботу, так і винайняти програміста, вести власний бліг, який непідвладний цензурі, викладати свої проєкти та переглядати чужі, писати та отримувати на них рецензії, кооперуватися з іншими людьми доброї волі над спільною комерційною та некомерційною діяльністю, отримувати допомогу при вивченні англійської та електроніки, якщо це мені знадобиться. Також мені приємно бачити навчання початківців, які справді навчаються, а не симулюють. Звичайно, хотілось би чемного спілкування, але коли тебе ображають (саме так, я часто вважаю порушення правил спільноти особистою образою), а тим більше дегенерати, а тим більше нахабні, то якось не хочеться сюсюкатися з порушником.

Яке зараз джерело влади на форумі?

Повага до пам'яті про Леоніда - окремо, а некрофілія - окремо. Не варто змішувати ці поняття.

На небі витає Леонід (засновник форуму). Чи вважаємо ми, що він вознісся, тому може продовжувати керувати з небесної канцелярії? Або чи вважаємо ми себе такими відьмаками, які здатні призивати душі померлих (а саме - Леоніда Яремчкуа), щоби він міг керувати з потойбіччя справами на Землі, тобто вести повноцінну господарську діяльність.

Якщо Леонід Яремчук вознісся, як Матір Божа, і здатен керувати форумом, тоді ми маємо присвятити йому культ, щоправда не знаю до якого саме пантеону богів його приписати. Так от, тоді треба нам розширюватися не як форум програмістів (бо Леонід Яремчук його Творець, він є Альфою і Омегою), а як релігійна спільнота. Я особисто виділю кошти на складання релігійних пісень про Леоніда, гадаю що люди з досвідом, які складають такі ж релігійні пісн про Христа, не відмовляться від такого цікавого підробітку (можу помилятися). Тоді ми роздаватимемо книжечки, співатимемо пісень і Дух Леонідів зійде на нас та ми заробимо багато грошей.

Якщо серед нас є такі досвідчені контактери з духами померлих, то наша спільнота має керуватися через сеанси зв'язку із потойбіччям.

Якщо ж ми не вважаємо, що він вознісся, ані шамана не маємо для провадження Леонідом Яремчуком з потойбіччя господарської діяльності, то ми маємо замислитися - чому він висить в якості модератора більшості розділів після власної смерті та є адміністратором? Бажано навіть унеможливити йому відправлення приватних повідомлень, бо в когось можуть бути пропозиції чи зауваження, які підуть в нікуди.

Після смерті Леоніда ключі від реплейсяцького хостингу дісталися його вдові Анастасії. Як Леонід, так і Анастасія, збирали донати та про жодну копійку не прозвітували. Це показує їхнє справжнє ставлення до нашої спільноти програмістів, як до свиней. Про гроші на хостинг мова не йшла, бо коли Анастасія попросила гроші на це, то миттєво відгукнувся пан koala і сплатив.

Принагідно, маю висловити думку, що Леонід (коли ще був живий) ігнорував потреби форуму програмістів, бо до 201? року форум не підтримував HTTPS і через це наша спільнота втратила шизанутого талановитого параноїка Kane (він мав ще декілька облікових записів - anaikin, Kane 2.0). Я звертав його увагу на це, але на тому HTTPS домені висіла якась руССкоязичеська блювотна крамниця, з якої Леонідові капала грошва, тому він відхилив моє прохання. Це я до репліки P.Y. про "затишність" форуму у минулому. То хай він знає, що ця "затишність" була виключно для шизиків (і то, як бачимо на прикладі з Kane, не для всіх) та дибілів.

Якщо він помер і не є вже ані адміністратором, ані модератором, то ми маєсо замислитися щодо його спадщини. Після себе Леонід залишив права на хостинг вдові (яка стала адміністатором до того ж) та наступних адмінів:koala, 0xDADA11C7, Chemist-i, leofun01, Replace, ForReplace, Leo.
Leo - обліковий запис Леоніда для знежучення хворуму, ForReplace - вдова Леоніда, Replace - Леонід, Chemist-i - не програміст й ніколи це і не приховував.

