1

Тема: Запуск домашнього WEB-сервера

Добрий день і з святом шановне панство.
Маю на меті запустити домашній сервер і на ньому розгорнути Nextcloud для особистого використання.
Отже в моєму розпорядженні:
1) Канал 1Гбіт/сек
2) Статична IP адреса
3) Повний фізчний доступ до сервера

Трохи погрався з запуском зв'язки Apache/PHP/MYSQL , яка на Windows так і Linux проте зв'язати все до купи щоб воно адекватно працювало - не вийшло. То ж прошу Вашої допомоги, в діленні досвідом розгортання такого невеличкого WEB-серверу
Може у Вас навіть завалялися ваші мануали з деталями налаштування? Бо просто з Google встановити і запустити я можу, але от те що воно не працює належним чином - це взагалі уже окрема історія :)

2

Re: Запуск домашнього WEB-сервера

Можете описати конкретніше, що саме вам потрібно і що не працює? Можете показати код конфігурації та сказати, який код виконується не так як ви бажаєте.

3 Востаннє редагувалося Torbins (27.08.2022 22:19:25)

Re: Запуск домашнього WEB-сервера

Зазвичай такі великі проекти як Nextcloud потребують спеціальних налаштувань Apache, PHP та MYSQL. В принципі тут немає нічого тяжкого, в документації проекта добре описано, що і як треба налаштовувати. Але дуже часто буває, що на тому ж серваку власник хоче мати іще якийсь сайт, наприклад Stremio та Transmission, і щоб вони іще між собою взаємодіяли. Усім цим проектам потрібен буде Apache, PHP та MYSQL. Теоретично це означає, що треба взяти конфіги від усіх трьох проектів, та поєднати їх разом, причому так щоб нічого не зламати. І потім молитися, щоб через пів року не виникла потреба додати якийсь четвертий сайт.
Щоб не мати таких проблем, люди придумали віртуальні контейнери. Суть в тому, що у Nextcloud буде своя копія Apache, PHP та MYSQL з власними конфігами. А у Transmission буде своя копія, і свої конфіги. Відповідно, можна буде просто скачати потрібний контейнер і запустити його на своєму сервері, без жодних налаштувань. Якщо Nextcloud та Transmission повинні взаємодіяти одне з одним, то їх контейнери звичайно доведеться трошки налаштовувати, але буквально кілька параметрів. Одна з популярних технологій, для створення таких контейнерів, називається Docker. А ось готовий контейнер для Nextcloud: https://hub.docker.com/_/nextcloud

Подякували: leofun011

4

Re: Запуск домашнього WEB-сервера

Опишіть, що не так чи приведіть якісь помилки.
Ванга померла.
Давненько