1 001

Re: Росіяни почали наступ

«Влада України має всі можливості врегулювати ситуацію та припинити страждання народу, виконавши вимоги РФ» — Пєсков.

"Ще раз закликаю керівництво України Англії виконати життєво необхідні вимоги Німеччини і припинити страждання свого народу" - Гітлер.

Близнюки.

1 002

Re: Росіяни почали наступ

Офіційно перейменувати назву "росія" на "московія".

https://petition.president.gov.ua/petition/170958

1 003

Re: Росіяни почали наступ

Про пункти незламності

https://texty.org.ua/articles/108357/pu … /?src=main

1 004

Re: Росіяни почали наступ

На щастя, роль "пунктів незламності", принаймні частково, взяв на себе український бізнес. Великі мережеві компанії, як-от Розетка чи Нова Пошта, надавали у своїх точках можливість підзарядити мобільні пристрої. А закриття у дні блекауту великих супермаркетів компенсували невеликі торгові крамнички. Так само теплу воду й випічку забезпечували кав'ярні й мініпекарні, які встигли закупити генератори.

Свʼятий бізнес. Свʼяті люди. Закупилися генераторами щоб можна було заробляти гроші коли зникає електрика і навіть дозволили заряджатити АКБ. От і стали в нагоді звичайні магазини які ще не померли від конкуренції з цими самими супермаркетами.

1 005

Re: Росіяни почали наступ

GPON - актуальна вимога до провідного провайдера. До війни це було чимось маловідомим для широкого загалу, а тепер мабуть кожен український айтішник хоче саме його. Або ж захоче невдовзі.

Для тих, хто ще не в курсі, GPON працює якщо нема електроенергії. Достатньо живити домашній роутер.

1 006

Re: Росіяни почали наступ

PDF інструкція від Укртелеком - як заживити домашній роутер від павербанку

https://ukrtelecom.ua/internet/docs/%D0 … 4_11_2.pdf

1 007

Re: Росіяни почали наступ

В магазині.
Касир:
— Слава переможцям?
Черга:
— Героям Слава!!!
Касир:
— Та це я сорт яблук уточнюю)

1 008

Re: Росіяни почали наступ

https://youtu.be/qf4gpRPfy5A

1 009

Re: Росіяни почали наступ

майже офтоп

https://media-exp1.licdn.com/dms/image/C5622AQGkY5fzugFNQw/feedshare-shrink_800/0/1669910502245?e=1672876800&v=beta&t=bVz6HXf09md2i0_O-QQZOGToke-yhmiOXJ_1Q4g9Evo
https://media-exp1.licdn.com/dms/image/C5622AQFIgmXxBdm6ng/feedshare-shrink_800/0/1669910502145?e=1672876800&v=beta&t=VIX6vpbbupTYMCYqP8Bve3CStmAltwPnidYS24E8dc4

1 010 Востаннє редагувалося frz (02.12.2022 14:05:44)

Re: Росіяни почали наступ

не відкривати бо "не на часі"

[запоребриківщина] могла піти далі і у неї були для цього сили ще напочатку 2015 року. У них тоді будо все, а ось ЗСУ не знали де брати форму та взуття. Але тоді, руки путіну зв’язали Мінськими угодами, а якщо точніш, то Комплексом заходів по виконанню Мінських угод. Саме так - зв’язали руки. Звісно ж у переносному, себто дипломатичному плані, але тим не менш, Україна отримала те, чого у неї не було… те, чого дуууууууже їй не вистачало, а саме ЧАС. (Блискуча до речі дипломатична комбінація, в ситуації, коли все проти тебе, поставити ворогу пастку, яку він і не помітив. А коли помітив, було вже пізно).

І ось тепер головне, якщо хочете то фундамент моєї впевненості. Цей ресурс (час) тоді негайно почали використовувати. ЗСУ почало переозброюватися. На міжнародній арені Порошенко і Ко, крутили путіну антона на нос, а військо нарощувало міць. Я не буду зараз наводити цифри і дати, коли з’явились перші «Стугни», «Корсари», «Лелеки», тощо… Усі можуть користуватись інтернетом і швидко знайдуть необхідну інформацію. Почались випробування «Богдани», «Нептуна» та «Вільхи». При чому, все це одразу висвітлювалось щоби донести не стільки внутрішньому інформаційному споживачу, скільки зовнішньому, а саме Москві.
Ми готуємось.
Ми озброюємось і переозброюємось.
Нам не вперлись ваші землі, але за свої, ми будемо битись до останнього.
Якщо спробуєте піти далі, буде боляче.
І [запоребриківщина] не смикалась. Плювалася отрутою. Кривлялася, щось там вякала, але не смикалась. Хоча могла би перейти до повномасштабної агресії у будь який час, придумавши за секунду причину.