Чим Relacе керувався, коли випадкову людину поставив адміном, ми не знаємо. Можливо тим, що пан Chemist-i має циганське походження, тому Леонід вирішив, що інклюзивність понад усе та розбавив білих цисгендерних потвор особливою людиною. Це нормальна практика навіть у відомих західних компаніях з розробки ПЗ і нам нема чого соромитися в такому випадку. Можливо, пан Chemist-i мав секс з Леонідом. На користь цієї версії свідчить про те, що вдова Леоніда також отримала адміністративні повноваження, при цьому навряд чи вона написала хоч рядок коду у власному житті. В такому випадку було б дуже корисно спільноті, щоби пан Chemist-i розповів про свій досвід, як це зробив шановний і відомий Олег Ляшко. Цим самим ми б могли підняти відвідуваність форуму, доручили б йому пропагувати наш форум серед геїв, можливо навіть на гей параді. Можливо, наша толерантність недостатня і ми маємо надати адміністраторські повноваження ще якійсь людині з особливими потребами. Я за таких кандидатів, як cheappi386 та P.Y. Обидва вони мають стільки ж вдалого досвіду з айтішним ринком праці, скільки й Chemist-i. Саме тому останній є модератором розділу "Робота".

Свідчення Олега Ляшка

Тобто нам треба визначитися чи передаються повноваження адміністраторів статевим шляхом, хто має на це право (всі адміни, адміни, що теж отримали повноваження статевим шляхом чи власник хостингу, на якому крутиться форум). Чи всім статевим партнерам можна надавати адміністраторські повноваження. Можливо, це на дітей теж поширється правило?

Тепер щодо модераторів. З ними біда. По-перше багато "мертвих" модераторів, по-друге не всі модератори компетентні в покладених на них обов'язках, по-третє я пам'ятаю принаймні один випадок порушення модератором (Torbins) не стільки навіть правил спільноти, скільки здорового глузду та законів еволюції. Тут оригінальна тема, де я описав дію модера, проте не вказав хто це. Я маю підозру, що сам Леонід, щоби не "розпалювати ворожнечу", бо ми ж не хвашисти якісь, видалив ту тему.

Випадок

Один користувач такий дегенерат, що не зміг навіть програму крякнути, тому тут просить допомоги. По-перше це розумова відсталість, а по-друге порушення правил форуму (запам'ятаємо це). Нижче відписується модератор розділу(!!!), який "допомагає" замість гугла шукати торенти, які можуть виявитися не такими складними для розуму дегенерата(!!!). Потім підключається ще "добра" людина, яка рутрекер пропонує. А потім ідіоту пропонують взагалі послуговуватися С# і забити на те що він просив. ЕПІК.

Один модератор, який видалився з форуму, харків'янин Bartash вважав себе проукраїнською людиною, при чому в той же час, у власному блозі (україномовному, до речі), пояснював що окупація Криму це нормально - нічого страшного не сталося. Потім він піддався впливу РПЦ ФСБ та став вважати, що участь в україномовній спільноті провокує конфлікт, тому попросив видалити його обліковий запис. До речі, я маю підозру, що пані Cyan тут сиділа заради нього (те, що вона його кохала я особисто бачив), але він її кинув і одружився на іншій, з якою на початку війни поїхав до окупованого Криму просто відпочивати, про що у своєму блозі і написав. За те що він пішов сам ми маємо подякувати РПЦ ФСБ, Мураєвим та Допі з Гепою, бо "адмін" нездатний був вирішити це питання. Я не став питання підіймати з Леонідом, бо 1) його бліг відвідувало багато людей і не один я те міг бачити 2) Леонід не хотів жодного конфлікту, а відкритого тим більш, тому від його знання не змінилося б нічого.

Я маю багато пропозицій, інших питань до спільноти, але без вирішення саме цих питань сподіватися на вирішення інших питань було б мазохізмом. Якщо ці питання залишаться невирішеними, то я підніму власний форум, хай він буде спочатку як мій особистий бліг, це не погано. Підтримувати мертве я не збираюся. З таким "адмініструванням" мати претензії до порушників правил смішно. Якщо в когось будуть аргументи, що їм грошей не плотять за адміністрування, то хай ідуть з богом краще, знайдуться люди які цю ж роботу будуть виконувати, на відміну від них. Я пропоную закопати труп Леоніда нарешті та почати займатися спільною і форумом зокрема.

http://replace.org.ua/extensions/om_images/img/61cf415a5593a/tsgxTVh.jpg

Подякували: wander, ch0r_t, bebyk, leofun01, plusxx5

2 Востаннє редагувалося frz (31.12.2021 19:59:46)

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

Якийсь дикий потік свідомості. Радив би взяти довгу відпустку і піти на цей час в офлайн. Потім приходьте і розкажіть про свої враження.

