1

Тема: Яка найкраща мова програмування для взаємодії з інтернет ресурсами

Всім привіт! Я роздумував про різні мови програмування та їх можливості, раптом мені стало цікаво, яку мову програмування слід обрати для легкої (в написанні), швидкої та ефективної роботи самої програми. Наприклад програма має могти безперервно вставляти текст на будь який сайт, завантажувати з сайту фото або завантажувати на нього відео. Підкажіть будь-ласка яка мова програмування для цих дій, найкраща?

2

Re: Яка найкраща мова програмування для взаємодії з інтернет ресурсами

Легко, швидко та ефективно для вебу — це PHP.

Зокрема рушій цього форуму ним написаний.

Подякували: leofun011

3

Re: Яка найкраща мова програмування для взаємодії з інтернет ресурсами

Універсальна порада така: потрібно вибирати ту мову, якою володіє ментор. А далі завжди можна вивчити іншу

Я стільки років в цій сфері, але не вмію писати на жодній мові  :D

4 Востаннє редагувалося P.Y. (30.09.2022 11:02:34)

Re: Яка найкраща мова програмування для взаємодії з інтернет ресурсами

Якщо я правильно зрозумів ідею, авторові потрібна мова не для написання сайту, а для написання бота, що ходить по сайтах (тобто, не серверний додаток, і не веб-фронтенд, а власний веб-клієнт)?
Колись я робив щось подібне, використовуючи wget (але це не мова програмування, а утиліта для завантаження веб-сторінок), sed (з натяжкою це можна назвати мовою програмування, але вузькоспеціалізованою і з обмеженими можливостями — лише обробка тексту за допомогою регулярних виразів) та деякі інші утиліти, що викликалися з віндового .bat-файла (мова командної оболонки — теж мова програмування, і теж вузькоспеціалізована). Не можу сказати, що обрані засоби були найкращими — скоріш, навпаки — але для реалізації задачі їх виявилось достатньо.

Якби я збирався робити щось подібне сьогодні з нуля, то б, мабуть, дивився в бік Python — є багато бібліотек, у т.ч., придатних для даної задачі. Також частиною проблеми є те, що багато сучасних сайтів пишуться на JS і не можуть працювати без виконання  JS клієнтом (тобто, просто завантажити веб-сторінку як текст і якось розпарсити буде недостатньо). Так, відома програма youtube-dl (завантажувач відео з ютюбу) написана на пітоні, але в ній є вбудований JavaScript-інтерпретатор (наскільки я розумію, теж написаний на пітоні), який, судячи з логів, продовжують допилювати. Також, можливо, є якісь вузькоспеціалізовані інструменти для написання веб-роботів, і є сенс скористатися ними.

Подякували: vilstrong, leofun01, bebyk3

5

Re: Яка найкраща мова програмування для взаємодії з інтернет ресурсами

Так дякую. Ідею я не повністю сформував..... Вона полягає в тому, що ми маємо сайт на якому ми можемо знайти фото по вказаному тегу. При запуску бот вводить самий тег (який бере з словника або ж сам генерує), після того як сайт видасть нам фото яке відповідатиме вище введеному тегу, бот повинен буде його завантажити (зображенння) на ПК.