Була системна робота, нарощування міцності українського війська в тандемі з роботою дипломатів. Трохи пізніш, як по команді Порошенко і Ко почали називати як? Вірно - Партією війни. Швидко з’явились дуже втомлені від війни.

Сподіваюсь, вони зараз відпочили?...

Прихований текст

Там ще є далі текст, але продовження вже зовсім "не на часі"...

(Олександр Суворов)

1 011

Re: Росіяни почали наступ

Мінськ І виграв два-три місяці, Мінськ ІІ - рік.
Якщо бути точним, то зв'язав їм руки Трамп. Реально непередбачуваний чувак на чолі найпотужнішої армії світу. Міжнародні хулігани звикли, що цивілізовані країни перед ними вибачаються, а значить, хапати треба стільки, скільки руки дозволяють - і тут у лісі з'явився новий великий хижак, і всі місцеві хижаки поховалися. Ну, або, якщо так приємніше - у божевільню привезли нового буйного, причому буйнішого за попередніх - і попередні принишкли. Сулеймані спробував вилізти - самі знаєте, що сталося. Щойно Трамп пішов - почалася підготовка до вторгнення.

Подякували: Cyber Tortik1

1 012

Re: Росіяни почали наступ

Всі пристрої із вбудованими генераторами

https://www.linkedin.com/posts/ihorfese … er_desktop

1 013

Re: Росіяни почали наступ

https://www.youtube.com/watch?v=7Qs7OVpTUgo

1 014

Re: Росіяни почали наступ

koala написав:

Сулеймані спробував вилізти - самі знаєте, що сталося.

На тлі Росії Сулеймані це ніхто.

koala написав:

Щойно Трамп пішов - почалася підготовка до вторгнення.

Може вона почалась тому, що русскіє зрозуміли, що Байден не миритиметься з їхнім впливом в Україні? А з Трампом вони були любі друзі і могли робити, що хотіли. Трамп їм у цьому допомагав.

Подякували: Cyber Tortik1

1 015

Re: Росіяни почали наступ

frz написав:

..."не на часі"...

:)

frz написав:

...Порошенко і Ко...

Без цієї "святої людини", не було б ЗСУ :)

frz написав:

...не буду зараз наводити цифри і дати, коли з’явились перші «Стугни», «Корсари», «Лелеки», тощо…

Хм, й коли ж з’явились перші "Стугни" та "Корсари"? :) "Стугна" - на початку 2000- х, "Стугна П" - трішки пізніше (2005/2006), "Корсар" - здається 2010 рік.

frz написав:

Почались випробування «Богдани», «Нептуна»... При чому, все це одразу висвітлювалось щоби донести не стільки внутрішньому інформаційному споживачу, скільки зовнішньому...

А, чому ж тоді за допомогою "внутрішнього споживача" почали кричати про зраду, коли була реальна можливість закупити (й не обмежитися лише цим - також мова йшла про локалізацію виробництва) САУ "Dana M2"?
Й почалося - "Маємо супер САУ, а хочемо купувати іноземне! Людоньки, що ж це коїться..." :( При цьому, ті хто "розповсюджував цю зраду" не наголошували на готовності даної розробки. Та й не переймалися, що це САУ зовсім різного рівня (ніхто не планував заповнювати нішу корпусної артилерії за допомогою САУ "Dana M2"). Але навіщо це все "внутрішньому споживачу", краще було розповідати, що в нас є супер САУ "Богдана" (єдиний, далеко не серійний екземпляр, про держвипробування взагалі промовчу...). Головне було, якомога далі, "послати" закупівлю САУ "Dana M2" й з цим досить гарно впоралися... :(

Дуже схожа ситуація відбулася з "Нептуном". Схожа в контексті "розповсюдження зради" (бо все ж таки не хотілося б порівнювати "Нептун" з "Богданою"). "Внутрішньому інформаційному споживачу" гарно розповідали про москітний флот :( Й ось, коли на горизонті з'явилася нагода отримати британські ракетні катери (8 одиниць), то почалося :( - "Що ж то таке, маємо "Нептун", а хочемо на катерах "чужі" ракети використовувати". Й все те саме - ніхто не наголошував на те, що протикорабельної ракети "Нептун" для базування на надводних кораблях та катерах, ще немає й невідомо коли буде :(