Функціонал форуму влаштовує, баги не спостерігаю.

Побажання: дайте права модератора в темі "Віра" щоб видаляти "шо попало" від пана Дади.

3

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

"те, що вона його кохала я особисто бачив" тут реготав
Якщо почнете власний форум - дайте знати де.
Модерація - мастхев, будьте модером, у вас непогано виходить. Тішусь коли читаю ваші пости, зокрема про бібліотекучку розстріляного відродження. Ви на своєму місці.

4

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

"те, що вона його кохала я особисто бачив" тут реготав

Я бачив, як вона ридала за ним, коли він поїхав з київської реплейсяцької сходки на потязі додому у Харков. Я висловився більш двозначно та коротше.

Подякували: leofun011

5

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

Все ясно, пани Дада та Кеміст посварились (вони друзі в реальному житті), і оце пан Дада так воює. Дуже кумедно виглядає.
Форум новий рано чи пізно так і так буде, але я б не хотів, аби пан Дада був там адміном, бо це буде не форум, а концентроване артгаузне кіно.

Подякували: machinegun, leofun01, plusxx3

6

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

frz написав:

Якийсь дикий потік свідомості. Радив би взяти довгу відпустку і піти на цей час в офлайн. Потім приходьте і розкажіть про свої враження.

Функціонал форуму влаштовує, баги не спостерігаю.

Побажання: дайте права модератора в темі "Віра" щоб видаляти "шо попало" від пана Дади.

Незалежно наскільки перегрілася голівонька у Дадаїста, це здорова ініціатива. Цьому форуму потрібна чинна модерація. Як кораблю стерновий.
Ми повинні залишити його привітним для юзерів, а не спостерігати за виживанням обох. Альтернативи цьому форуму в укр сегменті нема, отож пам'ятайте, що мусимо дбати про цю світлицю самі.

Подякували: FakiNyan, flatliner, leofun013

7

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

Хто що від цього форуму хоче? В кого які потреби?
Хотілось би розділ про інформаційну безпеку, хоча розумію, що людей, зацікавлених в цій темі, малувато.

Якщо питань в першому пості було більше, то сформулюйте їх конкретніше.

8

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

Ствотріть свій власний ресурс, та побачите хто з вами...

Подякували: 0xDADA11C71

9

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

/KIT\ написав:

Хто що від цього форуму хоче? В кого які потреби?
Хотілось би розділ про інформаційну безпеку, хоча розумію, що людей, зацікавлених в цій темі, малувато.

Якщо питань в першому пості було більше, то сформулюйте їх конкретніше.

Навіщо мені розповідати про десяток(умовно) глюків на форумі та три(умовно) невикористані можливості, та п'ять ідей з покращення, якщо відповідальних осіб нема і вони не з'являться, бо адмінам насрать на форум та його спільноту, яку власники форуму не поважають (про що говорить історія з донатом). Добре, що в нас є активний дописувач та адекватний модер пан koala, але він не може на своєму горбу витягти все. Як глобальний модератор - йому плюс, за те, що домовився з Анастасією - теж плюс, цілком можливо що він єдиний з адміністрації, хто взагалі хоч щось робить, але вибори адиміна (коли ноги Леоніда ще не охололи, ліл) нічого по-факту не дали, якщо форум в такому жалюгідному стані.

Подякували: ch0r_t, wander2

10

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

Тоді потрібно створювати новий форум на іншому рушії, а бд цього конвертувати для обраного рушія.

11

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

А ніхто в Анастасії не взнавав за скільки вона готова продати домен і базу?

Подякували: ch0r_t1

12

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

Vo_Vik написав:

А ніхто в Анастасії не взнавав за скільки вона готова продати домен і базу?

Здорова людина, реаліст. Ми маємо викупити форум, попри її "зацікавлена в підтриманні духу спільноти українських програмістів, як це було задумано моїм чоловіком". Отака зацікавленість, що аж пре.

Швейк написав:

Ми з ним пропили дароносицю і, можливо, самого господа бога пропили б, коли б нам хто на нього щось позичив.

Подякували: kant121

13

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

О. Контент попер.

