Тема: Архів форуму

Спершу хотів зробити копію форуму у вигляді якоїсь бази даних, але щоб БД мала GUI для перегляду і маніпуляції інформацією на кшталт „Microsoft Access“, проте найбільш наближене що вдалося знайти це dBase який мене не влаштував. Від звичайної БД відмовився бо тоді б довелося б писати програму хоча б для перегляду. Потім був CHM. Майже ідеальне рішення окрім поганої підтримки Unicode. Врешті зупинився на HTML–файлах. Картинки не зберігаються. Лише текст. Без JavaScript. Назви папок можуть відрізнятися від тих що на форумі через обмеження NTFS та Windows. Для кожної теми створено окрему папку. Всі сторінки обговорення зберігаються в HTML–файлах. Один HTML–файл це одна сторінка обговорення. Дата створення файлу це дата першого повідомлення на сторінці в відповідній темі. Дата створення папки з обговоренням відповідає даті першого повідомлення в ньому. В кожному HTML–файлі є тег AUTHOR який вказує на автора. Автором всіх сторінок обговорення (HTML–файлів) є той хто почав обговорення. Також переніс вміст тегів DESCRIPTION та TITLE. Для переходу між сторінками обговорення пропоную написати доповнення для павутинного переглядача яке дасть змогу завантажувати наступну або попередню сторінку базуючись на тегах LINK (з атрибутами rel) як це було в Opera.

Програма для копіювання форуму написана на VBScript. Також хотів створити електронні візитівки для всіх користувачів, але мені стало лінь розбиратися в форматі Vcard. Список всіх користувачів з посиланнями на профілі на форумі в файлі users.html.

https://replace.org.ua/uploads/images/6904/c51a15cc018d30c0c2a23d57db9e9e4b.bmp

Post's attachments

replace.org.ua.zip.torrent 18.23 kb, 76 downloads since 2022-06-23 

2

Re: Архів форуму

Чому не XHTML?

3

Re: Архів форуму

Не знаю.

4

Re: Архів форуму

А архів взагалі завантажується? А то в мене в µTorrent написано що віддано 0.

5

Re: Архів форуму

javascriptIsLife написав:

А архів взагалі завантажується? А то в мене в µTorrent написано що віддано 0.

Не знаю, я не пробував, бо це ж не XHTML.

6

Re: Архів форуму

Кожен може зробити собі архів сайту самостійно, ґуґлити "wget download site".

7

Re: Архів форуму

Архів на Dropbox
frz, було б добре подивитися.

8

Re: Архів форуму

javascriptIsLife написав:

frz, було б добре подивитися.

Подивіться. Але зробіть це самостійно. Можливо у вас безлімітний інтернет, але в мене зараз лише мобільний і доволі дорогий тут. Не впевнений, який розмір сайту, але мені зекономити зайвий десяток гігабайт трафіку не завадить. Для роботи я б ще не жалів, а для забави - мабуть пас цього разу.

Заґуґліть те що я показав вище, wget дозволяє скачати сайти повністю з картинками, при цьому можна відсікати в налаштуваннях зовнішні посилання. Виходить в результаті дуже зручно.

9

Re: Архів форуму

Wget не пробував. Пробував інші програми. Виходить багацько гігабайт які мені не потрібні. А так 278 Мб в нестисненому вигляді.

Подякували: bebyk1