Ну якщо вже раніше згадували про "супер ракетну програму" то й оминати москітний флот, не варто :)

frz написав:

...програми виробництва далекобійного озброєння, яке започаткував Порох у свій час...
...
З розморозкою вас (((((

Чому б не згадати й ті "досягнення" - МБАК проекту 58150/58155 "Гюрза-М" та ДШК проекту 58181/58503 "Кентар-ЛК". Спроектовані - ДПЦК, "трішки модифіковані" - "Ленінська кузня"/"Кузня на Рибальському".

Перші МБАКи були закладені, ще в 2012 році. Їх планували використовувати в дивізіоні річкових катерів. Але потім розпочалися "маленькі" корективи й "створився москітний флот" :( Про супер якості даних катерів, згадувалося дууууже багато. Хоч на фоні ДШК, вони ще ого-го :(

Відверто скажу, не пригадаю такої ситуації, коли ЗСУ надають, готові, новенькі, бойові одиниці, а там все ніяк не можуть зрозуміти, який бовдур дасть добро на прийняття цих "чудо" катерів на озброєння :( З 2018 року вони спущені на воду, й почалися випробування... 2018...2019...2020...2021...2022
"Валіза без ручки" - це 100% можна сказати про ситуацію з катерами "Кентавр". Тобто, начебто є, начебто нові, й ЗСУ не такі вже "багатії" аби добром розкидатися, але й погодитися їх прийняти до себе, якось важко, бо вони й приблизно не відповідають тим характеристикам на які очікували :( Хоч після повномасштабного вторгнення вже було не до цих "дрібниць". Й використовували/використовують все що можна. Й на жаль, вже є втрати :(

Подякували: wander, leofun012

1 016

Re: Росіяни почали наступ

Мені здається, що основною незгодою щодо катерів було те, що вони просто непотрібні. На той час здавалось очевидно, що нам треба розвивати наземні війська, бо катери занадто легка мішень. Ну, це була причина чому особисто я був проти. А за замовлення нового фрегату в Туреччині треба судити, бо користі від нього нуль на цій війні, а могли натомість закупити гору дійсно потрібного озброєння.

1 017

Re: Росіяни почали наступ

Yola написав:

Мені здається, що основною незгодою щодо катерів було те, що вони просто непотрібні. На той час здавалось очевидно, що нам треба розвивати наземні війська, бо катери занадто легка мішень. Ну, це була причина чому особисто я був проти. А за замовлення нового фрегату в Туреччині треба судити, бо користі від нього нуль на цій війні, а могли натомість закупити гору дійсно потрібного озброєння.

Катери однозначно потрібні для прикордонного патрулювання на морі. От тупо потрібні. Казати щось проти - це як "поліційні машини легка мішень для танків, їх не треба купувати".
Ракетні корвети було б дуже непогано мати, бо зараз доводиться стріляти по Кінбурну з єдиного десантного корабля Юрій Олефіренко, що в нас залишився, а це дорого і незручно: озброєння як у корвета, розміри і потужність значно більші, а швидкість і маневровність менші.
Якби не здали Херсон, зараз мали б Сагайдачного, а так змушені були затопити.
Про замовлення фрегата ніц не чув, не поділитеся джерелом?

Подякували: flatliner, leofun012

1 018 Востаннє редагувалося fed_lviv (03.12.2022 12:07:29)

Re: Росіяни почали наступ

Yola написав:

Мені здається, що основною незгодою щодо катерів було те, що вони просто непотрібні. На той час здавалось очевидно, що нам треба розвивати наземні війська, бо катери занадто легка мішень.

Не дуже зрозумів, які саме катери Ви маєте на увазі (ракетні чи спроектовані ДПЦК).

Якщо вести мову про ракетні катери, то вони однозначно були б корисним. Й занадто легкою мішенню їх важко було б називати. Та й гасла про москітний флот, варто було підкріпити ракетними катерами. Аби ця назва - "москітний флот", відповідала реальності :(

Щодо катерів спроектованих ДПЦК то вони теж зайвими не були б.