Особисто мені потрібне місце, де я б міг послухати фахівців та вумних людей загалом, де я міг би почерпнути натхнення, задати фахові питання, отриати можливість як влаштуватися на роботу, так і винайняти програміста, вести власний бліг, який непідвладний цензурі, викладати свої проєкти та переглядати чужі, писати та отримувати на них рецензії, кооперуватися з іншими людьми доброї волі над спільною комерційною та некомерційною діяльністю, отримувати допомогу при вивченні англійської та електроніки, якщо це мені знадобиться. Також мені приємно бачити навчання початківців, які справді навчаються, а не симулюють. Звичайно, хотілось би чемного спілкування, але коли тебе ображають (саме так, я часто вважаю порушення правил спільноти особистою образою), а тим більше дегенерати, а тим більше нахабні, то якось не хочеться сюсюкатися з порушником.

Наполеонівські плани по перетворенню форуму в портал з яких, скоріщ за все, нічого не вийде.

Після смерті Леоніда ключі від реплейсяцького хостингу дісталися його вдові Анастасії. Як Леонід, так і Анастасія, збирали донати та про жодну копійку не прозвітували. Це показує їхнє справжнє ставлення до нашої спільноти програмістів, як до свиней.

Неприємно, але їхнє право. Скільки там було пожертвувань?

Принагідно, маю висловити думку, що Леонід (коли ще був живий) срати хотів на потреби форуму програмістів, бо до 201? року форум не підтримував HTTPS і через це наша спільнота втратила шизанутого талановитого параноїка Kane (він мав ще декілька облікових записів - anaikin, Kane 2.0). Я звертав його увагу на це, але на тому HTTPS домені висіла якась руССкоязичеська блювотна крамниця, з якої Леонідові капала грошва, тому він відхилив моє прохання. Це я до репліки P.Y. про "затишність" форуму у минулому. То хай він знає, що ця "затишність" була виключно для шизиків (і то, як бачимо на прикладі з Kane, не для всіх) та дибілів.

HTTPS не потрібен. Грошва з блювотної крамниці важливіша за нікоме не потрібний HTTPS.

14

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

Неприємно, але їхнє право. Скільки там було пожертвувань?

В тому то і справа, що ніхто про це не звітував, скільки б їх не було. Якби там була навіть 10 гривень, то варто було б сказати "пожертв прийшло 10 гривень, всі витрачені на хостинг". Пожертви, до речі, не єдине джерело прибутку, яке йшло з форуму. ще одним джерелом, принаймні на початку діяльності форуму були реферальні посилання з теми щодо вивчення англійської мови.

Наполеонівські плани по перетворенню форуму в портал з яких, скоріщ за все, нічого не вийде.

Не треба навіть перетворення на портал, просто дещо потрібно впорядкувати. Я наприклад, тут тримаю власний "бліг", за який би мене забанили на пейсбуці, а в телезі він би не індексувався гуглом.

15

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

Тоді потрібно створювати новий форум на іншому рушії, а бд цього конвертувати для обраного рушія.

Я проти конвертування цього БД, я за параллельне існування проєктів з подальшою архівацією Реплейса. Це "БД" насичене різним лайном. Звісно, певні теми я б переніс(особливо з розділу проєкти), але бажано з користувачами, які ці проєкти створили.

Хотілось би розділ про інформаційну безпеку, хоча розумію, що людей, зацікавлених в цій темі, малувато.

Я зацікавлений в цьому, але... наявний рушій форуму не дозволяє якісного структурування контенту, тому багато розділів, включно з тим, який я модерую  (Системне програмування) мають якийсь шизоїдний характер - системне програмування, програмування мікроконтролерів, малваря та асемблер(а ще там проєкти лежать з цього приводу). Розділ "Розробка ігор", який модерується Леонідом та quez`ом(якого давно ніхто не бачив), що вже епічно, також відірваний від засобів розробки, тобто мов програмування, та проєктів. Таку "базу" можна хіба що ворогам побажати, хоч і я долучився до цього, визнаю. Я намагався створити підрозділ "Криптографія", який потрібний не менше, ніж розділ про інформаційну безпеку, а назовні його не видно, тобто з головної сторінки до нього не потрапити - лише можна перейти до розділу "Алгоритми", а потім кляцнути на "Криптографія".

