1

Тема: Вчимо мови разом з FakiNyan'ом

Майбутній криптомільйонер, качок, математик і знавець філософії надто зайнятий, тому мушу створити цю тему за нього.

Про мови — але не програмування, а людські.

Для кого вже англійська майже як друг рідна (наприклад, як у FakiNyan'а, але теж у майбутньому) — і далі хочеться розширювати межі лінгвістичної поживи.

Почнімо з опитування.

2

Re: Вчимо мови разом з FakiNyan'ом

Я певний час намагався вивчати японську. Вивчав хірагану з катаканою, та навіть перші 100 кандзі був вчив. З тих пір багато часу минуло і я забив. Але в 2021 році знову повернувся до того, і був протягом трьох місяців вивчав кандзі в застосунку Anki (кожного дня!!!). Витрачав десь в середньому 30хв кожен день на це. Але нічого толком не запам'ятав.  *SORRY*
Ниньки ж мотивації не дуже маю, але думаю, що колись все таки повернуся до цього.

3

Re: Вчимо мови разом з FakiNyan'ом

Особисто я давненько зависаю на Дуолінґо, пробував учити різні мови, з нуля найліпше вдалося з французькою, проте охолов. З тих, що вивчав до Дуолінґо, геть некепсько далася польска, але вона така близька до української, що якось непристоно її саме вчити. Тож вирішив освіжити знання німецької, котру нібито вчив як другу іноземну і в школі, і в університеті. Дається нормально, проте не знаю, що може тримати цікавість, окрім потенційної поїздки до Берліна та текстів Гітлера в оригіналі.

Друге — пробував учити ірландську ґельську з певним наміром перекладати ірландський епос. Дуже інопланетянська мова, незвична побудова речень, чужинна до звичної романсько-германської лексика. Цікаво, скільки років треба покласти, аби вивчити настільки, щоб перекладати нею бодай щось?

4

Re: Вчимо мови разом з FakiNyan'ом

О, я німецьку теж вчив на дуолінго, але не поборов всі ті der das та решту артиклів.

5

Re: Вчимо мови разом з FakiNyan'ом

FakiNyan написав:

О, я німецьку теж вчив на дуолінго, але не поборов всі ті der das та решту артиклів.

Це в тій мові найскладніше, однак гадаю в розмові всім начхати як іноземець каже ті артиклі, поготів з американізацією німецькомовних націй.

6

Re: Вчимо мови разом з FakiNyan'ом

Що може спонукати вчити мови - можна подивитись фільми. Яких в дубляжі немає. Але це потребує часу. З іншого боку - перегляд відео з субтитрами і є методом вивчення. Тобто 2 в одному. Цікавий фільм і мова.