1. Проте були виконані "незначні зміни" від "Кузня на Рибальському" (щодо цього, певні слідчі дії проводилися):

"Водотоннажність зросла майже на 40%, швидкість повного ходу впала теж практично на 40% (замість заявлених 45 вузлів не дали й 30!). І тепер для цих двох катерів ніякі "хірургічні" процедури не допоможуть. Ото як є, так і потрібно прийняти. Це колективна біда - заводу, Міноборони, його інституцій і ВМС - які спільно створювали "Кентавр-ЛК" і доглядали за проектом"

2. Всі вони "потопали на море"

fed_lviv написав:

Перші МБАКи були закладені, ще в 2012 році. Їх планували використовувати в дивізіоні річкових катерів.

Не дарма ж, після широкомасштабного вторгнення був сформований дивізіон річкової флотилії на Дніпрі (не забуваємо й про Дунай + Бузько-Дніпровсько-лиманський канал). Та й від партнерів ми отримали далеко не один катер, з того часу (вони ж не з власної ініціативи надають певний тип військової техніки, а орієнтуються на наші вимоги)  ;)

Yola написав:

А за замовлення нового фрегату в Туреччині треба судити, бо користі від нього нуль на цій війні, а могли натомість закупити гору дійсно потрібного озброєння.

Контракт на будівництво двох корветів типу "Ada" був укладений в 2020 році ("1 там + 1 тут"). Оскільки на той час, було вже давно зрозуміло, що фрегат "Гетьман Сагайдачний" вже віджив своє (а ось запланований ремонт та виділені на це кошти й подальше ... :( однозначно "заслуговують" на розслідування). А найновіший корабель, за часів незалежності України, корвет "Тернопіль" - "залишився в Криму" :(
От якби цей контракт був укладений після 24 лютого 2022 року, тоді я б цілком погодився з твердженням, щодо "треба судити".

P.S. Хоча, для мене, досить дивно виглядає, ось це поєднання:

Yola написав:

...основною незгодою щодо катерів було те, що вони просто непотрібні...
...На той час здавалось очевидно...катери занадто легка мішень...
...за замовлення нового фрегату в Туреччині треба судити...

Тобто, витрачені кошти на +- 10 "не дуже якісних (довго думав, що тут написати)" катерів, то нічого страшного?

Подякували: wander1

1 019

Re: Росіяни почали наступ

Я говорив про ракетні, але якщо вони дійсно були дуже маленькі, то може вони й були варті чогось. Розробляння і випуск наших катерів мені теж незрозуміле. Гадаю, що Україні можуть бути потрібні лише катери, які можна дієво сховати/замаскувати.

Для чого в 2020 році був потрібен фрегат класу Ada?

1 020 Востаннє редагувалося fed_lviv (03.12.2022 16:24:05)

Re: Росіяни почали наступ

Yola написав:

Я говорив про ракетні, але якщо вони дійсно були дуже маленькі, то може вони й були варті чогось.

Маленькі чи ні? Це в залежності з чим порівнювати (було багато різних чуток й заяв від різних людей - 50-65 метрів, але 100% підтвердженої інформації, я не зустрічав). Проте, найголовніше для ракетних катерів - це швидкість та протикорабельні ракети. Тобто, в порівнянні з кораблями, досить малий, маневрений, швидкий й має чим загрожувати ворогу. Бо на жодному, з наших кораблів, на 2022-02-24, не було протикорабельних ракет (хоч начебто на папері в нас значився ракетний катер "Прилуки", але ніякої можливості для запуску ракет не мав - не було як та не було чим :().

Yola написав:

Для чого в 2020 році був потрібен фрегат класу Ada?

Захист морської зони у межах економічної зони. У 2020 році ми мали фрегат "Гетьман Сагайдачний", але всі прекрасно розуміли його бойові можливості :( Що з наявного озброєння на даному кораблі могло повноцінно використовуватися? Це було риторичне запитання :( Так, були чутки щодо британського варіанту (фрегат - чи то новий корабель, чи все ж таки спільні намагання добудови проекту 58250, ще один "дуже болючий" проект для ВМС :( ). Корвети типу "Ada" мають можливість ураження надводних та берегових цілей, забезпечувати протичовнову оборону. Тому заміна для нашого флагмана вимальовувалася досить непогана (менша водотоннажність, але "ширша палітра" озброєння, яка включає - протикорабельні ракети) + реальна (знову згадується епопея з проектом 58250 :( )

В іншому випадку (повна відмова від ракетних катерів та корветів), хто/що має виконувати задачі в морі?