Подякували: ch0r_t, machinegun, reverse25003

16

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

Що ж, приховане бажання пана 0xDADA11C7 доламати цей форум набуло більш окресленої форми. :(

Загалом, моє бачення ситуації мало відрізняється від того, що бачить пан frz — технічна сторона мене як користувача цілком влаштовує. Як саме проявляються технічні недоліки рушія, що заважають правильно структурувати форум? Адміни не можуть створювати розділи й переносити теми? Чи йдеться про бажання впровадити замість ієрархії розділів систему тегів (яка, ІМНО, на практиці дає не настільки казкові зручності, як про неї пишуть)?

Щодо інтриг, «той тому сказав, а цей сякий-такий», і т.д. У нормі, це взагалі не мало б ставати публічним. Конфлікти слід не роздувати, а гасити — це те, що має бути прямим обов'язком модератора, а скандали-інтриги-розслідування не між користувачів, а всередині адмінки, винесені на обговорення рядових користувачів — це вже пробите друге дно.

Якщо ж сюди додати патріотичні ідеали, то, з моєї точки зору, завдання будь-якої публічної україномовної спільноти — підтримувати привабливий образ україномовності, а не руйнувати його (скандальність навряд чи є привабливою характеристикою). Те, що люди з цієї спільноти тікають в «РПЦ ФСБ», може свідчити про недостатню ефективність спільноти як засобу мовної пропаганди й мовного прозелітизму (так, я вірю в можливість розширення україномовної спільноти за рахунок приєднання до неї початково неукраїномовних людей чи прихильників інших політичних ідей). Більше того, напирання на агресивну тональність може виштовхнути з цієї спільноти і людей початково близьких і за мовою, і за політичними поглядами, але не зацікавлених у спілкуванні в такому форматі. Якщо ж цілеспрямовано виштовхувати з неї всіх, хто вам чимось не сподобався, це, фактично, стає внеском у розвиток російськомовного середовища, яке з радістю прийме до себе всіх виштовхнутих. Особисто мені хотілось би бачити незаполітизовану україномовну платформу хоч десь узагалі — просто тому, що політизовані (якими, на жаль, є майже всі україномовні спільноти, бо цей мовний вибір сам по собі є політичним) певне коло проблем вирішити неспроможні, що змушує нас усе одно звертатися до російської  й англійської, тим самим унеможливлюючи українську одномовність. І не обманюйте себе, що ті, хто залишиться тут у кінцевому підсумку, будучи якимись ідеальними носіями української ідеї, зроблять цю спільноту якоюсь надмогутньою — по перше, їх буде мало, і представлятимуть вони не всіх україномовних патріотів, а лише якусь окрему їх ідеологічну варіацію, яка тут приживеться, решту ж так само буде виштовхнуто. Політчатик для 3-4 вижилих «ідеальних патріотів» стане затісним навіть для них самих, більшість часу вони проводитимуть за його межами, після чого колись живий форум остаточно перетвориться на архів без спільноти, що його б підтримувала.

17

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

P.Y. написав:

Що ж, приховане бажання пана 0xDADA11C7 доламати цей форум набуло більш окресленої форми. :(

Це його рускіє вари в законє завербували, аби він розвалив єдиний український форум на тему програмування.

P.Y. написав:

Загалом, моє бачення ситуації мало відрізняється від того, що бачить пан frz — технічна сторона мене як користувача цілком влаштовує. Як саме проявляються технічні недоліки рушія, що заважають правильно структурувати форум? Адміни не можуть створювати розділи й переносити теми?

Цей форум є гівном мамонта, та геть не пристосований до мобільних пристроїв, котрі зараз дуже популярні. Мені дуже тяжко та неприємно дописувати, або читати щось з мобілки. Впевнений, що значно більше користувачів покинули цей форум не через те, що їх назвали малоросами, чи дебілами, а через те, що після першого погляду їм більше не захотілось сюди заходити.

P.Y. написав:

Чи йдеться про бажання впровадити замість ієрархії розділів систему тегів (яка, ІМНО, на практиці дає не настільки казкові зручності, як про неї пишуть)?

А можна поєднати то? Багато технологій та мов можуть згадуватись в зовсім різних темах, і якщо це не просто згадка, а щось більш значуще, то дописувач міг би додати тег.
Звісно, і зараз можна писати щось штибу #javascript, а потім шукати то по всьому форуму, але подібні речі повинні бути простими та очевидними у використанні.

P.Y. написав:

Щодо інтриг, «той тому сказав, а цей сякий-такий», і т.д. У нормі, це взагалі не мало б ставати публічним. Конфлікти слід не роздувати, а гасити — це те, що має бути прямим обов'язком модератора, а скандали-інтриги-розслідування не між користувачів, а всередині адмінки, винесені на обговорення рядових користувачів — це вже пробите друге дно.

Пан Дада або мудак, або кінік, і як Діоген, дзюрить та плюється на те, що йому не подобається, навіть якщо це живі люди.

P.Y. написав:

Якщо ж сюди додати патріотичні ідеали, то, з моєї точки зору, завдання будь-якої публічної україномовної спільноти — підтримувати привабливий образ україномовності, а не руйнувати його (скандальність навряд чи є привабливою характеристикою).

Зараз під привабливим образом мається на увазі аморфність в політичних питаннях, та думка про те, що "я" вище за всю цю політику та війни, "я" літаю, наче метелик над всією цією жовчю та ненавистю одних дурнів (рускіх), та інших (українських патротів), і для мене впершу чергу найважливішими ж саморозвиток та спокій. - Це все позиція людини, котрі не усвідомлює, що відбувається в її країни, і не хоче бути відповідальною за це, тобто, це позиція ідіота.

P.Y. написав:

Те, що люди з цієї спільноти тікають в «РПЦ ФСБ», може свідчити про недостатню ефективність спільноти як засобу мовної пропаганди й мовного прозелітизму (так, я вірю в можливість розширення україномовної спільноти за рахунок приєднання до неї початково неукраїномовних людей чи прихильників інших політичних ідей). Більше того, напирання на агресивну тональність може виштовхнути з цієї спільноти і людей початково близьких і за мовою, і за політичними поглядами, але не зацікавлених у спілкуванні в такому форматі. Якщо ж цілеспрямовано виштовхувати з неї всіх, хто вам чимось не сподобався, це, фактично, стає внеском у розвиток російськомовного середовища, яке з радістю прийме до себе всіх виштовхнутих.

Ні. Це свідчить лише про те, що ці люди з самого початку не мали проукраїнської позиції, і затримались тут лише тому, що не знайшли на той час кращого місця, і незалежно від того, як тут до них ставились, вони б все одно рано чи пізно пішли б до рускагаварящіх людєй, котрі "вище" політики, і котрим ковбаса в холодильнику важливіша за власні принципи.

P.Y. написав:

Особисто мені хотілось би бачити незаполітизовану україномовну платформу хоч десь узагалі — просто тому, що політизовані (якими, на жаль, є майже всі україномовні спільноти, бо цей мовний вибір сам по собі є політичним) певне коло проблем вирішити неспроможні, що змушує нас усе одно звертатися до російської  й англійської, тим самим унеможливлюючи українську одномовність. І не обманюйте себе, що ті, хто залишиться тут у кінцевому підсумку, будучи якимись ідеальними носіями української ідеї, зроблять цю спільноту якоюсь надмогутньою — по перше, їх буде мало, і представлятимуть вони не всіх україномовних патріотів, а лише якусь окрему їх ідеологічну варіацію, яка тут приживеться, решту ж так само буде виштовхнуто. Політчатик для 3-4 вижилих «ідеальних патріотів» стане затісним навіть для них самих, більшість часу вони проводитимуть за його межами, після чого колись живий форум остаточно перетвориться на архів без спільноти, що його б підтримувала.

А мені хотілося б, аби українці геть усюди розмовляли про політику та вели дискусії на цю тему. Тут головне мати на меті знайти істину в тій дискусії, а не заклеймити суперника ворогом, бо він не поклоняється умовному Порошенку.

Те, що ви пропонуєте, це позиція безхребетного хробака, котрий хоче догодити безликій масі довбойобів, бо самому якось не дуже хочеться працювати... Гляньте на Європу, там так само, понабирали арабів, і думали, що ті будуть безкоштовно за них працювати, а вони там вже скоро свою ісламську державу побудують, ви хочете цього?

Єдине, що нам треба, це починати активно працювати над створенням контенту та його популяризацією, а не запрошувати какаяразніц. В цьому і є наша проблєма - багато розмов, але дуже мало діла, тому тре дослухатись до Андрея Шептицького - «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну», та РОБИТЬ!

Подякували: dot1

18 Востаннє редагувалося ch0r_t (01.01.2022 12:39:28)

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

Хто що від цього форуму хоче? В кого які потреби?

Власне майже все що ви написали, - так. Має сенс, можу співвіднести. Плюс, Люди цікаві, зв'язки, робота, експертна допомога, цікаві експерти в чомусь загалом, однодумці. Не думав що і слід відповідати галочкою(бо те що написано вами - очевидне і здорове), але про-всяк випадок, так, - це те чого я хочу.

19

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

Дуже хотілосяб мати на форумі типу шелл для програмування
Іноді коли на роботі, а новина про проект опенсорс і нову версію і хочеться спробувати зібрати проект
Дуже буває потрібно не просто середовище програмування чи компілятор, але й можливість підключити бібліотеку, для мене наприклад потрібно юуває MS Visual Studio. Виділенний сервер я не хочу брати. А про сервіс я такий думав давно.

20

Re: Питання щодо майбутнього цього форуму та спільноти програмістів загало

Це його рускіє вари в законє завербували, аби він розвалив єдиний український форум на тему програмування.

Тобто ви визнаєте, що рускіє вари(навіть в вашій уяві) мають важелі впливу, а "патріотичні українці" по-факту їх не мають (2022 рік - треба натискати на Ф5, щоби дізнатися про нові повідомлення). Якщо когось і треба було завербувати (або завербували) для цієї місії, то пана Коалу, який попри адмінські повноваження (а його, обрали верховним адміном, я нагадую), жодним чином не вплинув на проблеми форуму (некрофілію з Леонідом, глюки рушія та скотське ставлення власників). Він забув, що він не на мейл.сру відповідях, де руССкіє вже надають та підтримують інфраструктуру для спілкування, залишаючи за сбою право на цензуру. Український форум програмістів потребує обслуговування рушія, з додаваням AJAX версії хворуму включно.

P.Y. написав:

Адміни не можуть створювати розділи й переносити теми?

Навіть наявні можливості працюють через сраку - "створювати розділи" адміни фактично не можуть, тобто можуть, але ті (під)розділи з головної сторінки не побачиш.

Щодо інтриг, «той тому сказав, а цей сякий-такий», і т.д. У нормі, це взагалі не мало б ставати публічним. Конфлікти слід не роздувати, а гасити — це те, що має бути прямим обов'язком модератора, а скандали-інтриги-розслідування не між користувачів, а всередині адмінки, винесені на обговорення рядових користувачів — це вже пробите друге дно.

У нормі конфлікти треба ані роздувати, ані гасити, а вирішувати їх. Якщо вони не вирішуються, значить щось зі спільнотою не так.

Пан Дада або мудак, або кінік, і як Діоген, дзюрить та плюється на те, що йому не подобається, навіть якщо це живі люди.

Як бачите, для мене нема нічого святого, бо я і живих людей згадав і труп Леоніда, який висить на хворумі вже 2 роки, здається.

varkon написав:

- То що може знімемо дівок?
- Та не, нехай ще повисять

Я піднімав питання про недіючих модераторів, але всіх це влаштовує, окрім мене. Я не думав, що спільнота докотиться до некрофілії з колишнім (чи діючим? відповіді від спільноти я так і не дочекався) Верховним Адміном.

Єдине, що нам треба, це починати активно працювати над створенням контенту та його популяризацією, а не запрошувати какаяразніц. В цьому і є наша проблєма - багато розмов, але дуже мало діла, тому тре дослухатись до Андрея Шептицького - «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну», та РОБИТЬ!

Плюсую.

Відверто кажучи, мені майже нема різниці, чи буде реакція адміністрації на цей відкритий лист. Вона своє лице вже добре показала, в неї було достатньо часу для цього, а якщо хтось буде виправдовуватися, що нього можливостей не було, то варто просто тихенько скласти повноваження та відійти в сторону, бо червний нік хочеться мати, а робити щось - ні. Персоналії, про які я писав, мене мало цікавлять - я жодним чином не стверджую, що хтось там "погана людина", змінити їхню поведінку неможливо - вони такі, якими їх створив Бог. Питання до спільноти - чи влаштовує їх таке "адміністрування"?

І так, чому я це пишу? На роботі я маю пояснювати, що я відмовлюся працювати, якщо я матиму таке ж право голосу, як і в нефахівця, знайомим ІРЛ я маю пояснювати, що принижуватися на пустому місці недобре та про спеціалізацію людей - недобре, коли охоронець займається електрикою, тим більше щоби комусь допомогти. А тут я чомусь маю робити вийняток з правила, скакати на одній ніжці перед "добрими господарниками", які догосподарювалися до ручки.